Romantisk weekend i Skåne

Åk på en romantisk weekend i vackra Skåne. På Torekov Hotell hittar ni lugn och ro, kan njuta av närodlad mat, sköna spaupplevelser och fantastisk natur vid havet.

En vackrare väg att starta sin weekendresa på är svår att tänka sig. Ni kör till Torekov på slingrande vägar genom böljande jordbrukslandskap med vidsträckt utsikt över havet. Fortsätt ända ut till Bjärehalvöns nordvästra spets, så kommer ni till det gamla fiskeläget Torekov. Hotellet ligger strax i utkanten av byn – i lantliga omgivningar, på några minuters gångavstånd från havet.

Säng i superriorrum

Checka in i ett superiorrum med romantisk himmelssäng och två separata rum i svit, i ett friliggande hotellhus. Eller välj ett ett nyrenoverat dubbelrum i hotellbyggnaden, med inredning i gedigna naturmaterial och harmonisk färgsättning. Med gedigna naturmaterial, vackra textilier och detaljer ur Torekovs historia har rummen fått en personligt ombonad känsla. Varje rum på hotellet har en egen terrass, det är bara att öppna dörren och ta ett djupt friskt andetag eller slå sig ner med kaffekoppen i solen.

Vip i hotellrum

Gör vistelsen extra romantisk och beställ en överraskning som väntar på rummet vid ankomst. Kanske en flaska champagne, en vacker blombukett eller chokladpraliner från den lokala Chocolaterian.

Spapool inomhus
Varm spapool

Vårt spa är som gjort för kärlekspar – litet och mysigt, med många olika varma och kalla bad. Bara glid omkring i era badrockar, sjunk ner i värmande pooler, riv av med ett kalldopp och så in i bastun. Slappna i sköna vilstolar med utsikt mot Kattegatt eller den brinnande eldstaden. För mesta möjliga njutning, boka en skön behandling där ni blir ompysslade från topp till tå. Fyll på med lite eftermiddagsfika när det kurrar i magen, för att klara er till kvällens middag i hotellets restaurang Bistron.

Bistron kvällstid

Bistron välkomnar er med mysig atmosfär och en meny med närodlad råvaror från gårdarna i trakten och Skåne. Vinlistan är något alldeles extra för er som tycker om ekologiska viner och naturviner. Vår sommelier guidar er gärna till rätt drycker som fullbordar den romantiska känslan.

Torekov by

Omgivningarna är lantliga, trygga och lugna. Passa på och upptäck den fantastiska naturen när ni är här. Hyr en cykel och cykla in till Torekovs hamn där lotshuset, båtarna, de vackra gamla trähusen och Torekovs berömda badbrygga ligger.

Sankta Toras sten Torekov
Sankta Thoras sten, lotshuset i bakgrunden

Torekov är en pittoresk och mysig by med lång historia och mycket att berätta. Flanera förbi Hugh Grants hus, läs den grymma historien om Sankta Thora som gav byn dess namn och passa på och lyssna på historien om när JFK var i Torekov på romantisk weekend. En verklig kärlekshistoria som utspelade sig sommaren 1955 då John F Kennedy förälskat sig i en svensk adelsfröken, rymde från sina plikter som senator och for på kärlekssemester i Skåne. Torekov var den plats han gillade allra bäst: ”Det påminner om Cape Cod”. (Historien finns att höra i SR:s app.)

Dagshög, foto Louise Nordström Pettersson

Naturen runt Torekov är av den vackra, vilda, vindpinade sorten. Ta med rejäla skor och varsin varm jacka och promenera ner till naturreservatet nedanför backen. Vandra längs med havet förbi knotiga enar, betande får och ta sikte på Dagshög, Skånes största gravhög. Runt Dagshög sträcker sig vackra strandängar både norrut och söderut, här ligger även en stenbrottsrutin, en damm med näckrosor, fågellivet är rikt och floran varierande. En både spännande och romantisk plats, med hänförande utsikt över Skälderviken.

Boka din romantiska weekend på Torekov Hotell i Skåne

Boka ett av våra spapaket så ingår allt för en romantisk weekend: ett mysigt hotellrum, entré till spa, eftermiddagsfika, en trerätters meny samt frukost.

Vad vill du boka? >