Hallands Väderö

Ta en uppfriskande båttur med Väderötrafiken från Torekovs hamn till vackra Hallands Väderö. Här väntar fantastiska naturupplevelser, en förundransvärd artrikedom och fina badstränder. Vandra på egen hand eller följ skyltade vandringsstigar.

Om Hallands Väderö

OM HALLANDS VÄDERÖ
Hallands Väderö ligger en kort båtresa från Torekov i nordvästra Skåne. Du kan åka dit med Väderötrafikens turbåtar från Torekovs hamn, ända från tidig vår till sen höst.  Ön är drygt 3 kilometer lång och 600 meter bred på smalaste stället. Hela ön är ett naturskyddsområde och här finns inga vägar.

Hit ska du åka för de makalösa naturupplevelserna, lugnet och de fina baden. Runt hela ön finns markerade vandringsleder med spångar över svårtrampade partier. Det som är unikt för Hallands Väderö är de många olika naturtyperna som alla ryms på liten yta: sandstränder, klippor, kärr, ängar, trehundraårig bokskog, gamla ekar och lindar. På klipporna väster om ön trivs knubbsälar, som kan siktas från ön men ses bäst från båt.

För avgångstider se turlista på Väderötrafikens hemsida

Se filmen om Hallands Väderö, där vår medarbetare Anna guidar dig till de finaste ställena.

LIKA OFÖRGLÖMLIGT OAVSETT ÅRSTID
Om våren är ängarna med vitsippor magiska – så till den grad att Tage Danielsson valde att spela in scenen med Ronja Rövardotters vårskri just i Söndre skog på Hallands Väderö. Fälten lyser cerisa av trift och svärdsliljorna blommar i kärren. När sommarvärmen kommer lockar öns alla små badvikar och den lilla glasskiosken i Sandhamn är öppen. Hur mycket folk som än har åkt över med båtarna, kan du ändå hitta ett eget ostört badställe.

På sensommaren blir sälarna mer orädda och lättare att få syn på från ön. Björnbären mognar på sina stickiga buskar som växer i mångfald kring hela ön (akta fingrarna!). Året runt vallfärdar gäster till den vackra fyren på öns karga nordvästra udde och för att se Kungseken och det lilla museet i Kappelhamn i söder. Vi lovar att när du än besöker Hallands Väderö, kommer du få en oförglömlig naturupplevelse.

Bilder från Hallands Väderö

Foto: Louise Nordström Pettersson och Torekov Hotell

Här kan du boka din vistelse. Kontakta gärna oss per e-post eller telefon om någon i sällskapet har specialkost eller allergier så att era måltider också kan bli en fin upplevelse.

Här kan du boka din vistelse. Kontakta gärna oss per e-post eller telefon om någon i sällskapet behöver specialkost eller handikappanpassning, så ser vi till att ordna allt så bra som möjligt.

Boka bord online via knappen nedan. Du är också välkommen att kontakta hovmästaren på +46 431-47 16 53.

Använd formuläret om du vill kontakta oss via e-post.

 

Här kan du göra din förfrågan på spabehandlingar. Har du ytterligare frågor kan du kontakta gärna oss per e-post eller telefon.

Spaavdelningen erbjuder både sköna och avkopplande bad och välgöranade behandlingar.
Vill du boka ett helt spapaket med övernattning och middag hittar du det här.

Fyll i ditt namn, företag och kontaktuppgifter, så kontaktar vi dig snarast (vanligtvis samma dag).