Torekov

Nordens bästa golfdestination

Bjärehalvön är utan att överdriva ett paradis för golfare. Från Torekov Hotell når du 117 golfhål inom elva minuter. Banorna är något alldeles särdeles vackra, med böljande landskap och vidsträckta vyer över havet. Tack vare halvöns milda klimat kan du oftast spela på sommargreener året om.

I våra golfpaket ingår övernattning, frukost, spaentré, middag och greenfee till en av följande banor: Torekovs GK, Båstad GK, Bjäre GK, Åkagården GK, Woodlands Golf & Country Club samt Rya GK. När du bokar golfpaket, hjälper vi dig att boka starttid. Läs mer om banorna här nedan!

torekovs gk

Vår älskade "hemmabana"

Torekovs GK

Vår ”hemmabana”, Torekovs GK ligger längst ut på Bjärehalvön, med utsikt mot Hallands Väderö och enastående utsikt över havet från alla hål. Det är en klassisk linksbana med en karaktär som bjuder på stor variation beroende på väder och vind. Här har golf spelats sedan tidigt 1900-tal då badgästerna slog sig runt på strandheden.

Idag är Torekovs GK en välskött seasidebana med ett helt nybyggt klubbhus, som inrymmer en restaurang med panoramafönster mot havet och en liten men välsorterad shop.

Torekovs GK har en av landets längsta säsonger, här kan du spela på sommargreener så gott som året runt. Så länge det inte är snö, är banan öppen.

TOGK hemsida

Golfbana Torekov GK

övriga banor

Utsikt över Bjäre Golfklubb
10 min bilfärd från Torekov Hotell

Bjäre GK

En härligt böljande hedbana som ligger högst uppe på Hallandsåsen, 150 meter över havet. Detta är en pärla av rang som bjuder på fantastisk utsikt över Skälderviken. Greenerna är riktigt bra – och tacksamma för dig som är duktig på järnspelet. Med fem olika tees kan alla golfare få sin perfekta start.

Bjäre GK hemsida

Utsikt över Båstad GK
Parkbana med tidlös prägel

Båstad GK gamla banan

Båstad GK bjuder på två banor med helt skilda karaktär. Den anrika Gamla Banan var Sveriges första golfbana som byggdes med 18 hål direkt. Det är en parkbana med väl inbunkrade, ondulerade greener och få vattenhinder. Förutom vyer över Bjärehalvön erbjuder den en finish som inte lämnar något att önska.

BGK hemsida

En riktig tuffing

Båstad GK nya banan

Nya Banan är en park/hedbana med speciell karaktär och vidsträckta vyer över Laholmsbukten. Snabba ondulerade greener och hårda täta fairways slingrar sig genom öppna landskap. Väl inbunkrade greener och vattenhinder belönar den taktiske spelaren. Nya Banan har nyligen genomgått en mycket lyckad renovering.

BGK hemsida

15 min bilfärd från Torekov Hotell

Åkagårdens GK

Mitt på natursköna Bjärehalvön ligger Åkagårdens GK, en 18-hålsbana av landskapskaraktär, kuperad och från flera ställen med vidunderlig utsikt över Skälderviken. Bekvämt klubbhusområde med allt samlat: driving range, korthålsbana, övningsområde, restaurang, shop, 1:ans och 10:ans tee.

Åkagårdens hemsida

Vacker slingrande bilväg söderut

Rya GK

Läge, läge, läge… Rya Golfklubb ligger precis vid strandkanten söder om Helsingborg och har ett flertal hål med riktig seasidekaraktär. Sedan starten 1924 har dessa varit kännetecknet för Rya, tillsammans med de hål som spelas från landborgen. Några av vårt lands bildskönaste och bästa hål, helt enkelt.

Rya hemsida

Golfbana
Över böljande landskap från Torekov Hotell

Woodlands Golf & CC

I hjärtat av den skånska naturen ligger Skandinaviens enda riktiga Country Club. En välskött och prisbelönt anläggning med 27 vackra golfhål och bästa personliga service. Banans hål är fördelade på tre slingor, med mycket naturskön layout. Greenerna är snabba, kombinerat med en utmanande design.

Woodlands hemsida

Hålkopparna bestod av ansjovisburkar

År 1924 öppnade Torekov Golfklubb sina första nio hål på ett markområde i närheten av den nuvarande banan. Greenerna ansades med vanliga kökssaxar och hålkopparna bestod av gamla ansjovisburkar. Mycket har hänt sedan dess och nu har Torekovs golfbana i flera år hamnat högt i Golf Digest’s ranking av ”Sveriges 50 bästa banor”. Nyligen öppnades klubbens nybyggda fantastiskt fina klubbhus.

Vad vill du boka? >