Mat på tallrik

Våra menyer

På den här sidan hittar du alla våra menyer.

After Work

Välkommen på After Work i Bistron, varje fredag från 16:30! Njut av bra priser i baren, 20% på loungemenyn och härliga miljöer i gott sällskap. Några utvalda dagar kan du njuta av livemusik från artisterna på mame productions

Livemusik schema:
Fredag 30 augusti 16:30-19:00, premiär med trubadur Michael Abrahamsson
Fredag 27 september, 16:30-19:00 med trubadur Martin Nylén
Fredag 25 oktober, 16:30-19:00 med trubadur Michael Abrahamsson
Fredag 29 november, 16:30-19:00 med trubadur Jonas Eklöf

 

 

Vi jobbar med lokala och svenska råvaror i säsong, varför rätter i menyn kan bytas ut efter tillgång.

Lunch

Dagens lunch serveras i Bistron måndag–fredag 11.30–14.00, lördag–söndag 12.00–14.00.

Varje dag kan du välja mellan tre olika välarbetade rätter i säsong med mycket omtanke. Måltiden inleds med en liten salladsbuffé med grönsaker, röror, inläggningar, bröd, ost och smör. Därefter serveras du varmrätten på tallrik vid bordet. Kaffe och liten kaka ingår att avrunda måltiden med.
Pris 185 kr för vuxna, 95 kr för barn upp till 12 år.

Lunchmeny vecka 37

Måndag-onsdag:
KÖTT: Bjärekyckling, rostad spetskål, Gotlandslinser, kycklingvelouté, potatisstomp
FISK: Bakad torsk, rostad blomkål, musslor, Sandefjordsås, ärtor, kokt potatis
VEGETARISK: Gnocchi, basilika, rostad zucchini, riven ost, gremolata, spenat, tomatsås

Torsdag–söndag:
KÖTT: Porchetta, citronmarinerad spetskål, skysås, stekt potatis
FISK: Panerad kolja, picklat grönt från Bjäre, gräslök, äpple, remouladsås, potatis med dill
VEGETARISK: Krämigt matvete, sojastekt svamp, grillad salladslök, ostkräm

Vi jobbar med lokala och svenska råvaror i säsong, varför rätter i menyn kan bytas ut efter tillgång.

À la carte

Serveras kvällstid i Bistron

Är ni 8 personer eller fler, kommer vi att kontakta er för förbeställning av maten.

FÖRRÄTT
Eldad pilgrimsmussla. persiljerotspuré, brynt smör och soja, gravad citron, spritärta – 225
Tartar av Fröyalax, tomat med koreansk chili, picklad grön chili , rispapper med verbena – 215
Sojainkokt kantarell och friterad eldost från Ebbessons, surdegsbröd, picklad steklök, vattenkrasse – 195
Rostbiff från Lindegren, sallad från Bjäre, nouc cham, sojamajonäs, jordärtskocka – 215

VARMRÄTT
Smörstekt torskrygg, hjärtmusslor, spetskål och panko, sesamfrö, vitvinsås med yuzukosho – 325
Bjärekyckling, confiterat lår och hoizin, blomkål, sherry, potatisterrin – 275
Flankstek, svartkål, svart trumpetsvamp, potatispuré med tryffel, kycklingsky med Timutpeppar – 295
Potatisdumpling, svensk burrata, grillad kungsmusseron, mangold, brynt smör och crispy chili, koriander – 275

DESSERT

Viktoriaplommon från Bjäre, mjölkchoklad -och misoglass, körsbärssponge, shiso – 135
Gravensteinäpple från Kattvik, sorbet, chokladcrème, rosmarin – 135
Björnbärssorbet, färskostkräm med mandelmassa, pisagecrumble, färska örter – 135

VINPAKET
2 rätter – från 295
3 rätter – från 415


BISTROMENY 5 RÄTTERS 749:-


Eldad pilgrimsmussla. persiljerotspuré, brynt smör och soja, gravad citron, spritärta
.
Sojainkokt kantarell och friterad eldost från Ebbessons, surdegsbröd, picklad steklök, vattenkrasse
.
Smörstekt torskrygg, hjärtmusslor, spetskål och panko, sesamfrö, vitvinsås med yuzukosho
Flankstek, svartkål, svart trumpetsvamp, potatispuré med tryffel, kycklingsky med Timutpeppar
Potatisdumpling, svensk burrata, grillad kungsmusseron, mangold, brynt smör och crispy chili, koriander
.
Skottoprs alpost, tomatmarmelad, sesamknäckebröd
.
Viktoriaplommon från Bjäre, mjölkchoklad -och misoglass, körsbärssponge, shiso

Vinpaket till ovan meny – 572

I Bistron är vi lyckligt bortskämda med att kunna erbjuda närproducerat kött, fågel, grönsaker, ost, frukt och bär. Ibland vänder vi oss längre bort för att komplettera smakerna i menyn, men det allra mesta som ligger på din tallrik har vuxit eller strövat på Bjärehalvöns åkrar och ängar.

Vi jobbar med lokala och svenska råvaror i säsong, varför rätter i menyn kan bytas ut efter tillgång.

Paketmeny

Serveras kvällstid i Bistron. Ingår i hotellpaket med 3-rätters middag.

 

BISTRONS PAKETMENY

FÖRRÄTTER

Eldad pilgrimsmussla. persiljerotspuré, brynt smör och soja, gravad citron, spritärta
Tartar av Fröyalax, tomat med koreansk chili, picklad grön chili , rispapper med verbena
Sojainkokt kantarell och friterad eldost från Ebbessons, surdegsbröd, picklad steklök, vattenkrasse
Rostbiff från Lindegren, sallad från Bjäre, nouc cham, sojamajonäs, jordärtskocka

 HUVUDRÄTTER

Smörstekt torskrygg, hjärtmusslor, spetskål och panko, sesamfrö, vitvinsås med yuzukosho
Bjärekyckling, confiterat lår och hoizin, blomkål, sherry, potatisterrin
Flankstek, svartkål, svart trumpetsvamp, potatispuré med tryffel, kycklingsky med Timutpeppar
Potatisdumpling, svensk burrata, grillad kungsmusseron, mangold, brynt smör och crispy chili, koriander

DESSERTER

Viktoriaplommon från Bjäre, mjölkchoklad -och misoglass, körsbärssponge, shiso
Gravensteinäpple från Kattvik, sorbet, chokladcrème, rosmarin
Björnbärssorbet, färskostkräm med mandelmassa, pisagecrumble, färska örter

EXTRA RÄTTER

Eldad pilgrimsmussla. persiljerotspuré, brynt smör och soja, gravad citron, spritärta – 225
Tartar av Fröyalax, tomat med koreansk chili, picklad grön chili , rispapper med verbena – 215
Sojainkokt kantarell och friterad eldost från Ebbessons, surdegsbröd, picklad steklök, vattenkrasse – 195
Rostbiff från Lindegren, sallad från Bjäre, nouc cham, sojamajonäs, jordärtskocka – 215

VINPAKET

Vinpaket 2 rätter – från 295
Vinpaket 3 rätter – från 415

UPPLEV MER AV BISTRONS MENY

Uppgradera till Bistromeny med 5-rätter – 255
Vinpaket – 572

–––––
I Bistron är vi lyckligt bortskämda med att kunna erbjuda närproducerat kött, fågel, grönsaker, ost, frukt och bär. Ibland vänder vi oss längre bort för att komplettera smakerna i menyn, men det allra mesta som ligger på din tallrik har vuxit eller strövat på Bjärehalvöns åkrar och ängar.

Loungemeny

Serveras dag och kväll i Bistrons lounge och bar.

LOUNGEMENY

HAMBURGARE   (KÖTT/VEG) – 245
Skottorps cheddar, BBQ-sås, grönsaker från Bjärehalvön, picklad rödlök, pommes frites, citronmajonäs och ketchupdipp
Burger with Skottorp cheese, BBQ-sauce, vegetables from Bjäre Peninsula, pickled onion, French fries, lemon mayonnaise and ketchup

RÄKSMÖRGÅS  (HEL/ HALV – 245/175
Majonnäs, ägg, råhyvlad morot, gurka, picklad rödlök, citron och sesamfurikake på danskt rågbröd
Shrimp sandwich, mayonnaise, egg, raw sliced carrot, cucumber, pickled red onion, lemon and sesame furikake on Danish rye bread

LÄTTRÖKT BJÄREKYCKLINGSALLAD – 245
Picklade rotfrukter efter säsong, kokt potatis med gremolata, Skottorps ostdressing, rostade frön och smörgåskrasse
Lightly smoked chickensalad, pickled vegetables, boiled potato with gremolata, Skottorp cheese dressing, roasted seeds and crees

 

SNACKS

BJÄRECHIPS MED LÖJROMSDIPP – 95
Lightly salted Bjäre chips with roe dip

OLIVER – 45
Olives

ÖLKORV – 45
Smoked dry sausage

NÖTTER – 45
Nuts

CHIPS – 45
Crisps

 

 

Barnmeny

Barnens meny i Bistron

Kycklingnuggets från Bjäre med pommes och majonnäs 95

Hamburgare med svenskt nötkött och pommes 95

Spaghetti Bolognese 95

Salladsskål 35

Pannkakor med sylt och grädde 65

Vaniljglass med chokladsås 65

Vi jobbar med lokala och svenska råvaror i säsong, varför rätter i menyn kan bytas ut efter tillgång.

Grupp- och konferensmeny

MENY 1

FÖRRÄTT / STARTER
Tartar av Fröyalax, tomat med koreansk chili, picklad grön chili , rispapper med verbena
Tartare of Frøya salmon, tomato with Korean chili, pickled green chili, rice paper with verbena

VARMRÄTT / MAIN
Bjärekyckling, confiterat lår och hoizin, blomkål, sherry, potatisterrin
Local chicken from Bjäre, confit leg and hoisin, cauliflower, sherry, potato terrine

DESSERT
Gravensteinäpple från Kattvik, sorbet, chokladcrème, rosmarin
Gravenstein apple from Kattvik, sorbet, chocolate cream, rosemary

MENY 2

FÖRRÄTT / STARTER
Rostbiff från Lindegren , sallad från Bjäre, nouc cham, sojamajonäs, jordärtskocka
Roast beef from Lindegren, salad from Bjäre, nuoc cham, soy mayonnaise, Jerusalem artichoke

VARMRÄTT / MAIN
Smörstekt torskrygg, hjärtmusslor, spetskål och panko, sesamfrö, vitvinsås med yuzukosho
Butter-fried cod backloin, cockles, pointed cabbage and panko, sesame seeds, white wine sauce with yuzukosho

DESSERT
Viktoriaplommon från Bjäre, mjölkchoklad -och misoglass, körsbärssponge, shiso
Viktoria plum from Bjäre, milk chocolate and miso ice cream, cherry sponge, shiso

MENY 3

FÖRRÄTT / STARTER
Sojainkokt kantarell och friterad eldost från Ebbessons, surdegsbröd, picklad steklök, vattenkrasse
Soy-braised chanterelle and fried ”eldost” cheese from Ebbessons, sourdough bread, pickled pearl onion, watercress

VARMRÄTT / MAIN
Potatisdumpling, svensk burrata, grillad kungsmusseron, mangold, brynt smör och crispy chili, koriander
Potato dumpling, Swedish burrata, grilled king oyster mushroom, Swiss chard, browned butter and crispy chili, coriander

DESSERT
Björnbärssorbet, färskostkräm med mandelmassa, pisagecrumble, färska örter
Blackberry sorbet, cream cheese with almond paste, pistachio crumble, fresh herbs

___________

Vi använder lokala och svenska råvaror i säsong som kan komma att bytas ut beroende på tillgång
We use local and Swedish seasonal ingredients that may be subject to change depending on availability

Viner

Vi är mycket stolta över vår vinlista med ett stort urval av ekologiska och biodynamiska viner.

Picknick

Beställ ett picknickpaket och ta med på turen! Maten görs i ordning precis innan du ska ge dig ut och packas i en behändig picknickryggsäck. Du kan även låna en härlig filt för turen.

LUNCHKORG VÅR/SOMMAR 250 kr/person (maj–september)

Kockarna i Bistron tillreder en härlig matsäck med lokala råvaror och inspiration från Asien I matsäcken ingår:

Dag 1

  • Lättrökt Bjärekyckling ”Teriyaki” Pokebowl
    (Picklade rotfrukter, mango, sojabönor, färska primörer från Bjäre smaksatta med sojavinägrett och rostade sesamfrön, friterad schalottenlök och Noriblad)
  • 1 burk Englamust Äppelmust
  • 1 frukt i säsong
  • 1 powerbar
  • Kaffe/te
  • 2 flaskor Ramlösa vatten

Dag 2

  • Banh Mi Oumph
    (Vietnamesisk baguette med BBQ Hoisin oumph, gurka, morot, picklad rödlök, jalapenos, koriander och Kewpie majonäsdipp
  • 1 burk Englamust Äppelmust
  • 1 frukt i säsong
  • 1 powerbar
  • Kaffe/te
  • 2 flaskor Ramlösa vattenDenna lunchkorg ingår i våra vandringspaket 4 juli – 4 september.

LUNCHKORG HÖST OCH VINTER 250 kr/person (oktober–april)

Under den kalla årstiden får du med dig en härligt värmande soppa med tillbehör:

  • Ramlösa
  • Kaffe/te
  • Bistrons värmande soppa
  • Färdigbredd fralla
  • Bistrons powerbar
  • Hel frukt

Denna lunchkorg ingår i våra vandringspaket 1 oktober–30 april.

BESTÄLL PICKNICK

Beställ din matsäck på +46 431 47 16 10, via e-post eller på plats i receptionen eller Bistron. Om du beställer via e-post, tänk på att beställningen är bekräftad först när du har fått svar tillbaka.

Meddela eventuella allergier och specialkost vid beställning, så anpassar vi matsäcken efter dina behov.

Vad vill du boka? >