Mat på tallrik

Våra menyer

På den här sidan hittar du alla våra menyer.

Vi jobbar med lokala och svenska råvaror i säsong, varför rätter i menyn kan bytas ut efter tillgång.

Lunch

Dagens lunch serveras i Bistron måndag–fredag 11.30–14.00, lördag–söndag 12.00–14.00.
Pris 185 kr för vuxna, 95 kr för barn upp till 12 år. Salladsbuffé, bröd och smör, kaffe och liten kaka ingår.

Lunchmeny vecka 37

Måndag
Pankopanerad kyckling med gong bao, lime och syrlig chilimajonnäs
Örtfyllda spättarullader med kålsallad, potatispuré och örtkräm
VEG: Betpaj med ost, rostade frön, honungsdressing och salladsskott

Tisdag
Misomarinerad kalvfrikassé med brytbönor, potatis och svampsås
Fiskgryta med räkor, saffransaioli, fänkål, kål och dillslungad potatis
VEG: Pad thai med rostad paprika, jordnötter och marinerade böngroddar

Onsdag
Bulgogimarinerad karré med bräserad kål, chili, paprikaris och gochuangsås
Örtfyllda spättarullader med kålsallad, potatispuré och örtkräm
VEG: Betpaj med ost, rostade frön, honungsdressing och salladsskott

Torsdag
Confiterat anklår med linsragu, yuzusky, potatisstomp och svamp
Fiskgryta med räkor, saffransaioli, fänkål, kål och dillslungad potatis
VEG: Pad thai med rostad paprika, jordnötter och marinerade böngroddar

Fredag
Örtmarinerad flankstek med salladslök, stekt svamp, grönsaksris, barbecuesås med smak av ingefära
Örtfyllda spättarullader med kålsallad, potatispuré och örtkräm
VEG: Betpaj med ost, rostade frön, honungsdressing och salladsskott

Lördag
Örtbakad pluma med ljummen nudelsallad, pak choi, kål och yuzusås
Fiskgryta med räkor, saffransaioli, fänkål, kål och dillslungad potatis
VEG: Pad thai med rostad paprika, jordnötter och marinerade böngroddar

Söndag
Örtbakad pluma med ljummen nudelsallad, pak choi, kål och yuzusås
Fiskgryta med räkor, saffransaioli, fänkål, kål och dillslungad potatis
VEG: Betpaj med ost, rostade frön, honungsdressing och salladsskott

Lunchmeny vecka 38

Måndag
Dragonbakat kycklinglår, strimlad rödkål med sweet chili, ris och chilimajonnäs
Friterad spätta med syrlig sallad på kål och äpple, stekt potatis och kimchimajonnäs
VEG: Bräserad spetskål med rostade frön, dragonsmör och morotspuré med lime

Tisdag
Högrevsgryta med rostad zucchini, pak choi, linser och myntakräm
Misohalstrad lax med potatis och örtkompott, smörsås, citronkokt morot och betor
VEG: Örtstekt gnocchi med salladslök, böngroddar, spenat och tomatsås

Onsdag
Örtbakad pluma med majrova, timjanrostad potatis och skysås
Friterad spätta med syrlig sallad på kål och äpple, stekt potatis och kimchimajonnäs
VEG: Bräserad spetskål med rostade frön, dragonsmör och morotspuré med lime

Torsdag
Lågtempererad högrev med five spice, rökt potatisstomp, skysås, friterad kål
Misohalstrad lax med potatis och örtkompott, smörsås, citronkokt morot och betor
VEG: Örtstekt gnocchi med salladslök, böngroddar, spenat och tomatsås

Fredag
Nötfärsbiffar med örtstompad potatis, sesamrostad broccoli och gräddsås
Friterad spätta med syrlig sallad på kål och äpple, stekt potatis och kimchimajonnäs
VEG: Bräserad spetskål med rostade frön, dragonsmör och morotspuré med lime

Lördag
Nattbakad fläsksida med nudelsallad, strimlad rödkål med sweet chili, örtmajonnäs
Misohalstrad lax med potatis och örtkompott, smörsås, citronkokt morot och betor
VEG: Örtstekt gnocchi med salladslök, böngroddar, spenat och tomatsås

Söndag
Nattbakad fläsksida med nudelsallad, strimlad rödkål med sweet chili, örtmajonnäs
Friterad spätta med syrlig sallad på kål och äpple, stekt potatis och kimchimajonnäs
VEG: Bräserad spetskål med rostade frön, dragonsmör och morotspuré med lime

Lunchmeny vecka 39

Måndag
Citronbakat kycklinglår med broccoli, dragonsås, brytbönor och paprikaris
Bakad torsk med smörsås, brynt fänkål, furikake och kokt potatis
VEG: Blomkålsbakelse med vegansk ost, spenat, karamelliserad lök och mild wasabidressing

Tisdag
Kalvfrikassé, velouté med örter, rostad palsternacka och potatispuré
Havets wallenbergare med räkor, hoisinsås, sesam rostad blomkål och nudelsallad
VEG: Falafel med hummus, kål, böngroddar och rödkålssallad

Onsdag
Nattbakad fläskkarré med timjanrostad potatis, bräserad kål och örtig skysås
Bakad torsk med smörsås, brynt fänkål, furikake och kokt potatis
VEG: Blomkålsbakelse med vegansk ost, spenat, karamelliserad lök och mild wasabidressing

Torsdag
Bakad tri-tip med örtbombad potatisstomp, skysås, chilipicklad gurka, stekt svamp
Havets wallenbergare med räkor, hoisinsås, sesam rostad blomkål och nudelsallad
VEG: Falafel med hummus, kål, böngroddar och rödkålssallad

Fredag
Pannbiffar med sojastekt lök, sichuanpepparsås, picklad svamp och rostad potatis
Bakad torsk med smörsås, brynt fänkål, furikake och kokt potatis
VEG: Blomkålsbakelse med vegansk ost, spenat, karamelliserad lök och mild wasabidressing

Lördag
Lågtempererad högrev med five spice, smörad skysås, potatiskaka, brynta lökar och pepparglaserad morot
Havets wallenbergare med räkor, hoisinsås, sesam rostad blomkål och nudelsallad
VEG: Falafel med hummus, kål, böngroddar och rödkålssallad

Söndag
Lågtempererad högrev med five spice, smörad skysås, potatiskaka, brynta lökar och pepparglaserad morot
Bakad torsk med smörsås, brynt fänkål, furikake och kokt potatis
VEG: Blomkålsbakelse med vegansk ost, spenat, karamelliserad lök och mild wasabidressing

Vi jobbar med lokala och svenska råvaror i säsong, varför rätter i menyn kan bytas ut efter tillgång.

À la carte

Serveras kvällstid i Bistron från 30 augusti.

Är ni 8 personer eller fler, kommer vi att kontakta er för förbeställning av maten.

FÖRRÄTT

Skagen med räkor, yuzu kosho, rädisor, ponzu, forellrom, sallad, crostini – 195

Sojagravad Fröjalax med wasabicrème, rispapper, gurka, salladslök – 190

Eldad tartar från Lindegrens, nouc cham, crudité, ramslöksmajonnäs, furikake – 185

Variation av lokala betor, svensk getost, rostade pumpakärnor, kallpressad rapsolja, körvel – 165

VARMRÄTT

Rostad blomkål, brynt kantarellsmör, rostade knippmorötter, tagetes, spetskål, friterad Skottorps Nofva ost – 265

Långarygg, sandefjordsås, ponzu, mangold, kantarell och potatisstomp – 325

Bjärekyckling ballotine och filé, svartkål, salladslök, shiitakesvamp, svamp/kycklingvelouté – 265

Grillad flankstek, pepparsky, misoemulsion, spetskål, rostade knippmorötter, tagetes, friterad potatis – 265

DESSERT

Limemousse, citrongräscurd, mandelkaka, vaniljglass, limemaräng – 135

Chokladbrownie, mjölkchokladkräm, chokladcrumble, hallon, hallonsorbet, atsina – 135

Kvällens glass eller sorbet – 75

Chokladtryffel – 35

Utvalda ostar, marmelad, knäckebröd – 135

VINPAKET

2 rätter – från 280
3 rätter – från 395

FEMRÄTTERS MENY

Kockens val av fem rätter – 749
Vinpaket till femrätters – 545

Du kan också beställa från Loungemenyn

Vi använder lokala och svenska råvaror i säsong, varför rätter i menyn kan bytas ut efter tillgång.

Vi jobbar med lokala och svenska råvaror i säsong, varför rätter i menyn kan bytas ut efter tillgång.

Paketmeny

Meny som ingår i våra hotellpaket, gäller från 30 augusti.

Välj fritt 2 eller 3 rätter ur menyn (beroende på paket).
Är ni fler än 7 personer i sällskapet, har vi komponerat en fast meny till er.

FÖRRÄTT

Skagen med räkor, yuzu kosho, rädisor, ponzu, forellrom, sallad, crostini

Sojagravad Fröjalax med wasabicrème, rispapper, gurka, salladslök

Eldad tartar från Lindegrens, nouc cham, crudité, ramslöksmajonnäs, furikake

Variation av lokala betor, svensk getost, rostade pumpakärnor, kallpressad rapsolja, körvel

VARMRÄTT

Rostad blomkål, brynt kantarellsmör, rostade knippmorötter, tagetes, spetskål, friterad Skottorps Nofva ost

Långarygg, sandefjordsås, ponzu, mangold, kantarell och potatisstomp

Bjärekyckling ballotine och filé, svartkål, salladslök, shiitakesvamp, svamp/kycklingvelouté

Grillad flankstek, pepparsky, misoemulsion, spetskål, rostade knippmorötter, tagetes, friterad potatis

DESSERT

Limemousse, citrongräscurd, mandelkaka, vaniljglass, limemaräng

Chokladbrownie, mjölkchokladkräm, chokladcrumble, hallon, hallonsorbet, atsina

Kvällens glass eller sorbet

Utvalda ostar, marmelad, knäckebröd

VINPAKET

2 rätter – från 280
3 rätter – från 395

FEMRÄTTERS MENY

Uppgradera från trerätters meny till kockens val av fem rätter – 219
Vinpaket till femrätters – 545

Du kan också beställa från Loungemenyn

Vi använder lokala och svenska råvaror i säsong, varför rätter i menyn kan bytas ut efter tillgång.

 

Loungemeny

Serveras dag och kväll i Bistrons lounge och bar

LOUNGEMENY

BISTRONS BURGARE (NÖTKÖTT/VEG) 245
coleslaw, Almnäs tegel, syrad lök och pommes
The Bistro’s burger (beef/veg), cole slaw, Almnäs Tegel cheese, pickled onion and French fries

RÄKSMÖRGÅS 245
Majonnäs, ägg, råhyvlad morot, gurka, picklad rödlök, citron och sesamfurikake på danskt rågbröd
Shrimp sandwich, mayonnaise, egg, raw sliced carrot, cucumber, pickled red onion, lemon and sesame furikake on Danish rye bread

BJÄRESALLAD 195
grönsaker i säsong från trakten, dressing med ost från Skottorp, picklad rödlök, furikake. Välj mellan: Bjärekyckling / Handskalade räkor
Bjäre Salad, local produced vegetables, cheese from Skottorp, pickled red onion and furikake. Your choice of: Local chicken / Shrimps

SNACKS

BJÄRECHIPS MED DIPP 95
crème fraiche, dill och lök
Lightly salted Bjäre chips withcrème fraiche, dill and onion

OLIVER 45
Olives

ÖLKORV 45
Smoked dry sausage

NÖTTER 45
Nuts

CHIPS 45
Crisps

 

 

Barnmeny

Barnens meny i Bistron

Kycklingnuggets från Bjäre med pommes och majonnäs 95

Hamburgare med svenskt nötkött och pommes 95

Spaghetti Bolognese 95

Salladsskål 35

Pannkakor med sylt och grädde 65

Vaniljglass med chokladsås 65

Vi jobbar med lokala och svenska råvaror i säsong, varför rätter i menyn kan bytas ut efter tillgång.

Grupp- och konferensmeny

Gäller måndag–söndag från 30 augusti. 

MENY 1

FÖRRÄTT: Skagen med räkor, yuzu kosho, rädisor, ponzu, forellrom, sallad, crostini
VARMRÄTT: Bjärekyckling ballotine och filé, svartkål, salladslök, shiitakesvamp, svamp/kycklingvelouté
DESSERT: Chokladbrownie, mjölkchokladkräm, chokladcrumble, hallon, hallonsorbet, atsina

MENY 2

FÖRRÄTT: Eldad tartar från Lindegrens, nouc cham, crudité, ramslöksmajonnäs, furikake
VARMRÄTT: Långarygg, sandefjordsås, ponzu, mangold, kantarell och potatisstomp
DESSERT: Limemousse, citrongräscurd, mandelkaka, vaniljglass, limemaräng

MENY 3

FÖRRÄTT: Variation av lokala betor, svensk getost, rostade pumpakärnor, kallpressad rapsolja, körvel
VARMRÄTT: Grillad flankstek, pepparsky, misoemulsion, spetskål, rostade knippmorötter, tagetes, friterad potatis
DESSERT: Kvällens glass eller sorbet

Viner

Vi är mycket stolta över vår vinlista med ett stort urval av ekologiska och biodynamiska viner.

Picknick

Beställ ett picknickpaket och ta med på turen! Maten görs i ordning precis innan du ska ge dig ut och packas i en behändig picknickryggsäck. Du kan även låna en härlig filt för turen.

LUNCHKORG VÅR OCH SOMMAR 250 kr/person (maj–sep)

Kycklingsallad med kyckling från Bjäre, franskpotatissallad, vatten, hembakad powerbar, frukt, bröd och brieost ingår. Självklart anpassar vi efter allergier och specialkost.
Denna lunchkorg ingår i våra vandringspaket 1 maj–30 september.

Beställ din picknick på +46 431 47 16 10, via e-post eller på plats i receptionen eller Bistron. Om du beställer via e-post, tänk på att beställningen är bekräftad först när du har fått svar tillbaka.

Vi jobbar med lokala och svenska råvaror i säsong, varför rätter i menyn kan bytas ut efter tillgång.

Femrättersmeny

Kockens val av fem rätter 749 kr (Tillägg vid uppgradering från trerätters paketmeny 219 kr).
Vinpaket till femrätters meny 545 kr.

BISTRONS FEMRÄTTERS

Sojagravad Fröjalax med wasabicrème,
rispapper, gurka, salladslök

Variation av lokala betor, svensk getost,
rostade pumpakärnor, kallpressad rapsolja, körvel

Grillad flankstek, pepparsky, misoemulsion, spetskål,
rostade knippmorötter, tagetes, friterad potatis

Utvalda ostar, marmelad, knäckebröd

Limemousse, citrongräscurd, mandelkaka,
vaniljglass, limemaräng

Vi använder lokala och svenska råvaror i säsong
som kan komma att bytas ut beroende på tillgång

Vad vill du boka? >