Våra menyer

Vår och sommar i Bistron

Det finns många anledningar till varför du ska spendera dagarna och kvällarna i Bistron. I vårt kalendarium kan du läsa om några av dom. Till alla arrangemang rekommenderar vi dig att boka bord på +46 431-47 16 53.

Brunch

Varje söndag dukar vi fram vår populära brunch som serveras 12.00–15.00 hela sommaren. Pris 255 kr/person, 95 kr/barn upp till 12 år.

Sommaröppet

Vi har öppet sju dagar i veckan 12.00–22.00.

Grillbuffé

Varje torsdag och söndag 5 juli–12 augusti serverar vi grillbuffé kl 18.00–22.00.
Pris 425 kr/person, 125 kr/barn upp till 12 år.

Ostronöppnartävling med vinprovning

Den 18 juli har vi vår årliga ostronöppnartävling med härliga viner från Torres.
Begränsat antal platser.

Livemusik

Från och med mitten av juli kan du höra livemusik med Linda Dale och OSCAR duo/Soul Experience. Linda 12,13,14 juli. OSCAR duo /Soul Experience22,23,24 juli.

Med reservation för ändringar.

Lunch

Serveras måndag till lördag klockan 12.00–15.00.

Torekov Hotell serverar dagens Bistrolunch där du alltid kan välja mellan två varmrätter. Vi har ett stort salladsbord med sill och ägg, underbar nybakad focaccia och efter maten kan du njuta av ost, frukt och kaffe.

Vi arbetar alltid utifrån säsongens utbud och råvarorna väljer vi med omsorg, gärna från lokala producenter.

Pris: 165 kr/person

Vi har även en separat buffé till barnen med två varmrätter och pannkakor.

Pris 95 kr/person

Vi reserverar oss för eventuella ändringar i menyn.

Denna vecka

MÅNDAG
PANKOPANERAD TORSK, SKALDJURSSÅS, KOKT POTATIS, CITRON

SKÄRLHULTSKOTLETT, KÅL, ROSTAD POTATIS, SVARTVINBÄRSGELÉ, GRÄDDSÅS

TISDAG
HALSTRAD SEJ, POTATISKOMPOTT, SANDEFJORDSÅS, HARICOTS VERTS

CAJUNKYCKLING, DRAGONVELOUTÉ, BASMATIRIS, ZUCCHINI

ONSDAG
DILLBAKAD LAX, CITRONSMÖRSSÅS, KOKT POTATIS, BROCCOLI

WALLENBERGARE, POTATISPURÉ, BRYNT SMÖR, GRÖNA ÄRTOR, LINGON

TORSDAG
POCHERAD KOLJA, KOKT POTATIS, ÖRTSÅS, BLOMKÅL

RÖDVINSBRÄSERAD OXKIND, POTATISKOMPOTT, SIDFLÄSK, SKOGSCHAMPINJONER

FREDAG
FISK- OCH SKALDJURSFRIKASSÉ, KOKT POTATIS, SAFFRAN, AIOLI

KALVINNANLÅR, ROSTAD POTATIS, RÖDVINSSÅS, PURJOLÖK

LÖRDAG
SPÄTTAFILÉ, CHAMPINJONER, VITVINSSÅS, LÖK

NÖTFÄRSBIFFAR, POTATISPURÉ, PEPPARSSÅS, PRESSGURKA

SÖNDAG

BRUNCH

 

 

À la carte

FÖRRÄTTER

GAZPACHO, halloumi, frisésallad kummin 155 kr
LÖJROM FRÅN BOTTENVIKEN, gräddfil brynt smör, dill, gräslök, bjärepotatis 175 kr
VIT TONFISK, frisésallad, kummin vikentomat 175 kr
SKÅNSKT KRAV NÖTINNANLÅR, halloumi äpple, hasselnöt, citron 165 kr

VARMRÄTTER

BÖNOR, zucchini, rotselleri hasselnöt 245 kr
BERGTUNGA, majrova, bjärepotatis kräfta, dill, machesallad 295 kr
SVENSK RYGGBIFF ”grisens hemlighet”, dragon krasse, rödbeta, rotselleri 265 kr
SVENSK ENTRECÔTE, tomat, jalapeños sötpotatis, rödvinssås 325 kr

PLANKa

UTVALD CHARK OCH HÅRDOST oliver, pickles Stor 305 kr / Liten 195 kr

SIDE ORDERS

BISTRONS POMMES dragonsalt, schalottenlök 45 kr
SÖTPOTATISPOMMES 45 kr
LITEN SALLAD tomat, kronärtskocka 45 kr

LITE EXTRA

OSTRON/OYSTERS MARENNES FINE DE CLAIRE 35 kr/st
Serveras med schalottenlöksvinägrett citron, tabasco
ANCHOAS EN ACEITE DE OLIVA Spanska sardeller i olivolja 130 kr
Serveras med bröd och smör

BISTRONS TRERÄTTERS

LÖJROM FRÅN BOTTENVIKEN gräddfil, brynt smör, dill gräslök, bjärepotatis
SVENSK ENTRECÔTE, tomat jalapeños, sötpotatis, rödvinssås
FÄRSKA JORDGUBBAR, choklad vaniljglass, mynta
550 kr / person

KLASSIKER

RÄKSMÖRGÅS räkor, majonnäs, tomat, rödlök krav ägg hel 225 kr /kr halv 150 kr
MOULES MARINIÈRES blåmusslor, vitt vin, grädde 195 kr
CAESARSALLAD Bjärekyckling, romansallad, tomat krutonger 185 kr
SVENSK KRAV HAMBURGARE brioche, picklad rödlök, taleggio rostad lök, dressing 195 kr

EFTERRÄTTER

KÖRSBÄR, crème caramel 110 kr
FÄRSKA JORDGUBBAR, choklad vaniljglass, mynta 110 kr
HALLON, pannacotta, sockerkaka gräddfil 110 kr
TRYFFEL 35 kr/st
GLASS OCH SORBET 1 kula 45 kr

MEJERIETS OSTAR

Fråga din kypare om kvällens ostar. Ni väljer själva om ni vill ha en eller flera bitar. Serveras med kökets kompott och knäcke.
EN BIT OST 65 kr
OSTBRICKA 165 kr

Spasupé

26 juni-4 september

MÅNDAG

VIKENTOMAT, frisésallad, kummin, vikentomat
SVENSK RYGGBIFF, sötpotatis, tomat, jalapeños, rödvinssås, sötpotatis
HALLON, pannacotta, sockerkaka, gräddfil

TISDAG & FREDAG

SKÅNSKT KRAV NÖTINNANLÅR, halloumi från Vitaby Kyrkby Mejeri, hasselnöt, äpple, citron
BERGTUNGA, majrova, Bjärepotatis, kräfta, dill, machesallad
CRÉME CARAMEL, körsbär

ONSDAG & LÖRDAG

LÖJROM FRÅN BOTTENVIKEN, gräddfil, brynt smör, dill, gräslök
SVENSK SECRETO “grisens hemlighet”, rödbeta, rotselleri, dragon, krasse
FÄRSKA JORDGUBBAR, choklad, vaniljglass, mynta

TORSDAG & SÖNDAG

BISTRONS GRILLBUFFÉ
CRÉME CARAMEL

 

Brunch

Brunch serveras söndagar klockan 12–15.

Vi dukar upp sallader, räkor, pizza, korvar, kyckling, våfflor, scones och en massa andra godsaker.

Pris 
255 kr/person.
95 kr/person för barn upp till 12 år.

Vi rekommenderar våra gäster att boka bord på 0431-47 16 53 eller info@torekovhotell.se 

Varmt välkomna!

Konferensmiddag

26 juni-4 september

MÅNDAG

VIKENTOMAT, frisésallad, kummin, vikentomat
SVENSK RYGGBIFF, sötpotatis, tomat, jalapeños, rödvinssås, sötpotatis
HALLON, pannacotta, sockerkaka, gräddfil

TISDAG & FREDAG

SKÅNSKT KRAV NÖTINNANLÅR, halloumi från Vitaby Kyrkby Mejeri, hasselnöt, äpple, citron
BERGTUNGA, majrova, Bjärepotatis, kräfta, dill, machesallad
CRÉME CARAMEL, körsbär

ONSDAG & LÖRDAG

LÖJROM FRÅN BOTTENVIKEN, gräddfil, brynt smör, dill, gräslök
SVENSK SECRETO “grisens hemlighet”, rödbeta, rotselleri, dragon, krasse
FÄRSKA JORDGUBBAR, choklad, vaniljglass, mynta

TORSDAG & SÖNDAG

BISTRONS GRILLBUFFÉ
CRÉME CARAMEL

Grillbuffé

Torsdagar och söndagar 5 juli–12 augusti 2018 kl 18.00–22.00

Ta med nära och kära till en härlig kväll med god mat och mysig stämning. På grillen finns det majskyckling, fisk, grönsaker, korvar och rapsgris. Det blir ett stort salladsbord med varma och kalla tillbehör.

Pris

425 kr/person, 125 kr/barn upp till 12 år.

Välkommen att boka bord på +46 431-47 16 53 eller skicka e-post.

Vi reserverar oss för eventuella ändringar.

Picknick

Picknick i solskenet. Kalasa under ett träd när himlen är grå och regnet strilar ner. Ta med picknickkorg (och kanske någon kär) till solnedgången.

Vi har komponerat två olika picknickpaket som vi hoppas ska passa bra på din tur. Maten görs i ordning precis innan du ska ge dig ut för att allt ska vara fräscht och krispigt även ute i det gröna.

Vandringspicknick 150 kr/person

I väskan hittar du en pastasallad med fullkornspasta, grönsaker, rökt majskyckling och pestodressing. Du får också med lite smått och gott som muffins, frukt och Ramlösa. För att ladda med nyttigheter och extra energi finns även smoothie, kaffe och powerbar.

Lunchpicknick 250 kr/person

En härlig hälsosam sallad med primörer och underbart god varmrökt lax. Du får med dig nybakat bröd och smör, dessertost, oliver och lite godsaker från charken. Med i picknickpaketet finns också frukt och en chokladbit,  energihöjande smoothie, kaffe och Ramlösa.

Picknicken packas i en behändig picknickryggsäck. Du kan även låna en härlig filt för turen. Maten smakar alltid som bäst ute i det gröna!

Beställ din picknick i förväg på telefon eller e-post. Du kan även beställa på plats i receptionen eller i Bistron.

Afternoon Tea

Fredagar och lördagar 14.45–16.00 (start 31 augusti 2018)

Afternoon tea på Torekov Hotell är en härligt lyxig upplevelse med hög mysfaktor.

Välj från olika sorter av nygräddade scones som serveras med hemmagjorda marmelader och grädde på traditionellt vis. Här finns också ostar, frukt, små läckra kakor, praliner, pajer, snittar, smoothies och många goda ekologiska teer.

Så långt det går använder vi oss bara av naturliga råvaror.

Ett hett tips är att boka bord. Slå oss en signal på 0431-47 16 53 eller skicka e-post.

Pris 185 kr

Bröllop

Se fram emot en av livets absoluta höjdpunkter tillsammans med oss. Vi har erfarenhet, kvalitetskänsla och massor av idéer som ger dagen den rätta välplanerade känslan.

Kanske väljer ni någon av de vackra kyrkorna på Bjärehalvön, många har en intressant historia. En del väljer att gifta sig under bar himmel vid resterna av Sankta Thoras kapell mitt i Torekov.

Efter vigseln väntar fördrinken i Torekov Hotells vackra festlokal eller utomhus på det stora trädäcket med havsutsikt och upplyst pool. Menyn komponerar vi tillsammans helt efter det tema och den känsla ni önskar.

Natten kan brudparet spendera i hotellets finaste svit och dagen efter väntar en härlig frukost tillsammans med familj och vänner i Bistron.

För bokning och information vänligen kontakta Josefine Lundgren +46 431-47 16 00.

Viner

Vår sommelier har omsorgsfullt valt drycker från hela världen. Rätt dryck lyfter smakupplevelsen och vi hjälper er gärna med vad som passar bäst till din mat.

De drycker som är markerade med * är producerade med respekt för miljön.

 

ÖL I FLASKA

ALE
PKLK, PUBLIC SERVICE APA 4,8% 33 cl 75 :-
THE PINE RIDGE, EAST COAST IPA 6% 33cl 85 :-
ÖREBRO BRYGGHUS, JUICY JAMS SESSION IPA 4,2% 33cl 80 :-
ÖREBRO BRYGGHUS. HALF IPA 5% 33cl 90 :-
ÖREBRO BRYGGHUS, NO COAST 7% 33cl 95 :-
BATH ALES, WILD HARE 5% 50cl 90 :-
WILLIAMS BROS, FRAOCH HEATHER ALE 5% 50cl 95 :-

LAGER
*CARLSBERG HOF 4,2% 33cl 62:-
CARLSBERG EXPORT 5% 33cl 65:-
ERIKSBERG 5,3% 50cl 72:-
THE PINE RIDGE, HOPPY LAGER 5,2% 33cl 80 :-

SOUR
ÖREBRO BRYGGHUS, TRUE JUES 5% 33cl 85 :-
*BREKERIET, BRILLANT 5,5% 37,5cl 70 :-

VETE
*FINN, WHEAT BLANC 5,7% 33cl 80 :-

MÖRK
CARNEGIE, PORTER 5,5% 33 cl 85 :-

CIDER

LE CLOS DES CITOTS, POIRÉ 33 cl 85:-
SOMERSBY, APPLE CIDER 33 cl 65:-
SOMERSBY, BLACKBERRY CIDER 33 cl 65:-
FRUKTOSO, PINAPPLE & GINGER CIDER 33 cl 85:-

ALKOHOLFRIA DRYCKER

BILLABONG MOUSSERANDE glas 50:-
PEPSI / ZINGO / 7-UP / MAX 29:-
TOREKOV HOTELL SPARKLING WATER 35:-

ÖL
CARLSBERG, 0,5% 39:-
MIKKELLER, DRINK IN THE SUN 0,3% 50:-

BESKOWS PÅ BJÄRE
VY, ÄPPLE & HUMLE
Pirouette, Aroma, Ingrid Marie, Rönnbär, Rabarber, Humle Nelson Sauvin
25CL 75:-
VY, ÄPPLE & SLÅNBÄR
Cox Orange, Rönnbär, Rabarber, Blåbär, Slånbär
25CL 75:-

DRINKAR

SPARKLING COCKTAILS
KIR ROYAL
Pol Rogér, Cassis Noir De Bourgogne Giffard
145 KR

COCKTAILS
PEACH GOLD
Absolut Vodka, Persikopuré, Grape, Citron, Lime
SIDECAR
Cognac, Cointreau, Citron
COBBLE HILL
Rye, Dolin Dry, Amaro Montenegro, Gurka
MARGARITA
Tequila, Cointreau, Lime, Socker, Salt
MANHATTAN
Bourbon/Rye, Vermouth, Angostura
CORPSE REVIVER NO. 2
Monkey 47 Gin, Bianco, Cointreau, Absint. Lime

COOLERS
LYNCHBURG LEMONADE
Jack Daniels, Cointreau, Citron, Socker, Ginger Beer/7Up
THE MONTE MULE
Amaro Montenegro, Ginger Beer, Lime
LILLET VIVE
Lillet Blanco, Tonic, Mynta, Gurka

SHORT DRINKS
SAZERAC
Välj mellan Cognac/Rye/Bourbon.
Peychaud´s Bitter, Absint, Socker
NEGRONI
Gin, Amaro, Vermouth
SOURS
FLÄDER
Gin, Amalfi Smooth, Citron, St Germain

LONGDRINKS
MERRY BERRY
Rom, Svartvinbär, Hallonpure, Cranberry, Citron
SMOOTH PINEAPPLE
Amalfi Smooth, Ananas, Malibu, Citron
135 KR

VINER PÅ GLAS

GLAS MOUSSERADE
CHAMPAGNE
POL ROGER, BRUT RÉSERVE
Pinot Noir, Chardonnay, Pinot Meunier 145 :-
PENEDES
*ALBET I NOYA, CAVA PETIT ALBET BRUT Xarel-lo, Macabeu. Parellada
95:-

GLAS VITT
*2016 ALBET I NOYA, PETIT ALBET BLANC
Xarel-lo, Macabeu 85:-
*2016 ÉRIC TEXIER, ADÈLE
Vinet har fin frukt och en härlig energi druvan är Clairette 125:-
*2017 ANDI KNAUSS, RIESLING G TROCKEN
Vinet kommer från flera vingårdar med skiftande jordmåner, vinet är
elegant och fruktigt med friska citrus toner 125 :-
*2017 GEMTREE, CITRINE CHARDONNAY
Ett livligt vin med frisk frukt från Melissa och Mike Brown 125 :-
*2016 WEINGUT KLUMPP, GRAUBURGUNDER
Härligt vin med fin frukt och bra syra från Pinot Grisdruvorna 125 :-
*2016 CLOS HENRI, PETIT CLOS, SAUVIGNON BLANC
Fransk vinfirma som sökte sig till Marlborough, här ett vin från lite yngre
vinstockar 125 :-

GLAS RÖTT
*2016 ALBET I NOYA, PETIT ALBET NEGRE
Tempranillo, Grenache Cabernet Sauvignon är druvorna i detta behagfullt
fruktiga vin 85:-
*2013 CHÂTEAU MARIS, LES PLANELS, SYRAH
Vinet lagras i ekfat under 12 månader sedan slutlagring under
6 månader i betong, vingården är planterad 1982
125:-
*2015 WEINGUT KLUMPP, CUVÉE N 1
Lemberger, Spätburgunder, St. Laurent och Cabernet Sauvignon
är druvorna i detta elegenta och fruktiga vin
125:-
2015 TOMERO MALBEC
Vingården är belägen 1090 meter över havet och den planterades år 2000.
Druvorna handskördas och placeras i lådor om 20 kilo. Vinet lagras
under 9 månader i både ekfat och ståltankar
125 :-
*2016 CASCINA DELLE ROSE, A ELISABETH, DOLCETTO
Vingården planterades i Alba 1973-1975. Vinet är jäst o lagrat i ståltank.
Vinet är rödfruktigt och härligt friskt
125:-
*2014 BLACK STALLION, CABERNET SAUVIGNON
Ett kryddigt vin med fina salviatoner och fatkraktär
145 :-

SÖTT VIN

SPANIEN
PENEDES
*2015 AA PRIVAT, BLANC DE NEU
Xarel-lo som druva i detta eleganta vin 1cl 25 :-

JEREZ
*2016 BODEGAS COTA 45, PANDORGA
Vingården planterades 1903 med pedro Ximenes vinet är lagrat i ett 500 liters fat
1cl 25 :-

SAUTERNES
*2010 DOMAINE ROUSSET PERAGUEY, AITHER
Mestadels Semillon samt lite Sauvignon Blanc och Muscadelle. Vinet har vilat i
ekfat under 14 månader.
1cl 25 :-

MOUSSERANDE

CHAMPAGNE
POL ROGER, BRUT RÉSERVE
Pinot Noir,Chardonnay, Pinot Meunier 850:-
POL ROGER, PURE EXTRA BRUT 895:-
2006/08 POL ROGER, BRUT VINTAGE
60% Pinot Noir & 40% Chardonnay 995:-
2006 POL ROGER, BLANC DE BLANC
Chardonnay 1100:-

SPARKLING
*ALBET I NOYA, CAVA PETIT ALBET BRUT
Xarel-lo, Macabeu, Parellada 395:

ROSÉ
*2015 GÉRARD BERTRAND GRIS BLANC
475:- GLAS 95:-

RÖTT VIN

FRANKRIKE
BORDEAUX
*2014/15 CHÂTEAU PLANQUETTE
Didier Michaud plockade sin första skörd 1976 som han sålde till det
lokala kooperativet . Första egna vinet kom 1998 och druvorna är
Cabernet Sauvignon, Merlot samt Petit Verdot. Egendomen är
belägen i Medoc
550:-
*2010 CHÂTEAU MEYLET
Michel Favard och hans son David äger 2 ha vingårdar i St Emilion.
Vingården är lite över 60 år och är planterad med Merlot
Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc och Malbec.
960:-

AUSTRALIEN
MCLAREN VALE
*2016 GEMTREE, CINNABAR GSM
Grenache, Shiraz och Mourvedre är druvorna i detta vin som har en härlig
frukt och kryddighet. Vinet är lagrat på ekfat under 8 månader
495 :-
*2015 GEMTREE, THE PHANTOM
Mourvedre, Cabernet Sauvignon, Shiraz och Grenachedruvor som fatlagras.
Vinet är rikt och fruktigt
650 :-

USA
NAPA VALLEY
*2013 FROG`S LEAP, MERLOT
Vinet är larat under 18 månader på Franska och Amerikanska ekfat.
Druvorna är Merlot samt lite Cabernet Sauvignon och Cabernet Franc
660 :-
*2013 FROG`S LEAP, ESTATE GROWN CABERNET SAUVIGNON
Vin från Rutherford AVA som fatlagras i Fransk ek under 18 månader.
Några procent Cabernet Franc har smugit ner i faten !
840 :-
*2014 BLACK STALLION, CABERNET SAUVIGNON
Ett kryddigt vin med fina salviatoner och fatkraktär
595 :-

CHILE
MAULE VALLEY
*2013 MIGUEL TORRES, CORDILLERA
Druvan är Carignan som fatlagras i fransk ek under 12 månader 495 :-
CURICO VALLEY
*2012 MIGUEL TORRES, MANSO DE VELASCO
Cabernet Sauvignon från drygt 100 år gamla stockar, vinet har spenderat
18 månader i franska ekfat 655 :-

ARGENTINA
MENDOZA
2015 TOMERO MALBEC
Vingården är belägen 1090 meter över havet och den planterades år 2000.
Druvorna handskördas och placeras i lådor om 20 kilo. Vinet lagras
under 9 månader i både ekfat och ståltankar 495 :-

ITALIEN – ORANGE VIN
VENEZIA GIULIA
*2009 PARASCHOS, PONKA
Druvorna kommer från vingården Slatnik Cru, som består av Flych
Sedimenterad sten. Jordmånen är väldrenerad och mineralrik.
Chardonnay, Sauvignon Blanc, Ribolla, Gialla, Malvasia,
Picolit, Verduzzo, Pinot Blanc 695:-

FRANKRIKE
LANGUEDOC
*2015 GÉRARD BERTRAND, RÉSERVE SPÉCIALE MERLOT
Ett rikt och fruktvänligt vin med fin struktur från den franska södern
385:-
*2015 GÉRARD BERTRAND, CIGALUS
Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot, Syrah, Grenache, Carignan, Caldoc
615:-
*2012 GÉRARD BERTRAND, CLOS D`ORA
Vingården ligger i La Livinère druvorna är Syrah, Mourvèrdre,
Carignan & Grenache
2295:-
*2013 DOMAINE BRESCOU, CARISMA
CÔTES DE THONGUE
Svensk ägare Svensk vinmakare Carignan, Grenache, Syrah, Merlot
395:-
CHÂTEAU MARIS
Robert Eden har skapat ett fantastiskt vineri som är byggt av naturligt odlad hampa.
*2013 CHÂTEAU MARIS, LES PLANELS, SYRAH
Vinet lagras i ekfat under 12 månader sedan slutlagring under 6 månader i betong, vingården är planterad 1982
520:-

VITT VIN/WHITE WINES

FRANKRIKE
ALSACE
MEYER-FONNE
Ett familjeäventyr som spänner tre generationer bakåt i
tiden, vinerna är välstrukturerade och fruktiga
*2015 MEYER-FONNE, RIESLING RESERVE 535 :-
*2014 MEYER-FONNE, SCHOENENBOURG GRAND CRU RIESLING
770 :-

LOIRE
*2015 HENRI BOURGEOIS, LE MD BURGEOIS
Sauvignon Blanc från en brant vingård med syd väst läge belägen i Chavignol
650 :-
*2014 HENRI BOURGEOIS, JADIS SANCERRE
Vinet är delvis jäst i fat, druvorna kommer från välexponerade lägen i Chavignol.
Terroir Kimméridgian Marl
780 :-
*2012 LE CLOS DE LA BRUYÈRE, ORIGINEL
Från Sologne kommer detta vin med druvorna Meny Pinot och Romorantin, som
är lagrat 18 månader på gamla fat. Vinet är ofiltrerat, och serveras inte så kallt
495 :-

BOURGOGNE
*2015 GUILLAUME VRIGNAUD, CHABLIS 1er CRU FOURCHAUME
Chardonnay
790 :-
*2015 DOMAINE ROALLY, VIRÉ-CLESSÉ
Chardonnay 495 :-
*2014 DOMAINE ÉMILIAN GILLET, VIRÉ-CLESSÉ, QUINTAINE
Chardonnay 595 :-

JURA
*2015 LES GRANGES PAQUENESSES, LA PIERRE OUILLÉ
Savagnin från 30 åriga vinstockar planterade i Arbois. Vinet är lagrat under 18 månader i 600 liters gamla ekfat. Vinet är härligt intensivt med gul frukt och avslutas med en frisk sälta
620 :-
*2015 DOMAINE DES MARNES BLANCHES,
SAVAGNIN, EN QUATRE VIS
Vinet är lagrat 18 månader i 225 liters fat
590 :-

LANGUEDOC
*2016 MAS DE DUMAS GASSAC, PICPOUL DE PINET
Ett vin som trivs med havets läckerheter
475:-

CÔTES DU RHONE
*2016 ÉRIC TEXIER, ADÈLE
Vinet har fin frukt och en härlig energi, druvan är Clairette
495:-
*2015 ÉRIC TEXIER, BRÉZÈME
Roussannedruvor som är jästa och lagrade på ek och i amphora
595:-

DOMAINE DES MARNES BLANCHES, GÉRAUD OCH PAULIN FROMONT
*2015 PINOT NOIR 595 :-
*2015 TROSSEAU 595 :-

BOURGOGNE
*2013 THOMAS BOULEY, BEAUNE 1ER CRU REVERSEES
PINOT NOIR 950 :-
*BOURGUEIL, LOIRE
*2015 DOMAINE L´OUBLIÉE, MERCI LA VIE
Cabernet Franc som är planterade 1970 & 2003 vinet är jäst med
kolsyremetoden, sedan lagrat i betong
495:-
*2014 DOMAINE L´OUBLIÉE, NOTRE HISTOIRE
Cabernet Franc som är planterade 1953 & 1999 vinet är jäst i betong
samt lagrat i betongtankar under 10 månader
550:-
*2014 DOMAINE L´OUBLIÉE, TENUE DE SOIRÉE
Cabernet Franc som är planterade 1953 & 1999 men här med full exponering
till söder. Lagrat i gamla fat om 225l och 400 l under 12 månader
770:-

RHONE
*2012 ÉRIC TEXIER, BRÉZÈME VIELLES SERINE
Syrah som är jäst med hela klasar och lagrad i gamla ekfat under 18 månader.
Sen slutlagring under 12 månader i gamla foudres
695 :-

PROVENCE, BOUCHES-DU-RHÔNE
.*2011 CHATEAU REVELETTE, LE GRAND ROUGE
Peter Fischer har drivit sin vingård i mer än 30 år. Druvblandningen är Syrah,
Cabernet Sauvignon och lite Grenache
550:-

ROUSSILLON
Härliga viner från Calce beläget 300-400 m ö h med ett klimat påverkat av både Medelhavet och de svala vindarna från Pyrenéerna:
DOMAINE GAUBY GRAND TERROIRS
2010 var första årgången av dessa viner i denna form. Vinerna kommer från separata vingårdar som normalt sett ingår i La Muntada, vilket är deras prestigevin. På dessa lägen växer vinstockar som är mellan 70–130 år gamla. OBS extremt begränsad tillgång både till Sverige och Bistron.
* 2010 DOMAINE GAUBY, LA FOUN
Carignan 1850:-
*2011 DOMAINE GAUBY, LA ROQUE
Grenache 1550:-
*2011 DOMAINE GAUBY, COUME GINESTE
Grenache 1550:-

ROUSSILLON
*2015 EAU DE SOUCHE, WOKETY POKETY
Lionel Gauby ger oss här ett vin på Syrah och Cinsault som är jäst med
hela klasar. Vinet lagras i stål och betong.
695:-

TYSKLAND
BADEN-WÜRTTEMBERG
*2017 ANDI KNAUSS, RIESLING G TROCKEN
Vinet kommer från flera vingårdar med skiftande
jordmåner, vinet är
elegant och fruktigt med friska citrus toner
495 :-
*2016 WEINGUT KLUMPP, GRAUBURGUNDER
Härligt vin med fin frukt och bra syra från Pinot Gris
druvorna
495 :-

SPANIEN
PENEDÈS
*2016 ALBET I NOYA, PETIT ALBET BLANC
Xarel-lo, Macabeu och Chardonnay
385:-
*2016-15 ELS VINYERONS, LLUERNA
Vinet från 2015 har spenderat ett år i fat och tillsätts i nya årgången när
alkoholjäsningen är klar. Druvan är Xarel-lo från kalkjordar
495:-

LA PALMA
VIKI TORRES-BODEGA MATIAS I TORRES
Viki är 5e generationens kultiverare på familjeegendomen som är 3,2 ha stor och
belägen 350 meter till 1400 meter över havet. Allt vin som är planterat har
ursprungliga europeiska rötter
*2015 MALVASIA AROMÁTICA SECO
Ett rikt och aromatiskt vin från en vingård som planterades för 130 år sedan.
510 :-
*2014, MINÚSCULA
Druvblandningen är Malvasia Aromática, Listán Blanco och Albillo Criollo.
Här möts sälta och frukt i gommen, ett oerhört intressant vin.
Viki har handmålat alla flaskor med olika motiv. Obs endast 350 flaskor!
595 :-
*2015 LAS MACHUQUERAS
Listán Blanco från en vingård planterad för ca 120 år sedan, hälften av vinet
åldras i gamla 500l ekfat och restrerande i ståltank. 2950 flaskor detta år
590 :-

JEREZ
* BODEGAS BARON, MANZANILLA, MICAELA ½
Palmino Fino från Sanlúcar de barrameda lagrd 3-4 år under flor, frisk och salt!
Underbart bra till torkad skinka o hårda ostar 150:-
*2016 COTA 45, UBE MIRAFLORES
Palmino Fino från 5 olika lägen i Miraflores Alta & Baja. Vinet är jäst och lagrat i
225 liters fat, ingen upptoppning sker så lite flor förekommer 565:-
*2015 COTA 45, UBE CARRASCAL
Ramiro Ibanez ger oss här ett vin från 3 olika kloner av Palmino som planterades
1903 i Pago Carrascal 755-
*2015 COTA 45, UBE MAINA
Palmino från en vingård i Pago Miraflores planterad 1906. Vinet är jäst och
lagrat i 225 liters fat ingen upptoppning sker så lite flor förekommer. Vinet
är tappat på flaska september 2017 650 :-
*2015 COTA 45 ENCRUCIJADO
Peruno, Uva Rey och Listan Blanco planterad 1903. Vinet är jäst och lagrat i 225
liters fat ingen upptoppning sker så lite flor förekommer. Vinet
är tappat på flaska mars 2017 650:-

NEW ZEALAND
MARLBOROUGH
*2016 CLOS HENRI, PETIT CLOS, SAUVIGNON BLANC
Fransk vinfirma som sökte sig till Marlborough, här ett vin från lite yngre
vinstockar 495 :-

AUSTRALIEN
MCLAREN VALE
*2017 GEMTREE, CITRINE CHARDONNAY
Ett livligt vin med frisk frukt från Melissa och Mike Brovn
495 :-

TYSKLAND
BADEN-WÜRTTEMBERG
*2013 ANDI KNAUSS, ZWEIGELT S TROCKEN
Vinet är lagrat 20 månader i gamla ekfat
595:-
*2016 ANDI KNAUS, LEMBERGER R TROCKEN
Vingården planterades för 18 år sedan skördeutaget är 25 hl/ha vinet lagras i
500 liters gamla ekfat
495 :-
*2015 WEINGUT KLUMPP, CUVÉE N 1
Lemberger, Spätburgunder, St. Laurent och Cabernet sauvignon
är druvorna i detta elegenta och fruktdrivna vinet
495 :-

SPANIEN
PENEDÈS
*2016-15 ELS VINYERONS, SALTAMARTI
90% Tempranillo från sandrika jordar och lite Grenache från lerjordar.
Vinet från 2015 har spenderat ett år i fat och tillsätts i nya årgången när
alkoholjäsningen är klar
495:-
*2015-14 ELS VINYERONS, SALTAMARTI
90% Tempranillo från sandrika jordar och lite Grenache från lerjordar.
Vinet från 2014 har spenderat ett år i fat och tillsätts i nya årgången när
alkoholjäsningen är klar
495:-
*2016 ALBET I NOYA, PETIT ALBET NEGRE
Tempranillo, Grenache Cabernet Sauvignon är druvorna i detta behagfullt
fruktiga vin
385:-
*2013 ALBET I NOYA, LA MILANA COSTERS D´ORDAL
Caladoc (en korsning mellan Grenache och Malbec), Cabernet Sauvignon, Merlot
565:-
*2008 ALBET I NOYA, RESERVA MARTI
Syrah och Cabernet Sauvignon från gamla vinstockar, vinet spenderar två år på
franska fat
685:-
*2007 ALBET I NOYA, RESERVA MARTI
Syrah och Cabernet Sauvignon från gamla vinstockar, vinet spenderar två år på
franska fat
695:-

ITALIEN
PIEMONTE
*2016 CASCINA DELLE ROSE, A ELISABETH, DOLCETTO D´ALBA
Vingården planterades i Alba 1973-1975. Vinet är jäst o lagrat i ståltank.
Vinet är rödfruktigt och härligt friskt
495:-
*2015 CASCINA DELLE ROSE, BARBERA D´ALBA
Lagring sker i stora ekfat om 2000 liter. Vinet ger fina toner av röda plommon
och har bra balanserande syror
530:-
*2016 CASCINA DELLE ROSE, LANGE NEBIOLO
Vinet är lagrat och vinifierat i ståltankar för att druvan ska få fritt spelrum
610:-
*2013 CASCINA DELLE ROSE, TRE STELLE, BARBARESCO
Vinet är lagrat i Botti som rymmer 2500 liter, Nebbiolodruvorna växer i sand och
kalksten.Vingården vätter mot söder
850:-

TOSCANA
*2014 MONTESECONDO, IL ROSPO
Silvio Messana ger oss här ett vin som är härligt dricka nu ! druvan är
Cabernet Sauvignon
565 :-
*2015 MONTESECONDO, TIN
Sangiovese jäst i Amfora under 7 månader med skalen kvar
650 :-
*2016 PODERE GIOCOLI, CHIANTI AENNE
Sangiovese, Canaiolo, Colorino, Malvasia rödfruktigt välstrukturerat vin
495 :-
*2015 PODERE GIOCOLI, DIAMINE
Sangiovese, Canaiolo, Colorino, Malvasia och lite Trebbiano som är lagrat i botti
535 :- 3liter 1600 :-
*2009 PODERE GIOCOLI, ALIONÉ
Vinet är lagrat i botti i ett år sen lagrat på flaska, Sangiovese och lite Canaiolo
som druvor
695 :-
*2012 PODERE GIOCOLI, 100 STAJA
Cabernet Sauvignon som är lagrat både i nya och gamla baurriques under 18
månader. Vingården består av kalksten, lera och sandsten
795 :-
*2007 PODERE GIOCOLI, FOTTÌO
Sangiovese från en vingård som planterades 1962. Vinet är lagrat i gamla
barriques i 18 månader sen flasklagrat på plats fram till 2017. Vinet är
härligt komplext med fin mognad och bra tanniner
895 :-

ETNA
*2014 LE VIGNE DI ELI, SAN LOREZO
Marco de Grazia ger oss här ett vin med Nerello Mascalese och Nerello Cappuccio
från en vingård planterad 1960. 18 månader i fat varav 33% var nya
795 :-

*2011 CALABRETTA, LA CONTRADA DEI CENTENARI
En liten vingård med pre-phylloxera stockar av Nerello
Mascalese på 780 meters höjd. Endast 1 fat blir det
av detta vin
1350:-

 

Öppettider i Bistron

Frukost

Måndag-söndag 07.00–10.30

Lunch

Måndag–lördag 12.00–15.00

Middag

Måndag-söndag 18.00-22.00 (köket)

Här kan du boka din vistelse. Kontakta gärna oss per e-post eller telefon om någon i sällskapet behöver specialkost eller handikappanpassning, så ser vi till att ordna allt så bra som möjligt.

Vi rekommenderar alltid att boka bord i förväg, så ditt besök blir så bra som möjligt. Tala gärna om ifall någon i sällskapet har specialkost eller allergier, så vi kan förbereda något bra för er.

Här kan du göra din förfrågan på spabehandlingar. Har du ytterligare frågor kan du kontakta gärna oss per e-post eller telefon.

Spaavdelningen erbjuder både sköna och avkopplande bad och välgöranade behandlingar.
Vill du boka ett helt spapaket med övernattning och middag hittar du det här.

Här kan du boka din vistelse. Kontakta gärna oss per e-post eller telefon om någon i sällskapet har specialkost eller allergier så att era måltider också kan bli en fin upplevelse.

Inget möte är det andra likt. Kontakta oss så ser vi till att ert blir precis som ni vill.