Mat på tallrik

Våra menyer

På den här sidan hittar du alla våra menyer.

Nyårsbrunch

Starta nyårsfirandet med en god brunch i Bistron.

Tid
12.00-16.00

Pris:
355kr/vuxen
150kr/barn

 

Vi jobbar med lokala och svenska råvaror i säsong, varför rätter i menyn kan bytas ut efter tillgång.

Lunch

Dagens lunch serveras i Bistron måndag–fredag 11.30–14.00, lördag–söndag 12.00–14.00.
Pris 185 kr för vuxna, 95 kr för barn upp till 12 år. Dagens salladsrätt, varmrätt, bröd och smör, kaffe och liten kaka ingår.

Lunchmeny v. 49

MÅNDAG–ONSDAG
Ärt- och trattkantarellbullar, rårörda lingon, vegansk gräddsky, gröna ärtor och krossad potatis
Panerad spätta, höstäpple, currycrème, blomkål och kokt Bjärepotatis
Kyckling från Gössarp, gotlandslinser, spetskål, rostat potatisstomp med Almenäs tegel

TORSDAG–SÖNDAG
Krockett av Skottorp Novfa, tomatsås, potatisgnocchi, zucchini och ärtcrème
Ugnsbakad långafilé, brynt smör, räkor, pepparrot, juliennegrönsaker och Bjärepotatis
Grillad flankstek, bakade betor, dragoncrème, rödvinssky, semitorkad tomat

Lunchmeny jämna veckor (fr.o.m. v 50)

MÅNDAG–ONSDAG
Kikärtsbiffar, kålsallad, ost från Skottorp, rostade solroskärnor, gräslökscrème
Bistrons fiskfrikassé, skummad skaldjursbuljong, fänkål, Bjärepotatis och chili
Bakad skånsk fläsksida, broccoli, marinerad rödkål, rostad jordärtskockspuré, potatis från Bjäre

TORSDAG–SÖNDAG
Halstrad koljafilé, blomkål, blåmusselsås, chili, stomp av Bjärepotatis, citron och örter
Kalvfärsköttbullar, potatispuré, gräddsås, pressgurka, lingon
Svampfylld canneloni, rostad broccoli, svarta vinbär, svartkål och spetskål

Lunchmeny ojämn veckor (fr.o.m. v 51)

MÅNDAG–ONSDAG
Ärt- och trattkantarellbullar, rårörda lingon, vegansk gräddsky, gröna ärtor och krossad potatis
Panerad spätta, höstäpple, currycrème, blomkål och kokt Bjärepotatis
Bjärekyckling, gotlandslinser, spetskål, rostat potatisstomp med almenäs tegel

TORSDAG–SÖNDAG
Krockett av Skottorp Novfa, tomatsås, potatisgnocchi, zucchini och ärtcrème
Ugnsbakad långafilé, brynt smör, räkor, pepparrot, juliennegrönsaker och Bjärepotatis
Nattbakat skånskt högrev, rödvinssky, sidfläsk från Heberlein, champinjoner, potatispuré med gräslök

Bistromeny 4 serveringar

Serveras kvällstid i Bistron

BISTROMENY 4 SERVERINGAR 585:-

Bröd, raps, smör och pålägg
.
Löjrom från Kalix, jordärtskocka, sockertång, dill, citron
.
Kroppkakor, svamp, tryffel, jordärtskocka, lingon och brynt smör
eller
Hälleflundra, fänkål, limeblad, gurka, potatiscrisp och blåmusslor
eller
Hjortinnanlår, peppar, lardo, äpple, persiljerot och gulbetor
.
Havtorn, mördeg, maräng och sorbet
eller
Chokladtryffelkaka, poppat ris, päronglass och kola

EXTRA RÄTTER

Krokett av Bjärekyckling, rostad vitlök, sallad och nouc cham – 95
Råbiff av innanlår från Lindegrens, espelettepeppar,majrova och svart vitlök – 185
Blå Kornblomstost, rosmarin och kvitten – 75

VINPAKET

Vinpaket 2 rätter – från 280
Vinpaket 3 rätter – från 395

UPPLEV MER AV BISTRONS MENY

Bistromeny med sex serveringar – 749
Vinpaket – 545

–––––
I Bistron är vi lyckligt bortskämda med att kunna erbjuda närproducerat kött, fågel, grönsaker, ost, frukt och bär. Ibland vänder vi oss längre bort för att komplettera smakerna i menyn, men det allra mesta som ligger på din tallrik har vuxit eller strövat på Bjärehalvöns åkrar och ängar.

Upplev mera – Bistromeny i 6 serveringar

Upplev mer av Bistrons meny. Tillägg vid uppgradering från 3-rätters paketmeny 219 kr.
Vinpaket till menyn 545 kr.

BISTROMENY 6 SERVERINGAR 749:-

Bröd, raps, smör och pålägg
.
Löjrom från Kalix, jordärtskocka, sockertång, dill, citron
.
Krokett av Bjärekyckling, rostad vitlök, sallad och nouc cham
.
Kroppkakor med svamp, tryffel, jordärtskocka, lingon och brynt smör
eller
Hälleflundra, fänkål, limeblad, gurka, potatiscrisp och blåmusslor
eller
Hjortinnanlår med peppar, lardo, äpple, persiljerot och gulbetor
.
Ost Blå Kornblomst, rosmarin och kvitten
.
Havtorn, mördeg, maräng och sorbet
eller
Chokladtryffelkaka, poppat ris, päronglass och kola

–––––
I Bistron är vi lyckligt bortskämda med att kunna erbjuda närproducerat kött, fågel, grönsaker, ost, frukt och bär. Ibland vänder vi oss längre bort för att komplettera smakerna i menyn, men det allra mesta som ligger på din tallrik har vuxit eller strövat på Bjärehalvöns åkrar och ängar.

Julafton i Bistron

Lämna julstressen hemma och fira högtiden med oss. Njut av en pyntad Bistro, musikunderhållning av duktiga Jamie Meyer.

Servering 1
Ljust surdegsbröd, knäcke, smör och Västerbottensost

Stekt inlagd sill
Brantevikssill
Potatisterrin, färskost och dill

Fänkåls- och anisgravad lax med senapssås
Inkokt lax med forellrom
Sojagravad lax med citrusemulsion

Servering 2
Betcarpaccio, pistage, Almenäs Tegel, schalottenlök och brioche

Servering 3
Långbakad fläsksida och karré, grönkål och helbakat äpple

Servering 4
Ljummen chokladkaka, kanelglass och kolasås

 

Nyårsafton i Bistron

Varmt välkommen att fira in det nya året med oss i Bistron. Njut av god mat och musikunderhållning av duktige gitarristen Jamie Myer.

Drinktilltugg
Löjrom, miniblini och egen färskost
Ostron och grönt äpple av Skottorps Cheddar med petit choux

Förrätt 1
Halstrad norsk handplockad pilgrimsmussla, grön chili, blomkål och picklad grön tomat

Förrätt 2
Carpaccio av lamm från Lindegrens, inkokt senapsfrön, wasabisesam, citrusemulsion och krispig kål och potatis

Varmrätt
Confiterad piggvarsfilé, champagnesås, stenbitsrom och kålrabbi

Varmrätt 2
Helstekt oxfilé, Madeira, tryffel, jordärtskocka och pommes Anna

Dessert
Hjortronsbavaroise, Madeleinekaka och champagnesorbet

Vi jobbar med lokala och svenska råvaror i säsong, varför rätter i menyn kan bytas ut efter tillgång.

À la carte

Serveras kvällstid i Bistron

Är ni 8 personer eller fler, kommer vi att kontakta er för förbeställning av maten.

BRÖD
Bröd, raps, smör och pålägg – 85

FÖRRÄTT
Löjrom från Kalix, jordärtskocka, sockertång, dill & citron – 185
Krokett av Bjärekyckling, rostad vitlök, sallad & nouc cham – 95
Råbiff av innanlår från Lindegrens, espelettepeppar, majrova & svart vitlök – 185
Tartar av beta, espelettepeppar, majrova & svart vitlök – 165

VARMRÄTT
Kroppkakor med svamp, tryffel, jordärtskocka, lingon & brynt smör – 245
Hälleflundra, fänkål, limeblad, gurka, potatiscrisp & blåmusslor – 325
Hjortinnanlår med peppar, lardo, äpple, persiljerot & gulbetor – 325

DESSERT
Havtorn, mördeg, maräng & sorbet – 125
Chokladtryffelkaka, poppat ris, päronglass & kola – 125
Blå Kornblomst ost, rosmarin & kvitten – 75

LOUNGEMENY
Krispig kycklingburgare (kyckling/veg),
Almnäs tegel, syrad lök, tomat & pommes – 245
Räksmörgås, majonnäs, ägg, råhyvlad morot, gurka, picklad rödlök,
citron och sesamfurikake på danskt rågbröd – 245

SNACKS
Bjärechips med dipp, crème fraiche, dill och lök – 95
Oliver / Ölkorv / Nötter / Chips – 45

VINPAKET
2 rätter – från 280
3 rätter – från 395

UPPLEV MER AV BISTRONS MENY
Bistromeny med sex serveringar – 749
Vinpaket till ovan meny – 545

I Bistron är vi lyckligt bortskämda med att kunna erbjuda närproducerat kött, fågel, grönsaker, ost, frukt och bär. Ibland vänder vi oss längre bort för att komplettera smakerna i menyn, men det allra mesta som ligger på din tallrik har vuxit eller strövat på Bjärehalvöns åkrar och ängar.

Vi jobbar med lokala och svenska råvaror i säsong, varför rätter i menyn kan bytas ut efter tillgång.

Paketmeny

Serveras kvällstid i Bistron från den 29 november 2023.

Bistromenyn ingår i hotellpaket där 3-rätters middag är inkluderad.

BISTROMENY, 4 SERVERINGAR

Bröd, raps, smör och pålägg
.
Löjrom från Kalix, jordärtskocka, sockertång, dill, citron
.
Kroppkakor, svamp, tryffel, jordärtskocka, lingon och brynt smör
eller
Hälleflundra, fänkål, limeblad, gurka, potatiscrisp och blåmusslor
eller
Hjortinnanlår, peppar, lardo, äpple, persiljerot och gulbetor
.
Havtorn, mördeg, maräng och sorbet
eller
Chokladtryffelkaka, poppat ris, päronglass och kola

EXTRA RÄTTER

Krokett av Bjärekyckling, rostad vitlök, sallad och nouc cham – 95
Råbiff av innanlår från Lindegrens, espelettepeppar,majrova och svart vitlök – 185
Blå Kornblomstost, rosmarin och kvitten – 75

VINPAKET

Vinpaket 2 rätter – från 280
Vinpaket 3 rätter – från 395

UPPLEV MER AV BISTRONS MENY

Uppgradera till Bistromeny med sex serveringar – 219
Vinpaket – 545

–––––
I Bistron är vi lyckligt bortskämda med att kunna erbjuda närproducerat kött, fågel, grönsaker, ost, frukt och bär. Ibland vänder vi oss längre bort för att komplettera smakerna i menyn, men det allra mesta som ligger på din tallrik har vuxit eller strövat på Bjärehalvöns åkrar och ängar.

Loungemeny

Serveras dag och kväll i Bistrons lounge och bar

LOUNGEMENY

BISTRONS BURGARE (NÖTKÖTT/VEG) 245
coleslaw, Almnäs tegel, syrad lök och pommes
The Bistro’s burger (beef/veg), cole slaw, Almnäs Tegel cheese, pickled onion and French fries

RÄKSMÖRGÅS 245
Majonnäs, ägg, råhyvlad morot, gurka, picklad rödlök, citron och sesamfurikake på danskt rågbröd
Shrimp sandwich, mayonnaise, egg, raw sliced carrot, cucumber, pickled red onion, lemon and sesame furikake on Danish rye bread

 

SNACKS

BJÄRECHIPS MED DIPP 95
crème fraiche, dill och lök
Lightly salted Bjäre chips withcrème fraiche, dill and onion

OLIVER 45
Olives

ÖLKORV 45
Smoked dry sausage

NÖTTER 45
Nuts

CHIPS 45
Crisps

 

 

Barnmeny

Barnens meny i Bistron

Kycklingnuggets från Bjäre med pommes och majonnäs 95

Hamburgare med svenskt nötkött och pommes 95

Spaghetti Bolognese 95

Salladsskål 35

Pannkakor med sylt och grädde 65

Vaniljglass med chokladsås 65

Vi jobbar med lokala och svenska råvaror i säsong, varför rätter i menyn kan bytas ut efter tillgång.

Grupp- och konferensmeny

MENY 1

FÖRRÄTT / STARTER
Krokett av Bjärekyckling, rostad vitlök, sallad och nouc cham
Croquette of Bjäre chicken, roasted garlic, salad and nouc cham

VARMRÄTT / MAIN
Hjortinnanlår med peppar, lardo, äpple, persiljerot och gulbetor
Venison fillet with pepper, lardo, apple, parsley root and golden beets

DESSERT
Chokladtryffelkaka, poppat ris, päronglass och kola
Chocolate truffle cake, popped rice, pear ice cream and caramel

MENY 2

FÖRRÄTT / STARTER
Råbiff av innanlår från Lindegrens, espelettepeppar, majrova och svart vitlök
Beef tartare from Lindegrens, espelette pepper, carrot and black garlic

VARMRÄTT / MAIN
Hälleflundra med blomkål, limeblad, gurka, potatiscrisp och hjärtmusslor
Halibut with cauliflower, lime leaves, cucumber, potato crisps and scallops

DESSERT
Havtorn, mördeg, maräng och sorbet
Sea buckthorn, shortcrust pastry, meringue and sorbet

MENY 3

FÖRRÄTT / STARTER
Löjrom från Kalix, jordärtskocka, sockertång, dill, citron
Vendace roe from Kalix, Jerusalem artichoke, sugar kelp, dill, lemon

VARMRÄTT / MAIN
Kroppkakor med svamp, tryffel, jordärtskocka, lingon och brynt smör
Swedish potato dumplings with mushrooms, truffle, Jerusalem artichoke, lingonberries and brown butter

DESSERT
Kvällens glass eller sorbet
Today’s ice cream or sorbet
____________

Vi använder lokala och svenska råvaror i säsong som kan komma att bytas ut beroende på tillgång
We use local and Swedish seasonal ingredients that may be subject to change depending on availability

Viner

Vi är mycket stolta över vår vinlista med ett stort urval av ekologiska och biodynamiska viner.

Picknick

Beställ ett picknickpaket och ta med på turen! Maten görs i ordning precis innan du ska ge dig ut och packas i en behändig picknickryggsäck. Du kan även låna en härlig filt för turen.

LUNCHKORG HÖST OCH VINTER 250 kr/person (oktober–april)

Bistrons soppa, vatten, hembakad powerbar, frukt, färdigbredd fralla och kaffe/te ingår. Självklart anpassar vi efter allergier och specialkost.
Denna lunchkorg ingår i våra vandringspaket 1 oktober–30 april.

Beställ din picknick på +46 431 47 16 10, via e-post eller på plats i receptionen eller Bistron. Om du beställer via e-post, tänk på att beställningen är bekräftad först när du har fått svar tillbaka.

Vad vill du boka? >