Mat på tallrik

Våra menyer

På den här sidan hittar du alla våra menyer.

Vi jobbar med lokala och svenska råvaror i säsong, varför rätter i menyn kan bytas ut efter tillgång.

Lunch

Dagens lunch serveras i Bistron måndag–fredag 11.30–14.00, lördag–söndag 12.00–14.00.

Måltiden inleds med en liten salladsbuffé med grönsaker, röror, inläggningar, bröd och smör. Därefter serveras du varmrätten på tallrik vid bordet.
Kaffe och liten kaka ingår att avrunda måltiden med.
Pris 185 kr för vuxna, 95 kr för barn upp till 12 år.

LUNCH VECKA 21

Veckans vegetariska: Risotto, friterad ostronskivling, örtsallad, Vaccaost och örtolja

Veckans fisk:
Måndag-Onsdag: Ugnsbakad torsk med brynt smör med miso, pepparrot, dill och potatisstomp
Torsdag-Söndag: Örtbakad lax med fänkålscrudité, örtcrème, ljummen potatissallad, citron

Måndag
Kryddbakad fläskkarré med vitlöksyoghurt, gremolata och bulgursallad

Tisdag
Kyckling ”satay” med jordnötssås, picklad kål och jasminris

Onsdag
Fläskytterfilé med chimichurri, grillad zucchini och rostad potatis

Torsdag
Brässerat högrev med rödvinssås, smörstekt svamp med gröna bönor och potatispuré

Fredag
Stekt kycklingbröst med parmesan, körvelvelouté, ugnsrostad tomat och örtris

Lördag
Skomakarlåda med potatispuré, stekt sidfläsk och rödvinssås

Söndag
Morsdags Brunch 12-15  / Pris 395:-

Dessert
Crème brûlée med tonkaböna, gel av tangor, oxalis 115:-
Veckans glass  65:-
Chokladpralin  40:-/st

 

 

 

 

 

 

Vi jobbar med lokala och svenska råvaror i säsong, varför rätter i menyn kan bytas ut efter tillgång.

À la carte

Serveras kvällstid i Bistron

Är ni 8 personer eller fler, kommer vi att kontakta er för förbeställning av maten.

FÖRRÄTTER
Sotad tartar av gulbeta och portabello, emulsion med chili, inlagd shiitake, pommes alumette, Havgus – 165
Sesamsotad Fröjalax, jalapeñomajonnäs, rättika, ponzu, forellrom, gurka, friterat rispapper med hibiskus – 195
Grillad grön sparris, hollandaise med yuzukosho, stenbitsrom, gräslök och körvel – 185
Sotad tartar av innanlår från Lindegrens, emulsion med chili, inlagd shiitake, pommes alumette, Havgus – 195

HUVUDRÄTTER
Bakad regnbågslax , ägg 63, smörskum med sesam, ljummen spenat –och primörsallad, krossad potatis, forellrom – 275
Smörstekt torskrygg, inkokt vit sparris, Mousselinesås med ramslök, syrad gurka, färsk jalapeño, färskpotatis – 295
Bjärekycklingbröst, riskrokett, syrad spetskål med chili, tomat från Tåstarp, crispy chili majonnäs, ingefära och korianderdressing – 275
Helstekt kalvrygg och kalvlägg, grönärtspuré med yuzu. rädisor, sockerärtor, babyspenat och vårlök – 295
Krokett av Vreta gulärt och Havgus, sotad gemsallad, miso -och sakeemulsion, broccolini, koriander, picklad steklök – 265

DESSERTER
Rabarber -och kardemummamazarin, bergamottglass, vit chokladcremé, rabarberkompott – 135
Popcorn och brownie, mjölkchoklad från Malmö chokladfabrik, saltkolasås med miso, popcornglass – 135
Crème brûlée med tonkaböna, tangorgel, oxalis – 125
Chokladpralin från Chocolaterian Norrviken – 55
Bistron´s utvalda ost, Skottorps Alpost, blå Kornblomst, friterat tunnbröd – 135

VINPAKET
2 rätter – från 295
3 rätter – från 415


BISTROMENY 5 RÄTTERS 749:-


Grillad grön sparris, hollandaise med yuzukosho, stenbitsrom, gräslök och körvel
.
Krokett av Vreta gulärt och Havgus, sotad gemsallad, miso -och sakeemulsion, broccolini, koriander, picklad steklök
.
Smörstekt torskrygg, inkokt vit sparris, Mousselinesås med ramslök, syrad gurka, färsk jalapeño, färskpotatis
Helstekt kalvrygg och kalvlägg, grönärtspuré med yuzu. rädisor, sockerärtor, babyspenat och vårlök
.
Bistron´s utvalda ost, Skottorps Alpost, blå Kornblomst, friterat tunnbröd
.
Rabarber -och kardemummamazarin, bergamottglass, vit chokladcremé, rabarberkompott

Vinpaket till ovan meny – 572

I Bistron är vi lyckligt bortskämda med att kunna erbjuda närproducerat kött, fågel, grönsaker, ost, frukt och bär. Ibland vänder vi oss längre bort för att komplettera smakerna i menyn, men mycket som ligger på din tallrik har vuxit eller strövat på Bjärehalvöns åkrar och ängar.

Vi jobbar med lokala och svenska råvaror i säsong, varför rätter i menyn kan bytas ut efter tillgång.

Paketmeny

Serveras kvällstid i Bistron. Ingår i hotellpaket med 3-rätters middag.

BISTRONS PAKETMENY

FÖRRÄTTER
Sotad tartar av gulbeta och portabello, emulsion med chili, inlagd shiitake, pommes alumette, Havgus
Sesamsotad Fröjalax, jalapeñomajonnäs, rättika, ponzu, forellrom, gurka, friterat rispapper med hibiskus
Grillad grön sparris, hollandaise med yuzukosho, stenbitsrom, gräslök och körvel
Sotad tartar av innanlår från Lindegrens, emulsion med chili, inlagd shiitake, pommes alumette, Havgus

HUVUDRÄTTER
Bakad regnbågslax , ägg 63, smörskum med sesam, ljummen spenat –och primörsallad, krossad potatis, forellrom
Smörstekt torskrygg, inkokt vit sparris, Mousselinesås med ramslök, syrad gurka, färsk jalapeño, färskpotati
Bjärekycklingbröst, riskrokett, syrad spetskål med chili, tomat från Tåstarp, crispy chili majonnäs, ingefära och korianderdressing
Helstekt kalvrygg och kalvlägg, grönärtspuré med yuzu. rädisor, sockerärtor, babyspenat och vårlök
Krokett av Vreta gulärt och Havgus, sotad gemsallad, miso -och sakeemulsion, broccolini, koriander, picklad steklök

DESSERTER
Rabarber -och kardemummamazarin, bergamottglass, vit chokladcremé, rabarberkompott
Popcorn och brownie, mjölkchoklad från Malmö chokladfabrik, saltkolasås med miso, popcornglass
Crème brûlée med tonkaböna, tangorgel, oxalis
Chokladpralin
Bistron´s utvalda ost, Skottorps Alpost, blå Kornblomst, friterat tunnbröd

EXTRA RÄTTER
Sotad tartar av gulbeta och portabello, emulsion med chili, inlagd shiitake, pommes alumette, Havgus – 165
Sesamsotad Fröjalax, jalapeñomajonnäs, rättika, ponzu, forellrom, gurka, friterat rispapper med hibiskus – 195
Grillad grön sparris, hollandaise med yuzukosho, stenbitsrom, gräslök och körvel – 185
Sotad tartar av innanlår från Lindegrens, emulsion med chili, inlagd shiitake, pommes alumette, Havgus – 195

VINPAKET

Vinpaket 2 rätter – från 295
Vinpaket 3 rätter – från 415

UPPLEV MER AV BISTRONS MENY

Uppgradera till Bistromeny med 5-rätter – 255
Vinpaket – 572

–––––
I Bistron är vi lyckligt bortskämda med att kunna erbjuda närproducerat kött, fågel, grönsaker, ost, frukt och bär. Ibland vänder vi oss längre bort för att komplettera smakerna i menyn, men det allra mesta som ligger på din tallrik har vuxit eller strövat på Bjärehalvöns åkrar och ängar.

Loungemeny

Serveras dag och kväll i Bistrons lounge och bar.

LOUNGEMENY

FRITERADE MINIKYCKLINGKLUBBOR – 95
Gochujang, sesam-majonnäs
Deep fried mini chicken drumettes with gochujang, sesame mayonnaise

BISTRONS BAO BUN´S MED FLÄSKSIDA  / SOJASTEKT SVAMP (VEG) – 185
kimchikål, picklad gurka, chilimajonnäs och  koriander
Bistron´s Bao Bun´s with porkbelly  / soy marinated mushrooms, kimchi, pickled cucumber, chili mayonnaise and cilantro

RÄKSMÖRGÅS  – 245
Sesam-majonnäs, sojamarinerat ägg, gurka, picklad rödlök, citron och sesamfurikake på danskt rågbröd
Shrimp sandwich, sesame mayonnaise, egg,, cucumber, pickled red onion, lemon and sesame furikake on Danish rye bread

SOTAD TARTAR AV INNANLÅR – HALV 165  /  HEL MED POMMES – 265
ramslöksemulsion, inlagd shiitake, salladslök, friterad potatis, Havgus
Blackened tartare of beef sirloin from Lindegrens. truffle mayonnaise, pickled shiitake, potato crisp, Havgus cheese

SNACKS

BJÄRECHIPS MED TRYFFELDIPP – 95
Lightly salted Bjäre chips with truffle dip

OLIVER – 45
Olives

ÖLKORV – 45
Smoked dry sausage

WASABIÄRTOR – 45
wasabi peas

NÖTTER – 45
Nuts

CHIPS – 45
Crisps

 

 

Barnmeny

Barnens meny i Bistron

Kycklingnuggets från Bjäre med pommes och majonnäs 95

Hamburgare med svenskt nötkött och pommes 95

Spaghetti Bolognese 95

Salladsskål 35

Pannkakor med sylt och grädde 65

Vaniljglass med chokladsås 65

Vi jobbar med lokala och svenska råvaror i säsong, varför rätter i menyn kan bytas ut efter tillgång.

Grupp- och konferensmeny

MENY 1

FÖRRÄTT / STARTER
Sesamsotad Fröjalax, jalapeñomajonnäs, rättika, ponzu, forellrom, gurka, friterat rispapper med hibiskus
Blackened Fröja salmon with sesame, jalapeño mayonnaise, radish, ponzu, trout roe, cucumber, fried rice paper with hibiscus

VARMRÄTT / MAIN
Bjärekycklingbröst, riskrokett, syrad spetskål med chili, tomat från Tåstarp, crispy chili majonnäs, ingefära och korianderdressing
Bjäre chicken breast, rice croquette, pickled pointed cabbage with chili, tomato from Tåstarp, crispy chili mayonnaise, ginger and coriander dressing

DESSERT
Rabarber -och kardemummamazarin, bergamottglass, vit chokladcremé, rabarberkompott
Rhubarb -and cardamom mazarin, bergamot ice cream, white chocolate cream, rhubarb compote

MENY 2

FÖRRÄTT / STARTER
Sotad tartar av innanlår från Lindegrens, emulsion med chili, inlagd shiitake, pommes alumette, Havgus
Blackened tartare of sirloin from Lindegrens, chili emulsion, pickled shiitake, pommes allumettes, Havgus cheese

VARMRÄTT / MAIN
Bakad regnbågslax , ägg 63, smörskum med sesam, ljummen spenat –och primörsallad, krossad potatis, forellrom
Baked trout, 63°C egg, sesame butter foam, lukewarm spinach -and spring vegetable salad, crushed potatoes, trout roe

DESSERT
Popcorn och brownie, mjölkchoklad från Malmö chokladfabrik, saltkolasås med miso, popcornglass
Popcorn and brownie, milk chocolate from Malmö chokladfabrik, salted caramel sauce with miso, popcorn ice cream

MENY 3

FÖRRÄTT / STARTER
Sotad tartar av gulbeta och portabello, emulsion med chili, inlagd shiitake, pommes alumette, Havgus
Blackened tartare of yellow beetroot and portobello, chili emulsion, pickled shiitake, pommes allumettes, Havgus cheese

VARMRÄTT / MAIN
Krokett av Vreta gulärt och Havgus, sotad gemsallad, miso -och sakeemulsion, broccolini, koriander, picklad steklök
Croquette of Vreta yellow peas and Havgus, blackened gem lettuce, miso and sake emulsion, broccolini, coriander, pickled spring onion

DESSERT
Crème brûlée med tonkaböna, tangorgel, oxalis
Crème brûlée with tonka bean, tangor gel, wood sorrel

___________

Vi använder lokala och svenska råvaror i säsong som kan komma att bytas ut beroende på tillgång
We use local and Swedish seasonal ingredients that may be subject to change depending on availability

Morsdagsbrunch 25/5

Bjud mamma på en ljuvlig brunch med de bästa smakerna och säsongens allra godaste råvaror.

Vi dukar upp alltifrån matiga brunchfavoriter som äggröra, scones, caesarsallad med kyckling, knaperstekt bacon, korvar, gravad lax och räkröra, till asiatiskt inspirerade rätter som glasnudelsallad, bao med sidfläsk och friterad gyoza. Toppa med söta macrons, chokladmousse, våfflor och pannkakor. Mums inte bara för mammor!

Serveras söndag 25 maj 12.00–15.00.
Pris 395 kr/person.
Barn 3–12 år 155 kr.

Utsikt över poolen från restaurangenBistron

Midsommarbuffé

Somrig buffé i Bistron 20–22 juni

Vi dukar upp en somrig buffé med lokala specialiteter.

Pris 395 kr/person. Barn upp till 12 år 155 kr.

 

Picknick

Beställ en matsäck och ta med på turen! Maten görs i ordning precis innan du ska ge dig ut och packas i en behändig picknickryggsäck. Du kan även låna en härlig filt för turen.

LUNCHPAKET

Detta lunchpaket ingår som matsäck i våra vandringspaket. Kockarna i Bistron tillreder maten strax före avfärd, med lokala råvaror och inspiration från Asien.

I lunchpaketet ingår:

  • Srirachasushi med lättrökt Bjärefågel, kokt sushiris, picklad lök, furikake, råkostsallad, smashed gurka och sesammajonnäs
  • Yuzu-pannacotta med smul och bär
  • En hel frukt
  • Vatten
  • Englamust
  • Kaffe/te

Under sommarsäsongen uppdateras lunchpaketet med en kall soppa.

BESTÄLL MATSÄCK

Beställ din matsäck på +46 431 47 16 10, via e-post eller på plats i receptionen eller Bistron. Om du beställer via e-post, tänk på att beställningen är bekräftad först när du har fått svar tillbaka.

Meddela eventuella allergier och specialkost vid beställning, så anpassar vi matsäcken efter dina behov.

Viner

Vi är mycket stolta över vår vinlista med ett stort urval av ekologiska och biodynamiska viner.

Vad vill du boka? >