Mat på tallrik

Våra menyer

På den här sidan hittar du alla våra menyer.

Vi jobbar med lokala och svenska råvaror i säsong, varför rätter i menyn kan bytas ut efter tillgång.

Lunch

Dagens lunch serveras i Bistron måndag–fredag 11.30–14.00, lördag–söndag 12.00–14.00.

Måltiden inleds med en liten salladsbuffé med grönsaker, röror, inläggningar, bröd och smör. Därefter serveras du varmrätten på tallrik vid bordet.
Kaffe och liten kaka ingår att avrunda måltiden med.
Pris 185 kr för vuxna, 95 kr för barn upp till 12 år.

LUNCH VECKA 12

Veckans fisk: Grillad torsk med beurre blanc, syrad lök och fänkålssallad, smörslungad potatis
Veckans vegetariska: Friterad tofu med sticky hoisin, rostad pumpa, crème av Vaccaost, kryddrostade fröer och örtolja

Måndag
Kycklinggryta med kokosmjölk, limeblad, koriander och ris

Tisdag
Grillad fläskkarré med äppelcidersås, fänkålssallad och potatisstomp

Onsdag
Nattbakat högrev med chilimajonnäs, rostad majs och potatiskaka

Torsdag
Pluma, sesamrostad spetskål, gurk -och örtsallad, chilicrème och rostad potatis

Fredag
Schnitzel, rödvinsbräserad svamp, friterad kapris, picklad silverlök med örter, bearnaise med körvel

Lördag & Söndag
Halstrad kyckling med tryffelsky, rostad blomkål och potatispuré

Dessert
Vispad yuzo och vit chokladpannacotta, gel av tangor, citrussallad, vit chokladsmul   125:-
Veckans glass  65:-
Chokladpralin  40:-/st

LUNCH VECKA 13

Veckans fisk: Ugnsbakad sej med brynt smör med miso, pepparrot, dill och potatisstomp
Veckans vegetariska: Bakad rotselleri med svampkräm, rostat bovete, picklad rödlök och jalapeñoemulsion

Måndag
Köttbullar med lingon, pressgurka, kokt potatis och gräddsås

Tisdag
Kyckling ”satay” med jordnötssås, picklad kål och jasminris

Onsdag
Kryddbakad fläskkarré med vitlöksyoghurt, gremolata och bulgursallad

Torsdag
Bräserad högrev med rödvinssås, smörstekt svamp och potatispuré

Fredag
Stekt kycklingbröst med parmesan, körvelvelouté, ugnsrostad tomat och örtris

Lördag & Söndag
Skomakarlåda med potatispuré, stekt sidfläsk och rödvinssås

Dessert
Vispad yuzo och vit chokladpannacotta, gel av tangor, citrussallad, vit chokladsmul   125:-
Veckans glass  65:-
Chokladpralin  40:-/st

 

 

 

 

 

 

Vi jobbar med lokala och svenska råvaror i säsong, varför rätter i menyn kan bytas ut efter tillgång.

À la carte

Serveras kvällstid i Bistron

Är ni 8 personer eller fler, kommer vi att kontakta er för förbeställning av maten.

FÖRRÄTT
Sotad tartar av gulbeta och shiitake, tryffelmajonnäs, salladslök, friterad potatis, Havgus – 165
Krämig skaldjurssallad, picklad chili och ingefära, potatisflarn, körvel, silverlök, pepparrot, forellrom – 215
Jordärtskockssoppa med miso, ragu av sidfläsk, svamp och tamarind, picklad röd steklök, gräslöksolja – 185
Sotad tartar av innanlår från Lindegrens, tryffelmajonnäs, inlagd shiitake, friterad potatis, Havgus – 195

VARMRÄTT
Smörstekt hälleflundra, rökta blåmusslor, blåmusselsås med limeblad, syrad gurka, sotad spetskål – 335
Anka från Söderslätt med Gotlandslinser, rostad blomkålscrème, saltbakad rotselleri, plommon -och hoisinsås med timutpeppar – 285
Dovhjortsrostbiff, kimchikryddad brysselkål, sotad silverlök, glaserad rödbeta, potatispuré, portvinsreduktion, örtstekt panko – 285
Friterad riskrokett med miso och Wrångebäcksost, rostad blomkål, jordärtskocka, bränd grädde med svart vitlök, sotad silverlök, färsk tryffel – 255

DESSERT
Chokladcrème och blåbärsglass, mousse med citrongräs, miso, matcha – 125
Mochi med tonka och vanilj, kompott av vinteräpple, stjärnanis, havre, kondenserad mjölk – 125
Vispad yuzo och vit chokladpannacotta, gel av tangor, citrussallad, vit chokladsmul – 125
Chokladpralin – 55
Bistron´s utvalda ost, Skottorps Alpost, blå Thise, sesamkaka med honung från Båstad – 135

 

VINPAKET
2 rätter – från 295
3 rätter – från 415


BISTROMENY 5 RÄTTERS 749:-


Krämig skaldjurssallad, picklad chili och ingefära, potatisflarn, körvel, silverlök, pepparrot, forellrom
.
Sotad tartar av innanlår från Lindegrens, tryffelmajonnäs, inlagd shiitake, friterad potatis, Havgus
.
Smörstekt hälleflundra, rökta blåmusslor, blåmusselsås med limeblad, syrad gurka, sotad spetskål
Dovhjortsrostbiff, kimchikryddad brysselkål, sotad silverlök, glaserad rödbeta, potatispuré, portvinsreduktion, örtstekt panko
Friterad riskrokett med miso och Wrångebäcksost, rostad blomkål, jordärtskocka, bränd grädde med svart vitlök, sotad silverlök, färsk tryffel
.
Bistron´s utvalda ost, Skottorps Alpost, blå thise, sesamkak med honung från Båstad
.
Chokladcrème och blåbärsglass, mousse med citrongräs, miso, matcha

Vinpaket till ovan meny – 572

I Bistron är vi lyckligt bortskämda med att kunna erbjuda närproducerat kött, fågel, grönsaker, ost, frukt och bär. Ibland vänder vi oss längre bort för att komplettera smakerna i menyn, men mycket som ligger på din tallrik har vuxit eller strövat på Bjärehalvöns åkrar och ängar.

Påskbuffé

Serveras fredag–måndag 18–21 april, klockan 12.00–15.00

Välkommen att fira påsk i Bistron. Vi dukar upp en oemotståndlig buffé med varma och kalla rätter i påskiga och närodlade smaker.

Pris: 395 kr/person
Barn under 12 år 120 kr

Vi jobbar med lokala och svenska råvaror i säsong, varför rätter i menyn kan bytas ut efter tillgång.

Paketmeny

Serveras kvällstid i Bistron. Ingår i hotellpaket med 3-rätters middag.

 

BISTRONS PAKETMENY

 

FÖRRÄTTER

Sotad tartar av gulbeta och shiitake, tryffelmajonnäs, salladslök, friterad potatis, Havgus
Krämig skaldjurssallad, picklad chili och ingefära, potatisflarn, körvel, silverlök, pepparrot, forellrom
Jordärtskockssoppa med miso, ragu av sidfläsk, svamp och tamarind, picklad röd steklök, gräslöksolja
Sotad tartar av innanlår från Lindegrens, tryffelmajonnäs, inlagd shiitake, friterad potatis, Havgus

HUVUDRÄTTER

Smörstekt hälleflundra, rökta blåmusslor, blåmusselsås med limeblad, syrad gurka, sotad spetskål
Anka från Söderslätt med Gotlandslinser, rostad blomkålscrème, saltbakad rotselleri, plommon -och hoisinsås med timutpeppar
Dovhjortsrostbiff, kimchikryddad brysselkål, sotad silverlök, glaserad rödbeta, potatispuré, portvinsreduktion, örtstekt panko
Friterad riskrokett med miso och Wrångebäcksost, rostad blomkål, jordärtskocka, bränd grädde med svart vitlök, sotad silverlök, färsk tryffel

DESSERTER

Chokladcrème och blåbärsglass, mousse med citrongräs, miso, matcha
Mochi med tonka och vanilj, kompott av vinteräpple, stjärnanis, havre, kondenserad mjölk
Vispad yuzo och vit chokladpannacotta, gel av tangor, citrussallad, vit chokladsmul
Chokladpralin
Bistron´s utvalda ost, Skottorps Alpost, blå Thise, sesamkaka med honung från Båstad

EXTRA RÄTTER

Sotad tartar av gulbeta och shiitake, tryffelmajonnäs, salladslök, friterad potatis, Havgus  – 165
Krämig skaldjurssallad, picklad chili och ingefära, potatisflarn, körvel, silverlök, pepparrot, forellrom – 215
Jordärtskockssoppa med miso, ragu av sidfläsk, svamp och tamarind, picklad röd steklök, gräslöksolja – 185
Sotad tartar av innanlår från Lindegrens, tryffelmajonnäs, inlagd shiitake, friterad potatis, Havgus – 195

VINPAKET

Vinpaket 2 rätter – från 295
Vinpaket 3 rätter – från 415

UPPLEV MER AV BISTRONS MENY

Uppgradera till Bistromeny med 5-rätter – 255
Vinpaket – 572

–––––
I Bistron är vi lyckligt bortskämda med att kunna erbjuda närproducerat kött, fågel, grönsaker, ost, frukt och bär. Ibland vänder vi oss längre bort för att komplettera smakerna i menyn, men det allra mesta som ligger på din tallrik har vuxit eller strövat på Bjärehalvöns åkrar och ängar.

Loungemeny

Serveras dag och kväll i Bistrons lounge och bar.

LOUNGEMENY

FRITERADE MINIKYCKLINGKLUBBOR – 95
Gochujang, sesam-majonnäs
Deep fried mini chicken drumettes with gochujang, sesame mayonnaise

BISTRONS BAO BUN´S MED FLÄSKSIDA  / SOJASTEKT SVAMP (VEG) – 185
kimchikål, picklad gurka, chilimajonnäs och  koriander
Bistron´s Bao Bun´s with porkbelly  / soy marinated mushrooms, kimchi, pickled cucumber, chili mayonnaise and cilantro

RÄKSMÖRGÅS  – 245
Sesam-majonnäs, sojamarinerat ägg, gurka, picklad rödlök, citron och sesamfurikake på danskt rågbröd
Shrimp sandwich, sesame mayonnaise, egg,, cucumber, pickled red onion, lemon and sesame furikake on Danish rye bread

SOTAD TARTAR AV INNANLÅR – HALV 165  /  HEL MED POMMES – 265
tryffelmajonnäs, inlagd shiitake, salladslök, friterad potatis, Havgus
Blackened tartare of beef sirloin from Lindegrens. truffle mayonnaise, pickled shiitake, potato crisp, Havgus cheese

SNACKS

BJÄRECHIPS MED TRYFFELDIPP – 95
Lightly salted Bjäre chips with truffle dip

OLIVER – 45
Olives

ÖLKORV – 45
Smoked dry sausage

WASABIÄRTOR – 45
wasabi peas

NÖTTER – 45
Nuts

CHIPS – 45
Crisps

 

 

Barnmeny

Barnens meny i Bistron

Kycklingnuggets från Bjäre med pommes och majonnäs 95

Hamburgare med svenskt nötkött och pommes 95

Spaghetti Bolognese 95

Salladsskål 35

Pannkakor med sylt och grädde 65

Vaniljglass med chokladsås 65

Vi jobbar med lokala och svenska råvaror i säsong, varför rätter i menyn kan bytas ut efter tillgång.

Grupp- och konferensmeny

MENY 1

FÖRRÄTT / STARTER
Krämig skaldjurssallad, picklad chili och ingefära, potatisflarn, körvel, silverlök, pepparrot, forellrom
Creamy seafood salad, pickled chili and ginger, potato crisp, chervil, silver onion, horseradish, trout roe

VARMRÄTT / MAIN
Dovhjortsrostbiff, kimchikryddad brysselkål, sotad silverlök, glaserad rödbeta, potatispuré, portvinsreduktion, örtstekt panko
Roast beef of Venison, kimchi-seasoned Brussels sprouts, silver onion, glazed beetroot, potato purée, port wine reduction, herb-fried panko

DESSERT
Vispad yuzo och vit chokladpannacotta, gel av tangor, citrussallad, vit chokladsmul
Whipped yuzu and white chocolate panna cotta, tangor gel, citrus salad, white chocolate crumble

MENY 2

FÖRRÄTT / STARTER
Sotad tartar av innanlår från Lindegrens, tryffelmajonnäs, inlagd shiitake, friterad potatis, Havgus
Blackened tartare of beef sirloin from Lindegrens. truffle mayonnaise, pickled shiitake, potato crisp, Havgus cheese

VARMRÄTT / MAIN
Smörstekt Hälleflundra, rökta blåmusslor, blåmusselsås med limeblad, syrad gurka, sotad spetskål
Butter-fried halibut, smoked mussels, mussel sauce with kaffir lime leaves, cucumber, blackened pointed cabbage

DESSERT
Chokladcrème och blåbärsglass, mousse med citrongräs, miso, matcha
Chocolate cream and blueberry ice cream, mousse with lemongrass, miso, and matcha

MENY 3

FÖRRÄTT / STARTER
Sotad tartar av gulbeta och shiitake, tryffelmajonnäs, salladslök, friterad potatis, Havgus
Blackened tartare of yellow beetroot and shiitake, truffle mayonnaise, spring onion, potato crisp, Havgus cheese

VARMRÄTT / MAIN
Friterad riskrokett med miso och Wrångebäcksost, rostad blomkål, jordärtskocka, bränd grädde med svart vitlök, sotad silverlök, färsk tryffel
Fried rice croquette with miso and Wrångebäck cheese, roasted cauliflower, Jerusalem artichoke, charred cream with black garlic, silver onion, fresh truffle

DESSERT
Mochi med tonka och vanilj, kompott av vinteräpple, stjärnanis, havre, kondenserad mjölk
Mochi with Tonka bean and vanilla, winter apple compote, star anise, oats, sweetened milk

___________

Vi använder lokala och svenska råvaror i säsong som kan komma att bytas ut beroende på tillgång
We use local and Swedish seasonal ingredients that may be subject to change depending on availability

Viner

Vi är mycket stolta över vår vinlista med ett stort urval av ekologiska och biodynamiska viner.

Picknick

Beställ en matsäck och ta med på turen! Maten görs i ordning precis innan du ska ge dig ut och packas i en behändig picknickryggsäck. Du kan även låna en härlig filt för turen.

LUNCHPAKET

Detta lunchpaket ingår som matsäck i våra vandringspaket. Kockarna i Bistron tillreder maten strax före avfärd, med lokala råvaror och inspiration från Asien.

I lunchpaketet ingår:

  • Srirachasushi med lättrökt Bjärefågel, kokt sushiris, picklad lök, furikake, råkostsallad, smashed gurka och sesammajonnäs
  • Misosoppa med glasnudlar
  • Yuzu-pannacotta med smul och bär
  • En hel frukt
  • Vatten
  • Englamust
  • Kaffe/te

Under sommarsäsongen uppdateras lunchpaketet med en kall soppa.

BESTÄLL MATSÄCK

Beställ din matsäck på +46 431 47 16 10, via e-post eller på plats i receptionen eller Bistron. Om du beställer via e-post, tänk på att beställningen är bekräftad först när du har fått svar tillbaka.

Meddela eventuella allergier och specialkost vid beställning, så anpassar vi matsäcken efter dina behov.

Vad vill du boka? >