cyklister i Torekov vid havet

Cykling

Cykla på Bjärehalvön

Bjärehalvön i nordvästra Skåne är ett sällsynt vackert, variationsrikt och lättillgängligt landskap med hav åt tre väderstreck. Här färdas du genom trolska bokskogar, dramatiska raviner och böljande jordbrukslandskap. Längs med stränder och pittoreska små byar. Allt med vidunderliga vyer, som slår dig med häpnad – året om.

Lederna är väl markerade och lätta att hitta, och du behöver ingen särskild utrustning eller förkunskaper för att ge dig ut och uppleva naturen. På hotellet kan du gratis få detaljerade cykelkartor över Bjärehalvön som hjälper dig att hitta rutter som passar. Cyklar hyr du lätt av oss i receptionen.

cykelturer

Lilla Bjärerundan, 40 km

40 kilometer njutarcykling! Torekov, Kattvik och Båstad – de tre guldkornen! Den här turen ger dig flera av Bjärehalvöns unika upplevelser. Från hisnande vacker kustcykling till strandängar och böljande fält. Den här turen går mestadels på lågtrafikerad väg.
Längd 40 km, höjdskillnad 430 meter

Cykling moturs rekommenderas

Bjärerundan, 62 km

Förutom Båstad, Kattvik och Torekov bjuds du på härliga vyer över Kullahalvön och Laholmsbukten, och den klassiska Margeretetorpssträckan med porlande vatten och svalkande lövskog.  Den här turen går på en kombination av lågtrafikerad och mer trafikerad väg.

Längd 62 km, höjdskillnad 670 meter

Längs Hallandsåsen 78 km

Den här fantastiska turen bjuder bland annat på magiska Magnarps strand, mysiga Gånarp och charmiga Grevie. Du tar dig uppför åsen i sköna Sinarpsdalen för att se Kullahalvön ståta i skyn. Turen går via Torekov och Kattvik – med havet som sällskap!

Den här turen går på en kombination av lågtrafikerad och mer trafikerad väg.
Längd 78 km, höjdskillnad 525 meter
Cykling moturs rekommenderas

Kartor och fler förslag på rutter hittar du på Båstad Turistbyrås hemsida

Cyklister på klippa i Hovs Hallar

Hyr cyklar

Damcyklar hyr du på plats för 50 kr/h eller 200 kr/heldag.

Vad vill du boka? >