Höst i Torekov

När sommaren har skrivit sitt sista blad förändras Torekov. Naturen och stämningen får en mer stillsam och harmonisk skala. Lugnet rådet. Sikten blir fri och luften fylls av syre.

Upplev hösten i Torekov du också. Utgå från hotellet och promenera ner till naturreservatet vid vattnet. Välj vänster om du vill gå till Dagshög, eller ta höger över malarna för att komma till hamnen och Torekovs centrala delar. Vandra vidare längs med kusten, genom Strandskogen och förbi campingen så kommer du till Torekovs Golfklubb. Kanske dags för lunch i nya klubbhuset?

Boka ett av våra hotellpaket, så ingår värmande spa och en trerätters meny i Bistron framåt kvällen.
Torekovs Spaklassiker | Torekovs Golfpaket

Södra Bjärekustens naturreservat ligger på ett par minuters gångväg från hotellet
Vandra längs med Skåneleden, över stränder och historiska gränder
Torekovs pittoreska bebyggelse
Morgonbryggan och Lotshuset tittar ut mot Hallands Väderö
Torekov GK:s nya klubbhus med panoramafönster mot havet
Spela en runda med utsikt över Kattegatt
Vid återkomsten till hotellet väntar bastu, varma källor och kalla dopp – både inne och ute
Terrassen med bastuhus, varma utomhusbad och kalldopp i stora poolen
Avsluta dagen med en närodlad meny i Bistron

Njut av höstens smaker

Hösten på Bjärehalvön är en höjdpunkt för smakresor i gastronomins tecken. Skafferierna är fyllda av äpplen från Kattvik, charkuterier från Lindegrens gård, ostar från Ebbessons, päror och betor från Bjäres åkrar, marmelader och inläggningar från sommarens skördar. Kombinera med Beskows alkoholfria drycker från Skåne eller ett ekologiskt vin, odlat och producerat med låg påverkan på vår jord.

» Se Bistrons menyer
» Boka Torekovs Spaklassiker där en närodlad meny i Bistron ingår

Vandring och promenader

Vi är stolta över att kunna erbjuda södra Sveriges bästa vandring – året om. På Bjärehalvön finns hela tolv olika naturreservat att besöka. Variationsrika vandringsleder och vidunderliga vyer. Utgå från Torekov Hotell så har du Skåneleden direkt utanför dörren. Gå längs med betade strandängar, se sälar, vandra genom trolska bokskogar och dramatiska raviner.

Vill du bara ta en enkel promenad går det lika bra. Vi är omgivna av ett fantastiskt naturreservat med karg och vild natur. Åkrar och ängar. Pittoresk bebyggelse med historiska och kulturella värden.

Ungefärliga tider till fots (beror på tempo och vägval):
Torekov Hotell – Dagshög ca 25 min
Torekov Hotell – Torekov Hamn ca 30 min
Torekov Hotell – Torekovs GK ca 1 tim

» Läs mer på vår temasida om vandring, se vandringsfilm och få tips på turer
» Torekovs turistbyrås tips på promenader i Torekov
» Boka Vandringspaket där vandringskarta, matsäck och picknickryggsäck ingår

Spela golf med enastående vyer

Vill du ta med dig golfklubborna, kan vi tipsa om våra Golfpaket med greenfee på någon av Bjärehalvöns fantastiska banor. Vår ”hemmabana” Torekovs GK är öppen i princip året om (förutom om det ligger snö på banan) och bjuder på enastående utsikt över havet och Hallands Väderö. Torekovs GK bildades 1924, som en av de första golfklubbarna i Sverige. Idag är det en högt rankad och mycket populär bana med härligt oberäknelig havsbris. Helt nybyggt klubbhus med panoramafönster mot havet, trevlig restaurang och shop.

Vi önskar dig en härlig höst!

Vad vill du boka? >