Vårt hemliga ställe: Södra Bjärekustens naturreservat

Vill du ha tips om Torekovs gömda juveler? Fråga vår personal!

I den här filmen tar vår konferenskoordinator Amelia med dig till ett av sina favoritställen: Södra Bjärekustens naturreservat, som ligger precis nedanför hotellet. Här breder strandängarna ut sig, betade sedan tusentals år. Eller malarna, som folket från bygden kallar dessa magra steniga betesmarker.

Genom hela naturreservatet löper Skåneleden, från Torekov i norr till Vejbystrand i söder (15 km). En kvarts promenad söderut längs med vandringsleden från hotellet, ligger Skånes största gravhög från bronsåldern: Dagshög. Om du i stället tar till höger kommer du till Torekovs hamn.

Landskapet är en blandning av vått och torrt, näringsrikt och näringsfattigt, sand, klappersten och klippor. På de uråldriga betade enefäladerna har en unik flora uppstått och här trivs många ovanliga arter. Betande får är inte heller ovanligt att träffa på under turen, än i våra dagar.

Utanför strandängarna ligger Skälderviken, där Ängelholm och Kullahalvön siktas på andra sidan. Vattnet är rikt på fisk och tumlare, knubbsäl och gråsäl. Här finns även flera badplatser och badbryggor att ta ett dopp vid.

Blir du nyfiken på mer?

Här kan du boka din vistelse. Kontakta gärna oss per e-post eller telefon om någon i sällskapet behöver specialkost eller handikappanpassning, så ser vi till att ordna allt så bra som möjligt.

Vi rekommenderar alltid att boka bord i förväg, så ditt besök blir så bra som möjligt. Tala gärna om ifall någon i sällskapet har specialkost eller allergier, så vi kan förbereda något bra för er.

Här kan du göra din förfrågan på spabehandlingar. Har du ytterligare frågor kan du kontakta gärna oss per e-post eller telefon.

Spaavdelningen erbjuder både sköna och avkopplande bad och välgöranade behandlingar.
Vill du boka ett helt spapaket med övernattning och middag hittar du det här.

Här kan du boka din vistelse. Kontakta gärna oss per e-post eller telefon om någon i sällskapet har specialkost eller allergier så att era måltider också kan bli en fin upplevelse.

Fyll i ditt namn, företag och kontaktuppgifter, så kontaktar vi dig snarast (vanligtvis samma dag).