Hotellrum

Upptäck Skånes mest okända spahotellpärla

I det gamla fiskeläget Torekov, längst ut på Bjärehalvöns spets i Skåne, ligger Torekov Hotell. Det är ett litet och personligt hotell som de senaste åren har storsatsat på att lyfta hotellets restaurang, spa och miljö. Nu är det mesta klart och på hotellet känner man stor stolthet över allt det nya, vilket också bekräftas av de nöjda gästerna. Men det bästa av allt är ändå inte något nytt. Det har funnits där alltid. Det är lugnet. Den omvittnade känsla av lugn och harmoni som infinner sig på denna lilla plats i världen.

Lantligt och nära havet

Från Göteborg och Malmö kör du till Torekov på 1,5–2 timmar. Utanför hotellet parkerar du gratis – och sedan kan du bara fokusera på att slappna av och ha det gott.

Ombonade hotellrum och sviter

Checka in i hotellbyggnaden, där receptionschef Helena Jansson och medarbetare tar emot dig. Du kan välja mellan att bo i hotellbyggnaden, eller i separata hotellhus.

Vissa gäster föredrar hotellbyggnaden, där de allra nyaste rummen, samt receptionen, gymmet och loungen ligger. Andra vill helst bo i de friliggande hotellhusen, med egen terrass och lite mer avskildhet.

Något gott vid ankomsten

Har du bokat ett spapaket så väntar något gott att äta och dricka i baren eller loungen. Det brukar sitta bra efter resan att slå sig ner en stund och fylla på depåerna.

Ut i naturen!

Från hotellet kan du promenera ner till malarna (heden vid havet) och klappa fåren. Gå till höger så kommer du till Torekovs pittoreska lilla bykärna och hamn. Tar du i stället till vänster, kommer du snart till Dagshög som är Skånes största gravhög. Här ligger även ruinerna efter ett gammalt stenbrott – en spännande och annorlunda miljö att utforska.

Mysigt spa och nybyggt bastuhus med kalldopp

Hotellets mysiga spa är inte jättestort, men det finns mycket att välja mellan. Om du har bokat en behandling, kan du se fram emot en ljuvlig massage eller en kur med högeffektiva naturliga produkter från brittiska Elemis. Inomhus finns en spaavdelning med bastu, relax, en liten varm spapool och en isvak.

Utanför dörren väntar fler spaupplevelser. Nytt för i år är ett helt nybyggt bastuhus och ett härligt bubblande utomhusbad, som du kan varva med kalla dopp i stora poolen. Därtill finns japanska utomhusbad med varmt och stilla vatten.

Restaurang Bistron

För många är höjdpunkten hotellets restaurang Bistron. Väl omskriven av både White Guide och av Helsingborgs Dagblads krogkommission, för att inte tala om gästernas egna recensioner.

Kockarna i Bistron vurmar för ekologiska råvaror med rötterna i den skånska myllan. På vinlistan finns ett brett sortiment av ekologiska och biodynamiska viner, som är väl utvalda och mycket intressanta.

Sagt om Bistron

Helsingborgs Dagblad, 17 maj 2019:

“Lokalt och vällagat på Torekov Hotell med mat värd en omväg”

“Servisen är omtänksam, avspänd och mån om oss hela middagen igenom, på ett sätt som förhöjer den redan så goda helhetsupplevelsen.”

 

WHITE GUIDE, 2018:

“Mysigt och gott även när stormarna ryter”

“Inte bara Hugh Grant gillar Torekov. Många tycker det är extra härligt då stenstränderna nedanför den moderna hotell- och spa-anläggningen ligger öde. I den stora och ändå trivsamma matsalen mumsar gästerna len jordärtskocksoppa med svamp, mört lamm från lokala Lindegrens och saftig kylling från Bjäre. För vinälskare är bistron värd en omväg, utbudet av natur-, bio- och ekoviner växer varje år.” 

Torekov Hotell är miljömärkt med Svanen och arbetar kontinuerligt för det hållbara samhället.

Läs mer:


Foto: Louise Nordström Pettersson, Mette Ottosson m.fl.

Vad vill du boka? >