Lär känna Torekovs okända sidor

Längst ut på Bjärehalvön i nordvästra Skåne ligger det lilla fiskeläget Torekov. Kanske mest känt som svenska näringslivseliten favoritställe under somrarna, som inspelningsplats för filmen Solsidan och som ny boplats för Hugh Grant. Men Torekov är så mycket mer än badbryggan, dyra hus och slitna badrockar.

Här finns ett lugn som inte återfinns på någon annan plats i världen. Karg natur av en ovanligt vild och variationsrik art, som är lika vacker vinter som sommar. Hav som blickar ut mot en fri horisont. Med solnedgångar to die for.

Dagshög foto AK

En bit ut i vattnet ligger Hallands Väderö och väntar. En helt egen värld som befolkas av sälar, fåglar, månghundraåriga ekar och sällsynta arter. När Väderöbåtarna är i trafik får vi människor också chansen att njuta av baden, naturen och utsikten från fyren.

Men visst är det också en ovanligt rik och bördig trakt. Kring Torekov vimlar det av små gårdsbutiker, uppfödare och odlare som förser bygdens restauranger med fina råvaror.

Torekov Landskap

Här kommer några tips på hur du hittar till Torekovs gömda pärlor.

Läs mer

 

Här kan du boka din vistelse. Kontakta gärna oss per e-post eller telefon om någon i sällskapet behöver specialkost eller handikappanpassning, så ser vi till att ordna allt så bra som möjligt.

Vi rekommenderar alltid att boka bord i förväg, så ditt besök blir så bra som möjligt. Tala gärna om ifall någon i sällskapet har specialkost eller allergier, så vi kan förbereda något bra för er.

Här kan du göra din förfrågan på spabehandlingar. Har du ytterligare frågor kan du kontakta gärna oss per e-post eller telefon.

Spaavdelningen erbjuder både sköna och avkopplande bad och välgöranade behandlingar.
Vill du boka ett helt spapaket med övernattning och middag hittar du det här.

Här kan du boka din vistelse. Kontakta gärna oss per e-post eller telefon om någon i sällskapet har specialkost eller allergier så att era måltider också kan bli en fin upplevelse.

Fyll i ditt namn, företag och kontaktuppgifter, så kontaktar vi dig snarast (vanligtvis samma dag).