Morgonbryggan och strand i vintermiljö i Torekov hotell.

Vinter i Torekov

Passa på och komma till Torekov på vintern. Då råder lugnet i den lilla sydsvenska badorten. Men tro inte att det är dött och tråkigt för det. Nej, Torekov är en levande by med bofast befolkning, egen skola, kyrka och åretruntöppna butiker, hotell och restauranger. Inte så många, men några.

Torekov Hotell lockar gäster året om, framför allt från södra och västra Sverige och Köpenhamn med omnejd. Hit kommer man för att äta närodlad mat i hotellets välrenommerade restaurang Bistron, gå på spa, konferera och övernatta i sköna rum. Hotellets lilla format ger en personlig känsla och mysig atmosfär.

De senaste åren har hotellet byggts ut, renoverats och byggts om. Idag kan gästerna njuta av nya sköna spaupplevelser både ute och inne, nydesignade hotellrum, nybyggda mötesrum och en ny härlig lounge som förbinder restaurangen med spa.

Loveseats i loungen

I loungen kan du relaxa i badrock och se ut över terrassen. Ta något gott att äta och dricka från Bistrons loungemeny.

Från Torekov Hotell kan gästerna promenera eller cykla längs med markerade leder. På 15 minuters promenad åt ena hållet ligger hamnen och centrala Torekov. 

I Torekovs hamn ligger den omtalade badbryggan, nästan mytisk till sin karaktär. Är det verkligen kö för att ta ett dopp på sommaren? Vågar jag ha min slitna gamla morgonrock? Ska man bada naket eller påklätt? Det är sådant man inte behöver bekymra sig om vintertid. Om man inte tillhör den väldigt vågade sorten, vill säga.

Lotshytten i Torekov hamn brukar kallas Sveriges mest fotograferade hus. Gör sig minst lika fin på bild vintertid.

På vinterpromenad i Torekovs by.

Precis nedanför hotellet ligger havet och naturreservatet Södra Bjärekusten. Här breder strandängarna ut sig, betade sedan tusentals år. Än idag går får på enefäladerna, till alla vandrares och flanörers stora glädje. Vandraren kan följa Skåneleden som slingrar sig över hela Bjärehalvön, vidare till Hovs Hallar, Knösen, Grevie Backar och Vejbystrand. En kort promenad från hotellet ligger Skånes största gravhög Dagshög.

Torekovs Golfklubb har öppet för spel året runt och ofta är sommargreenerna öppna till och med om vintern. 

Karta Torekov Hotell – Rammsjöstrands Krog (Google Earth)

Ett vintertips 2023 är att Rammsjöstrands Hamncafé har öppet varje lördag och söndag från 12.30. Det finns ett litet utrymme inne men magiskt att sitta ute året runt, så länge du är rätt klädd. Här finns enkla men goda maträtter och de har vinrättigheter så en glüwein i vintersolen är inte dumt. Läs mer på deras Facebooksida. Det är ca 4,5 km enkel väg att gå dit längs med naturreservatet.

Se säsongens erbjudanden och paket på Torekov Hotell

Vad vill du boka? >