Se filmen: Vårt hemliga ställe, Hallands Väderö

Vill du ha utflyktstips? I den här filmen får du följa med Anna på Torekov Hotell ut till hennes absoluta favoritställe: Hallands Väderö. Hon kommer att visa dig lite av ön och berätta vad det är som gör Hallands Väderö så unikt.

Se fler filmer från Torekov Hotell

 

Praktisk information om utflyktsmålet

BÅTARNA GÅR FRÅN TIDIG VÅR TILL SEN HÖST
Turbåtarna till Hallands Väderö går till och med den 28 oktober 2018. Se tidtabell på Väderötrafikens hemsida. Som vår hotellgäst kan du köpa dina båtbiljetter i receptionen på Torekov Hotell.

OM HALLANDS VÄDERÖ
Hallands Väderö ligger en kort båtresa från Torekov i nordvästra Skåne. Du kan åka dit med Väderötrafikens turbåtar från Torekovs hamn, ända från tidig vår till sen höst.  Ön är drygt 3 kilometer lång och 600 meter bred på smalaste stället.

Hela ön är ett naturskyddsområde och här finns inga vägar. Hit ska du åka för de makalösa naturupplevelserna, lugnet och de fina baden. Runt hela ön finns markerade vandringsleder med spångar över svårtrampade partier.

Det som är unikt för Hallands Väderö är de många olika naturtyperna som alla ryms på liten yta: sandstränder, klippor, kärr, ängar, trehundraårig bokskog, gamla ekar och lindar. På klipporna väster om ön trivs knubbsälar, som kan siktas från ön men ses bäst från båt.

LIKA OFÖRGLÖMLIGT OAVSETT ÅRSTID
Om våren är ängarna med vitsippor magiska – så till den grad att Tage Danielsson valde att spela in scenen med Ronja Rövardotters vårskri just i Söndre skog på Hallands Väderö. Fälten lyser cerisa av trift och svärdsliljorna blommar i kärren.

När sommarvärmen kommer lockar öns alla små badvikar och den lilla glasskiosken i Sandhamn är öppen. Hur mycket folk som än har åkt över med båtarna, kan du ändå hitta ett eget ostört badställe.

På sensommaren blir sälarna mer orädda och lättare att få syn på från ön. Björnbären mognar på sina stickiga buskar som växer i mångfald kring hela ön (akta fingrarna!).

Året runt vallfärdar gäster till den vackra fyren på öns karga nordvästra udde och för att se Kungseken och det lilla museet i Kappelhamn i söder. Vi lovar att när du än besöker Hallands Väderö, kommer du få en oförglömlig naturupplevelse.

Boka din upplevelse redan idag

Bo på Torekov Hotell så har du nära till Torekovs hamn, där du kan ta båten till Hallands Väderö. Boka våra bästa erbjudanden och paket online!

Boka hotellpaket

 

Här kan du boka din vistelse. Kontakta gärna oss per e-post eller telefon om någon i sällskapet behöver specialkost eller handikappanpassning, så ser vi till att ordna allt så bra som möjligt.

Vi rekommenderar alltid att boka bord i förväg, så ditt besök blir så bra som möjligt. Tala gärna om ifall någon i sällskapet har specialkost eller allergier, så vi kan förbereda något bra för er.

Här kan du göra din förfrågan på spabehandlingar. Har du ytterligare frågor kan du kontakta gärna oss per e-post eller telefon.

Spaavdelningen erbjuder både sköna och avkopplande bad och välgöranade behandlingar.
Vill du boka ett helt spapaket med övernattning och middag hittar du det här.

Här kan du boka din vistelse. Kontakta gärna oss per e-post eller telefon om någon i sällskapet har specialkost eller allergier så att era måltider också kan bli en fin upplevelse.

Fyll i ditt namn, företag och kontaktuppgifter, så kontaktar vi dig snarast (vanligtvis samma dag).