Torekov Hotell bygger till

Vi bygger nytt – för dig som vill njuta naturnära

Under 2019 investerar Torekov Hotell 18 miljoner kronor på tillbyggnad och ombyggnad av hotellet. Allt med syfte att förhöja upplevelsen för hotellets gäster. Spaavdelningen utvidgas med ett nytt bastuhus med anslutande massagepool och kalldopp. Dessutom bygger man in 200 kvadratmeter av hotellets stora innergård för att skapa en ny relaxavdelning. Det blir även en större yta med fler sittplatser för restaurang Bistrons gäster. Därtill renoverar man alla rum i hotellbyggnaden samt bygger en ny konferenslokal.

Aktuell byggstatus den 10 oktober 2019:

  • Sju nyrenoverade hotellrum är färdiga och vecka 47 blir ytterligare åtta rum klara för incheckning. Resterande rum kommer vara färdigställda i början av 2020. Se bilder av de nya rummen.
  • Den nya konferenslokalen Vinga är invigd. Se bilder och läs mer om lokalen.
  • Vecka 42 invigs ett nybyggt bastuhus och ett anslutande massagebad med mjuka bubblor. Den stora utomhuspoolen har åretruntanpassats för att hålla en temperatur på 10–15 grader, så att hotellets gäster kan varva varma bastubad med kalla dopp i poolen.
  • Vecka 42 startar det stora arbetet med att bygga in 200 kvadratmeter av terrassen, som ska förvandlas till en mysig relaxavdelning med stor härlig eldstad, sköna vilsängar, bibliotek och sittplatser. I mellandagarna, inför nyårsgästernas ankomst, kommer allt att vara klart.
  • Den 14 oktober–15 december kommer det både synas och höras att det byggs. Byggarbete pågår om vardagarna fram till 16.00, men om kvällarna och helgerna är det tyst och lugnt. Under denna perioden erbjuder hotellet spapaket till reducerat pris – men med samma goda mat och fler spafaciliteter än tidigare.

Skisser och bilder:

Interiörskisser från inbyggnad med ny relaxavdelning. Bild: W8 Hotel Design Group.

Interiörskisser från inbyggnad. Här visas den del som förlänger restaurang Bistro. Bild: W8 Hotel Design Group.

Exteriörskiss av inbyggnad. En ny inglasad passage ger smidigare flöde mellan ”innespa” och ”utespa”.

Det nybyggda bastuhuset under uppförande. Bastuhuset inhyser en het torrbastu och en uterelax som också kommer gå att använda som chambre separée.

Utsikt från bastun (under uppförande) mot det nya massagebadet och stora poolen.

Nybyggda konferenslokalen Vinga

Hotellrum i ny naturnära design

Läs mer

Vad vill du boka? >