Lugnet efter stormen är här

Lugnet efter stormen är här

Fiskeläget Torekov längst ute på Bjärehalvön är väl känt i Sverige. Där går alla i badrock. Dit åker alla 08:or på sommaren. Hugh Grant har visst köpt hus där. Ett hus vid vattnet kostar minst 20 miljoner. Man måste köa för att komma ner i vattnet på morgonen. Där bor Sveriges näringslivstoppar, den förlegade adeln väljer visst Falsterbo. Detta är bara en bråkdel av vad som sägs och skrivs. Vissa saker stämmer, annat är rena påhitt som vi fnissar åt.

Torekov hade kanske inte varit så känt utan sina sommarmånader med alla dessa människor som då bor här. Vi som bor här året runt, vi älskar dessa månader. Lika mycket som vi älskar månaderna före och månaderna efter. Då är vi privilegierade för först sitter vi främst på åskådarläktaren och får höra potatisen tränga fram ur den varma jorden och efter har vi stränderna och de varma klipporna kvar för oss själva ute på Hallands Väderö. Torekov är så otroligt mycket mer än vad de flesta vet om.

Nu är det höst på riktigt och det märks för stormarna har börjat komma, en efter en. Hummerfisket har också dragit igång som många hobbyfiskare längtat efter. Känslan att få dra upp sin egen hummer, ja den är helt ok. Att spela golf på en av Sveriges vackraste banor utan att behöva vänta på varje slag funkar väl också. En del sommargäster har upptäckt detta och kommer nu också ner under de delar av året som inte är sommaren. Vi hör ofta att det är vid dessa tillfälle som de uppskattar Torekov som mest för det är då de verkligen får utlopp för den rekreation som de söker på sommaren.

Att vara utomhus och ha närhet till naturen är en ynnest som vi är medvetna om. Och inte är vi rädda för att vara utomhus bara för att vädret slår om, tvärtom. Ibland är det lä och stiltje och ibland är vinden öronbedövande. Det är otroligt! Dessutom så är det väl så att lite regn bara är bra för hyn.

Färgerna som solen skapar på himmeln ovanför Kattegatt i denna tid är bättre än alla nationalmuseum på jorden. Inte någon gång tänker man ”suck, det där har jag redan sett”. Vad vill vi då säga med allt detta? Jo, att Torekov är en underbar pärla året om. Det lugn och den frihetskänsla som havet, kusten och de böljande åkrarna ger kan inte beskrivas med ord, det måste upplevas.

Så, vi hälsar dig välkommen till Torekov – året runt.

//Torekov Hotell

Vad vill du boka? >