Löparrundor i och runt Torekov

En del människor fullkomligt älskar att springa och en del tycker att det är den värsta pinan man kan utsätta sig för. En del står på löparband inomhus och svettas (dem förstår vi oss inte riktigt på) medan andra kopplar ihop löpning med frisk luft. En joggingtur kan variera något oerhört. Den kan kännas otroligt tung med ben som bly eller tvärtom att man knappt märkt att man sprungit de där kilometrarna.

Vi som bor och arbetar i Torekov, vi har ett smörgåsbord av fantastiska vägar och stigar att springa på året runt. Den enda nackdelen, och verkligen den enda, det är att vi har väldigt dåligt med belysning under vinterhalvåret så då får man ha pannlampa och bra med reflexer så att man ser och syns.

Vi blir makalöst glada när vi ser att våra gäster kommer i löparkläder för att ta sig en runda under sin vistelse här. En del är ju träningen då vi vet att man mår så otroligt mycket bättre efter att ha motionerat lite. Den andra delen det är att man får se vad som finns runt vårt hotell, nämligen fantastisk natur och miljö. Här kommer förslag på tre olika typer av jogging-eller promenadrundor.

Rundan inom byn och norrut. Längs med vattnet är det cirka 2,5 kilometer in till Torekovs bykärna. Passera Ydrehall (badklippor), Morgonbryggan (känd badbrygga), hus som inte går att köpa för fickpengar och hamnen för att sen komma ut på andra sidan av byn där sandstranden och golfbanan ligger. Cirka 7 kilometer fram och tillbaka om du vänder när du ser första golfhålet. Cirka 5 kilometer om du vänder vid Morgonbryggan.

Rundan längs med naturreservatet söderut. Spring längs Skåneleden på mjuk mark mellan enbuske och ett och annat får. Håll siktet mot Kullen som tornar upp mot söder. Lyssna till måsarnas skri och kluckande eidrar (beroende på årstid). Spring inåt landet vid Burensvik och ta vägen mellan åkrarna tillbaka. Där har du några fantastiska gårdar att vila ögonen på. Cirka 7 kilometer.

Upp upp upp mot Påarp. Skåne är inte platt som många tror, i alla fall inte här på Bjärehalvön. Här böljar landskapet ordentligt. Mellan åkrar, hagar och bondgårdar passerar du Knallarp, Broddarp och Andarp. Stanna till och ta en ”snackis” med Dan på Andersagårdsvägen, han kan det mesta om det mesta. Spana efter rådjur och rovfågel längs med vägen. Cirka 8,5 kilometer.

En del i att koppla av är att vistas utomhus och promenera, jogga eller cykla. Det finns nästan ingen bättre medicin för själen och årets alla säsonger har sina historier att berätta.

 

Vad vill du boka? >