Kocksläpp på Bjärehalvön

Film från kocksläppet 2023

Fredag den 19 maj hölls årets kocksläpp på Ebbessons gård utanför Torekov. Som traditionen följer, släpptes Bjäres kockar äntligen ut på åkern för att skörda vårens primörer.

Från Bistron på Torekov Hotell medverkade kocken Karim Kkhames. Förutom isbergssallad fick han med sig nyskördade rädisor, nypotatis, ramslök, rabarber och grön sparris tillbaka till köket, där råvarorna tillagades och serverades till Bistrons gäster under kvällens primörgille.

Primörgille & Kocksläpp ordnas av Båstad Bjäre Gourmet, som är ett samarbete mellan odlare, producenter, mathantverkare, restauranger och hotell som tillsammans lyfter fram matlandet Bjäre.

Primörer på menyn

På Bistrons meny hittar du alltid säsongens råvaror från Bjärehalvön. Vi är granne med sparrisodlaren och kompisar med allt från potatisleverantören och osttillverkaren till hallonodlaren och biffdjursbonden. Se aktuell meny

Bilder från kocksläppet

Karim Kkhames, kock i Bistron på Torekov Hotell
Robin Bengtsson, kock i Bistron, och Axel Westeson, kökschef på systerkrogen Sand, med sina egenhändigt skördade grödor
Jacob Wismar från vår systerrestaurang Papas
Kristoffer Elofsson från Östergårds kombuchabryggeri i Rammsjö med ett stort fång ramslök (t.v.), Karim Kkhames och Jacob Wismar
Kockar och arrangörer av årets Kocksläpp på Bjärehalvön
Kockarna skördar isbergssallad på åkern i Glimminge utanför Torekov
Pinfärsk isbergssallad som strax ska tillagas och bli till en del av kvällens primörmeny

Vi ses igen nästa år!

Vad vill du boka? >