Fredag den 19 maj hölls årets kocksläpp på Ebbessons gård utanför Torekov. Som traditionen följer, släpptes Bjäres kockar äntligen ut på åkern för att skörda vårens primörer.
Från Bistron på Torekov Hotell medverkade kocken Karim Kkhames. Förutom isbergssallad fick han med sig nyskördade rädisor, nypotatis, ramslök, rabarber och grön sparris tillbaka till köket, där råvarorna tillagades och serverades till Bistrons gäster under kvällens primörgille.
Primörgille & Kocksläpp ordnas av Båstad Bjäre Gourmet, som är ett samarbete mellan odlare, producenter, mathantverkare, restauranger och hotell som tillsammans lyfter fram matlandet Bjäre.
Primörer på menyn
På Bistrons meny hittar du alltid säsongens råvaror från Bjärehalvön. Vi är granne med sparrisodlaren och kompisar med allt från potatisleverantören och osttillverkaren till hallonodlaren och biffdjursbonden. Se aktuell meny
Bilder från kocksläppet
Vi ses igen nästa år!