Vårt hemliga ställe: Torekovs Warmbadhus

Vill du ha insidertips till Torekovs gömda juveler? Då ska du fråga vår personal. Här får du följa med vår receptionschef Helena och bada tångbad på Sveriges äldsta varmbadhus, till ljudet av vågor och historiens vingslag.

Se filmen

Boka din egen upplevelse

Blir du sugen på att prova? Boka Torekovs Tångbadspaket

Om tångbad och Torekovs Warmbadhus

Sveriges äldsta varmbadhus
Torekovs Warmbadshus ligger på klipporna bara fem meter från havet i Torekovs hamn, cirka 2 km från Torekov Hotell.

Det är Sveriges äldsta varmbadhus och byggdes 1876. Tanken var dels att skapa en hygieninrättning för lokalbefolkningen, men framför allt att etablera Torekov som badort. Under årens lopp har varmbadhuset upprustats löpande men den stora renoveringen utfördes 1997 efter att en av varmbadhusets gäster generöst donerade 1.5 miljoner kr till ägaren av huset. Idag är varmbadhuset öppet året runt och drivs av Torekovs Turist och badförening.

Handplockad tång
Tången som används i tångbaden handplockas och hålls nedkyld tills att den används. Arterna som plockas och används i kurbaden är blåstång, fucus vesicolusus, och även sågtång, fucus serratus. Före din behandling skållas tången och därefter hälls både skållvattnet och tången i badkaret. Det är alltså helt färsk tång du får. Därefter fylls badet upp med mer vatten i en temperatur som är behaglig för kroppen. Under tiden som du ligger i badkaret har du möjlighet att fylla på med mer varmvatten om du önskar.

Tångens hälsobringande egenskaper
Tång är rik på på mineraler, spårämnen, vitaminer och alginater, en polysackarid som finns hos brunalger, som tillsammans med det varma badvattnet öppnar hudens porer och mjukgör och återfuktar huden. Tångbad anses också ha goda hälsoeffekter, som till exempel att lindra värk och öka blodcirkulationen.

Boka Torekovs Tångbadspaket online

Här kan du boka din vistelse. Kontakta gärna oss per e-post eller telefon om någon i sällskapet behöver specialkost eller handikappanpassning, så ser vi till att ordna allt så bra som möjligt.

Vi rekommenderar alltid att boka bord i förväg, så ditt besök blir så bra som möjligt. Tala gärna om ifall någon i sällskapet har specialkost eller allergier, så vi kan förbereda något bra för er.

Här kan du göra din förfrågan på spabehandlingar. Har du ytterligare frågor kan du kontakta gärna oss per e-post eller telefon.

Spaavdelningen erbjuder både sköna och avkopplande bad och välgöranade behandlingar.
Vill du boka ett helt spapaket med övernattning och middag hittar du det här.

Här kan du boka din vistelse. Kontakta gärna oss per e-post eller telefon om någon i sällskapet har specialkost eller allergier så att era måltider också kan bli en fin upplevelse.

Inget möte är det andra likt. Kontakta oss så ser vi till att ert blir precis som ni vill.