Golfpaket Åkaregården och Äppelgården i Båstad

Från en golfnörd till en annan …

Många av de som inte spelar golf kan inte förstå hur man kan lägga så många timmar på en aktivitet. Det tar ju MINST fem timmar med transport fram och tillbaka, ja kanske till och med sex timmar om det skall ätas och drickas efteråt. Ja, har man aldrig kommit in i sporten och inte heller blivit såld så är det fullt förståeligt att man kanske känner så. ”Ska ni nu golfa igen?” kan de tänka… Golfa?, tänker golfspelaren, vad är det? Genom att använda detta ord för att spela golf så avslöjar man sig direkt att man befinner sig på andra sidan.

För den inbitne golfspelaren är tiden på golfbanan samma som för den troende inne i kyrkan. Här är den övergripande känslan total frihet och spänning och man vet att här kan allt hända. Tänk att kunna spela match mot vem som helst oavsett golfhandicap för att systemet är så smart upplagt, det skulle till exempel aldrig gå i tennis, fotboll, pingis eller 60 meter, men det går i golf.

I golf finns det också otroligt många spelformer såsom bästboll, bästboll sämstboll, köpenhamnare, foursome, greensome, slagspel, scramble, poängbogey, you name it. På golfbanan är det också enkelt att skaffa nya bekantskaper och hålla gamla vid liv. Innan rundan kan man prata strategi, efter rundan kan man gå igenom hål för hål, skratta åt duffar och luftsvingar (som även händer den bäste) samt beundras över birdies och eagles.

Naturligtvis kan psyket spela en ett spratt mer ofta än sällan. Vissa menar att golf är 70 % psyke och 30 % teknik. Vissa dagar bara har man det och inget känns lättare. Andra dagar är det som att man skall slå ett slag för första gången – varje slag.

Golfbanor som vi rekommenderar

Torekov GK

På Bjärehalvön är vi lyckligt lottade, för här finns många fantastiska golfbanor. Närmast hotellet har vi linksbanan Torekov GK som är fantastiskt vacker med svåra djupa bunkrar och kluriga greener. Vinden kan både bita och smeka, så glöm inte att ”hit with ease into the breeze”.

Om man istället vill spela kuperade banor en bit bort från havet, en bit upp på höjden, finns anrika Båstad GK byggd på initiativ av Ludvig Nobel med sina två fantastiska banor av olika karaktär. Uppe vid Salomonhög hittar du Bjäre GK med vyer som når flera mil, i Grevie kyrkby ligger Åkagårdens GK och öster om Båstad ligger Äppelgårdens GK. Slutligen finns här även en 9-hålsbana, Sönnertorp, någon kilometer från Båstad GK.

Så, har du inte gjort det ännu, måste du bara spela på våra golfbanor. Varför inte boka in en golfhelg med kompisarna och bo över hos oss på Torekov Hotell. Här kan ni skämma bort er med bastu, spa och god mat efter en dags harvande ute i det gröna.

Golfers never die, they just fade away

Vad vill du boka? >