Bli konstnär i Torekov

Kan han vara Sveriges bästa porträttmålare? Vi kan med stolthet annonsera att Torekov Hotell ihop med Gustav Sundin har komponerat ihop en tvådagars porträttkurs mitt i idylliska Torekov.

Om han inte redan är det, så tror vi att han kommer att bli Sveriges mest framstående porträttmålare. Gustav Sundin, skolad i Florens av de bästa, kan fånga en blick och en personlighet med enorm skicklighet som berör ända in i benmärgen. Gustav är uppvuxen utanför Ängelholm, inte långt härifrån, och tog för ett par år sedan över Galleri Torekov från dåvarande ägare och tillika konstnär Don Clarre. Gustav gillar det impressionistiska och figurativa måleriet. Gustav målar i olja vilket torkar långsammare något som han ser mest fördelar i och sen anser han att ljuset i färgerna är oslagbart. Kolla in Gustavs senaste utställning #homeworks här.

Alla har vi nog någon gång försökt att måla av en person, även om det kanske var länge sedan. Majoriteten av oss har nog samma erfarenhet, att det inte är lätt att avbilda ett ansikte på papper eller målarduk. Men precis som med allt annat finns det tekniker och knep som gör det hela enklare. Ska man bli lärd så är det ju förträffligt att bli lärd av den bäste och nu har du din chans.

Den 11–13 januari 2019 erbjuder Torekov Hotell tillsammans med Gustav Sundin en 1,5 timmes föreläsning kombinerat med 10 timmars individuell vägledning i härlig miljö i ”gamla skolan” mitt i Torekov by. Kursen startar på fredagen den 11 januari med en välkomstföreläsning i Bistron på hotellet. Lyssna på Gustav, ta ett glas vin och kom in i rätt känsla för helgen. Utspritt över två dagar, lördag och söndag, kommer du att befinna dig vid ett staffli där dina konstnärsådror får visa sig, utvecklas och utmanas.

I kombination med aktivt kursdeltagande hinner du också njuta av naturen i Torekov, av bastu, spa och varma utomhuspooler. Varje kväll serveras du en trerättersmeny i Bistron och kanske finner du nya bekantskaper hos dina kurskamrater, vem vet.

Så vill du skryta med att du blivit lärd av den bästa, ja då skall du sluta upp i vår kurs med Gustav Sundin i Torekov.

Läs mer och boka paketet

Vad vill du boka? >