Bjärehalvön – Sveriges Toscana

Gårdsbutiker kring Bjärehalvön

Ett rikt landskap

Många tror att hela Skåne är platt som en pannkaka, men det gäller inte Bjärehalvön för här böljar landskapet rejält. Och lata bönder, det hittar du inte här. Först ut på våren gror rapsen som färglägger landskapet, sedan lyckas våra lantbrukare oftast vara först i Sverige med nypotatisen. Och sedan rullar det på med broccoli, blomkål, brysselkål, svartkål, grönkål, majs, havre, vete, råg, sallader i alla former, selleri, sockerärtor, morötter, hallon med mera, med mera.

Handla närodlat direkt av bonden

I gårdarna runt halvön är det fullt av entreprenörer som brinner för sin sak. Små gårdsbutiker finns att hitta längs med våra krokiga vägar som bjuder på både hemgjort och inköpt. Här finns nu producenter av rapsolja, chips och kyckling för att nämna några. Under säsong säljs det hallon, blåbär, rödbetor, sparris, potatis, lök och annat gott längs med vägarna över hela Bjärehalvön. För er som tycker att det är mysigt att cykla eller åka bil mellan gårdarna så har ni hittat en plats som kan erbjuda en hel del. Ta en titt här under.

Förslag på trevliga gårdsbutiker kring Bjärehalvön

» Hos Lindegrens i Sinarpsdalen finns en fantastisk butik där ägarna driver ekologiskt jordbruk. Hos dem vill du köpa ditt kött men kanske också en grill, spån till din rök, keramik och hemmagjorda såser att ta med hem eller ge bort.

» Nästan ute vid Hovs Hallar ligger Kajs Fisk och Rökeri i en gammal kaptensgård som nu drivs i andra generationen. Deras lax är känd över hela Sverige.

» På toppen av Bjärehalvön ligger Tant Grön som har massor av besökare året runt, just för sin lilla delikatessbutik men också för klädhandeln vägg i vägg.

» Ebbessons Gårdsmejeri ligger strax söder om Torekov och här gör de egen ost av mjölk från egna kor.

» I Boarp finns både hemdesign, café, fiskbutik, ost och kött och en stor grönsakshandel.

» Till Rapps konditori i Torekov köar sommargästerna i timmar.

» Johannesens klädhandel i Axelstorp lockar trogna kunder från hela landet.

» Bjäreglass & Chokladfabrik tillverkar glass av ekologisk mjölk från egna kor. Den lilla fabriksshoppen i Troentorp har öppet året om.

» Trätofflor började tillverkas i Troentorp mellan Torekov och Båstad för mer än 100 år sedan och säljs ännu i Troentorps Toffelfabrik. Butiken har har öppet året runt.

Upplev Torekov du också

Boka Torekovs Spaklassiker, så ingår närodlad trerätters middag från Bjäres bönder, varma japanska bad och en valfri behandling. Läs mer och boka

Här kan du boka din vistelse. Kontakta gärna oss per e-post eller telefon om någon i sällskapet behöver specialkost eller handikappanpassning, så ser vi till att ordna allt så bra som möjligt.

Vi rekommenderar alltid att boka bord i förväg, så ditt besök blir så bra som möjligt. Tala gärna om ifall någon i sällskapet har specialkost eller allergier, så vi kan förbereda något bra för er.

Här kan du göra din förfrågan på spabehandlingar. Har du ytterligare frågor kan du kontakta gärna oss per e-post eller telefon.

Spaavdelningen erbjuder både sköna och avkopplande bad och välgöranade behandlingar.
Vill du boka ett helt spapaket med övernattning och middag hittar du det här.

Här kan du boka din vistelse. Kontakta gärna oss per e-post eller telefon om någon i sällskapet har specialkost eller allergier så att era måltider också kan bli en fin upplevelse.

Fyll i ditt namn, företag och kontaktuppgifter, så kontaktar vi dig snarast (vanligtvis samma dag).