Utflykter

Från Torekov har du nära till Bjärehalvöns alla sevärdheter och utflyktsmål. Bygden är rik på både historia, kultur och naturrikedomar. Här kommer några av våra favoriter.

Utflyktstips

Hallands Väderö

Ta en uppfriskande båttur med Väderötrafiken från Torekovs hamn till vackra Hallands Väderö. Här väntar fantastiska naturupplevelser, en förundransvärd artrikedom och fina badstränder. Vandra på egen hand eller följ skyltade vandringsstigar.

Mer information från Väderötrafiken hittar du här.

 

Visste du ...

att Hallands Väderö har ett ovanligt milt klimat med mindre regn och fler solskenstimmar än fastlandets.

Hovs Hallar

En dramatisk kuststräckan med fantastisk utsikt och spännande röda klippor. Här är vackert året runt. Vandra en bit eller bara slå dig ner och njut av utsikten. Kanske skymtar du en säl eller två. Här har en av filmhistoriens mest berömda scener spelats in, schackpartiscenen mellan riddaren och döden i Ingmar Bergmans ”Det sjunde inseglet”.

Norrvikens Trädgårdar

Norrviken är berömt för sina unika stilträdgårdar, skapade av Rudolf Abelin. Utöver trädgården är Norrviken en plats för konserter, teatrar, mässor och utställningar, en unik mötesplats och en attraktiv bröllopsplats. Norrvikens Trädgårdar har utsetts till Sveriges vackraste park och Europas näst vackraste!

Här hittar du mer information om Norrvikens Trädgårdar.

Visste du ...

att Norrvikens Trädgårdar har utsetts till Sveriges vackraste park och Europas näst vackraste.

Fler guldkorn

BIRGIT NILSSON MUSEUM & KAFÉ
Mitt på Bjäre, i byn Svenstad, ligger Birgit Nilssons släktgård vackert inbäddad mellan kullar och betesmarker. Här har La Nilsson växt upp och arbetat på familjens lantbruk medan hon drömde om en framtid i sångens värld.

TENNISMUSEUM
Mitt i Båstad ligger Sveriges enda tennismuseum. Museet erbjuder mycket innehåll och många kända namn på liten yta. Guidning går att boka.

VALLÅSENS SKIDANLÄGGNING & BIKE PARK
Från Torekov har du 3,5 mil till backarna och liftarna i Vallåsen. Här kan du åka skidor på vintern och mountainbike på sommaren, i tio leder/pister vars längsta åk är ca 1300 m.

LÄNGDSKIDSPÅR
När snön lägger sig är området kring Hålehall perfekt för att åka längdskidor i. Kuperat landskap med vackra utsiktspunkter.

STRANDSAFARI
Föredrar du sandstrand, klappersten eller klippor? Vill du ha glasskiosk, krabbfiske, badbrygga eller en rofylld ensam strand? Gör en safari till Bjäres stränder och hitta din egen pärla. Läs mer

GALLERI ARNSTEDT
Ett ständigt aktuellt galleri som är inrymt i en tidigare kvarnbyggnad intill kyrkan i Östra Karup. Galleriet har utställningar från början av maj till slutet av september. I anslutning till galleriet finns även en vacker och grönskande skulpturträdgård. Läs om galleriets aktuella utställningar

Här kan du boka din vistelse. Kontakta gärna oss per e-post eller telefon om någon i sällskapet behöver specialkost eller handikappanpassning, så ser vi till att ordna allt så bra som möjligt.

Vi rekommenderar alltid att boka bord i förväg, så ditt besök blir så bra som möjligt. Tala gärna om ifall någon i sällskapet har specialkost eller allergier, så vi kan förbereda något bra för er.

Här kan du göra din förfrågan på spabehandlingar. Har du ytterligare frågor kan du kontakta gärna oss per e-post eller telefon.

Spaavdelningen erbjuder både sköna och avkopplande bad och välgöranade behandlingar.
Vill du boka ett helt spapaket med övernattning och middag hittar du det här.

Här kan du boka din vistelse. Kontakta gärna oss per e-post eller telefon om någon i sällskapet har specialkost eller allergier så att era måltider också kan bli en fin upplevelse.

Inget möte är det andra likt. Kontakta oss så ser vi till att ert blir precis som ni vill.