Utflykter

Från Torekov har du nära till Bjärehalvöns alla sevärdheter och utflyktsmål. Bygden är rik på både historia, kultur och naturrikedomar. Här kommer några av våra favoriter.

Utflyktstips

Dagshög – som ur en sagobok

Fantasieggande Dagshög ligger bara knappt ett par kilometer från hotellet, på stranden vid Skälderviken. Här har Skånes största gravhög, Dagshög, ruvat på sina hemligheter troligtvis sedan bronsåldern. Enligt sagan utkämpade kung Dag och hans män sin sista strid mot en övermäktig armé, ledd av en makthungrig sveakung. Efter striden höglades kung Dag och hans män på denna plats – därav namnet Dagshög. Enligt andra berättelser fanns det alls ingen Dag, utan troligtvis är det en kvinna som ligger begravd i högen, eftersom kvinnor hade en framträdande roll i bronsålderssamhället. Men eftersom Dagshög aldrig har blivit utgrävd, är det ingen som vet med säkerhet. Alldeles intill gravhögen finner du stenbrottsruinen, ett minne från stenbrytningen som ägde rum under tidigt 1900-tal. Nedanför ruinen skimrar en damm hemlighetsfullt och överraskar med sina röda näckrosor på sommaren.

Se filmen om Dagshög, där vår egen “outdoor lover” Tammy berättar varför detta är en av hans favoritplatser.

Hitta hit. Följ Skåneledens orange markeringar via stigen strax nedanför Torekov Hotell. Det går också att köra bil eller cykla till Dagshög.

Hallands Väderö

Ta en uppfriskande båttur med Väderötrafiken från Torekovs hamn till vackra Hallands Väderö. Här väntar fantastiska naturupplevelser, en förundransvärd artrikedom och fina badstränder. Vandra på egen hand eller följ skyltade vandringsstigar.

Mer information från Väderötrafiken hittar du här.

Se filmen om Hallands Väderö, där vår medarbetare Anna guidar dig till de finaste ställena.

 

Visste du ...

att Hallands Väderö har ett ovanligt milt klimat med mindre regn och fler solskenstimmar än fastlandets.

Hovs Hallar

En dramatisk kuststräckan med fantastisk utsikt och spännande röda klippor. Här är vackert året runt. Vandra en bit eller bara slå dig ner och njut av utsikten. Kanske skymtar du en säl eller två. Här har en av filmhistoriens mest berömda scener spelats in, schackpartiscenen mellan riddaren och döden i Ingmar Bergmans ”Det sjunde inseglet”.

Norrvikens Trädgårdar

Norrviken är berömt för sina unika stilträdgårdar, skapade av Rudolf Abelin. Utöver trädgården är Norrviken en plats för konserter, teatrar, mässor och utställningar, en unik mötesplats och en attraktiv bröllopsplats. Norrvikens Trädgårdar har utsetts till Sveriges vackraste park och Europas näst vackraste!

Här hittar du mer information om Norrvikens Trädgårdar.

Visste du ...

att Norrvikens Trädgårdar har utsetts till Sveriges vackraste park och Europas näst vackraste.

Fler guldkorn

NIMIS, KULLABERG
På andra sidan Skälderviken, vid Håle stenar strax innan Mölle, ligger Lars Vilks välkända konstverk Nimis (latin för “för mycket”). En spännande och äventyrlig vandring leder dig nerför smala stigar till strandkanten där Nimis är placerat. Det består främst av flera träkonstruktioner, resta av drivved, plankor och trädgrenar och är fascinerande att beträda både för barn och för vuxna. Från Torekov Hotell tar det cirka en timma att köra hit, men det är väl värt en utflykt. För den lite äventyrlige, i alla fall.

ÄNGELHOLMS ÄVENTYRSPARK UPZONE
En häftig höghöjdsbana uppe bland trädtopparna i Ängelholms Hembygspark. Läs mer

HEMBYGDSPARKEN I ÄNGELHOLM
Lantdjur, fåglar, museer och stor lekpark som är en favorit för de små. Findus & Pettsson barnteater om sommaren. Läs mer

RIDA ISLANDSHÄST I BÅSTAD
Turridning i skogsområden nära Båstadstrakten. Här får du uppleva ridning i en vacker natur med omväxlande öppet landskap och skog. Läs mer

RIDNING WEST FIELD HÄST SAFARI
Ridturer omkring Båstad och Torekov i underbar natur med allt från öppna fält, skog och stränder till klipporna vid Hovs Hallar. Turerna utgår från Hallavara, nära Hovs Hallar. Läs mer

LINDEGRENS
Ett ekologiskt jordbruk med egen butik i Sinarpsdalen. Läs mer

KAJS FISK & RÖKERI
Många åker långt för den rökta laxen som bara går att få tag på i Hallavara. Läs mer

EBBESSONS GÅRDSMEJERI i Mäsinge
Goda ostar på mjölk från egna kor. Läs mer

VEJBY LOPPIS i Vejbystrand
Stor loppis där du kan göra riktiga fynd! Läs mer

LILLARO CAFÉ i Förslöv
En liten oas i all sin enkelhet. Måste upplevas. Läs mer

BOARPS HANDELSOMRÅDE
Köttbutik, fiskbutik, grönsaksbutik, handelsträdgård och dessutom design, inredning och mode. Läs mer

KISEK ANTIK i Båstad
Läs mer

MÄRTA MÅÅS FJÄTTERSTRÖM i Båstad
Legendariska mattor med fantastiska mönster. Läs mer

RUTIGT & RANDIGT
Antik och Loppis i Grevie. Läs mer

VIARP FORM
1900-tals design med fokus på 50- och 60-tal. Bjäredalsvägen 392, postadress Förslöv. Ring för öppettider; 0431-361236 eller 070-585 62 19.

KUNGSBYGGETS ÄVENTYRSPARK
Zipline, sommarrodel, bungy rocket m.m. Läs mer

BIRGIT NILSSON MUSEUM & KAFÉ
Mitt på Bjäre, i byn Svenstad, ligger Birgit Nilssons släktgård vackert inbäddad mellan kullar och betesmarker. Här har La Nilsson växt upp och arbetat på familjens lantbruk medan hon drömde om en framtid i sångens värld.

TENNISMUSEUM
Mitt i Båstad ligger Sveriges enda tennismuseum. Museet erbjuder mycket innehåll och många kända namn på liten yta. Guidning går att boka.

VALLÅSENS SKIDANLÄGGNING & BIKE PARK
Från Torekov har du 3,5 mil till backarna och liftarna i Vallåsen. Här kan du åka skidor på vintern och mountainbike på sommaren, i tio leder/pister vars längsta åk är ca 1300 m.

CAFÉ KILLERÖD
Café med fantastisk utsikt över Skälderviken och Kullaberg. Kända för sin äppelmarängtårta med vaniljsås, Carl Johan Bernadotte tryffelbiskvier och den omtalade räkmackan. Läs mer.

LÄNGDSKIDSPÅR
När snön lägger sig är området kring Hålehall perfekt för att åka längdskidor i. Kuperat landskap med vackra utsiktspunkter.

STRANDSAFARI
Föredrar du sandstrand, klappersten eller klippor? Vill du ha glasskiosk, krabbfiske, badbrygga eller en rofylld ensam strand? Gör en safari till Bjäres stränder och hitta din egen pärla. Läs mer

GALLERI ARNSTEDT
Ett ständigt aktuellt galleri som är inrymt i en tidigare kvarnbyggnad intill kyrkan i Östra Karup. Galleriet har utställningar från början av maj till slutet av september. I anslutning till galleriet finns även en vacker och grönskande skulpturträdgård. Läs om galleriets aktuella utställningar

Här kan du boka din vistelse. Kontakta gärna oss per e-post eller telefon om någon i sällskapet behöver specialkost eller handikappanpassning, så ser vi till att ordna allt så bra som möjligt.

Vi rekommenderar alltid att boka bord i förväg, så ditt besök blir så bra som möjligt. Tala gärna om ifall någon i sällskapet har specialkost eller allergier, så vi kan förbereda något bra för er.

Här kan du göra din förfrågan på spabehandlingar. Har du ytterligare frågor kan du kontakta gärna oss per e-post eller telefon.

Spaavdelningen erbjuder både sköna och avkopplande bad och välgöranade behandlingar.
Vill du boka ett helt spapaket med övernattning och middag hittar du det här.

Här kan du boka din vistelse. Kontakta gärna oss per e-post eller telefon om någon i sällskapet har specialkost eller allergier så att era måltider också kan bli en fin upplevelse.

Inget möte är det andra likt. Kontakta oss så ser vi till att ert blir precis som ni vill.