YOMI-retreat

YOMI-retreat där psykologin sammanflätas med yoga och mindfulness

YOMI kommer att hålla ett retreat på Torekov Hotell under två dagar i mars, 2019. YOMI kombinerar psykologisk teori med yoga- och mindfulnesspraktik. Under dessa två dagar kommer du att guidas genom föreläsningar och yoga- och mindfulnessövningar för att finna ett ökat lugn och att hitta närmare dina egna livsvärderingar.

Under helgen kommer det också finnas tid att ta hand om dig själv och tid för eftertanke. Du kommer serveras fantastisk närodlad mat och i vårt mysiga spa finns både ångbastu, finsk bastu och varma utomhusbad när du vill värma dig. Bredvid spaavdelningen har du sköna loungefåtöljer med öppen spis och panoramautsikt över Kattegatt. Badrock, tofflor och handduk ligger och väntar på ditt rum när du checkat in.

YOMI har utvecklats och guidas av de legitimerade psykologerna Frida Hylander och Maria Johansson. Förutom sin psykologkompetens är Frida och Maria sedan flera år verksamma som yogainstruktörer inom både vinyasayoga och yinyoga.

Tid och datum: Lördag 9 mars, kl.10.00 till Söndag 10 mars, kl. 13.30 (Incheckning i rummen från kl. 15 på lördagen)

Schema

Lördag
9.00-10.00 Välkomstfika
10.00-10.30 Gemensamt välkomnande.
10.30-12.00 Inledande klass: YOMI Yang, med fokus på att få upp energin samtidigt som vi grundar ner.
12.00-13.00 Lunchbuffé. Njut av Bistrons fantastiska mat.
13.00-14.30 Längre presentation av oss och YOMI. Föreläsning med psykologiskt tema kring livsvärderingar och acceptans.
14.30-17.00 Fika, egentid och spa. Tid för välbehövliga timmar av reflektion, avkoppling i spa med varma pooler, bastu, mjuka sittplatser, frukt och te.
17.00-18.00 YOMI Yin. En timmes praktik med lugn yinyoga och möjlighet att landa, släppa taget om veckan och låta kroppen slappna av. Möjlighet att stanna kvar för en längre tids savasana efter klassen innan det är dags att byta om till middagen.
19.00-21.00 En lugn och välsmakande tvårättersmeny i Bistron.
21.30-22.00 Kvällsmeditation för den som önskar.

Söndag
7.00-7.30 Valfri morgonfika med smoothie, fruktfat och nötblandning.
7.30-9.00 Lugn och uppmjukande morgonklass i YOMI Yin, med psykoedukation, yinyoga och meditation.
9.00-10.00 Frukost
10.00-12.30 Föreläsning med fortsatt utforskande av våra livsvärderingar och acceptans, följt av en yang-dominerad, mer utmanande yogaklass.
12.30-13.30 Gemensam lunch och avslut.

Boka

Vad ingår:

  • 8 timmars guidad praktik och föreläsningar
  • Välkomstfika
  • Lunchbuffé i Bistron båda dagarna
  • Två mellanmål
  • En tvårättersmeny i Bistron
  • Övernattning i dubbelrum
  • Frukostbuffé
  • Spa med bastu, varma bad och japanska utomhuspooler
  • Gym inom- och utomhus samt gruppträning

Pris:

3 300 kr/person
Uppgradera till svit för 300 kr/person
Enkelrumstillägg 200 kr

Boka

Skicka ditt namn och dina kontaktuppgifter till: kontakt@yomi.nu – Märk mailet “YOMI-retreat Torekov”

Instruktörer

OM FRIDA

Yrke: Legitimerad psykolog, STP-psykolog, certifierad yogainstruktör.

Utbildning: Utbildad psykolog vid Lunds Universitet och Alliant International University. Examinerades 2012. Har även en Bachelor of Science i humanekologi. Pågående specialistutbildning i klinisk psykologi/psykologisk behandling.

Utbildning och erfarenhet yoga/mindfulness: Instruktörsutbildningar i ISHTA Restorative Yoga & Yoga Nidra, Stockholm 2017. ISHTA-yoga, 2016, ISHTA Yoga, New York (200 hr), vinyasa/poweryoga 2008-2009, Gerdahallen Lund (200 hr). Yinyoga Level 1, Ulrica Norberg & Jenny Lindengren, 2012, Stockholm. Yinyoga Level 2, Biff Mithoefer, 2013, Bontorpet. Praktiserat yoga och meditation såväl i Sverige som i USA och Centralamerika för bland annat Sarah Powers, Ulrica Norberg, Johanna Andersson, Alan Finger, Sarah Platt-Finger och Biff Mithoefer. Verksam som yogainstruktör sedan 2009, för närvarande främst på Kockum Fritid i Malmö.

Gör om dagarna: Arbetar på Tellas Consulting, främst med KBT-terapier med inslag av mindfulness, ACT och CFT. Föreläser ibland om beteendeekonomi och korsningen mellan miljö och psykologi. Var tidigare ett regelbundet inslag som psykolog på Din Gatas morgonshow, besvarade där lyssnarbrev. Gjort en uppskattad podd om våra grundaffekter tillsammans med kollegan Gustav. Arbetar sedan flera år tillbaka med det internationella forskningsprogrammet JRP. Bidrar till forskningen på och utvecklingen av YOMI.

OM MARIA

Yrke: Legitimerad psykolog, STP-psykolog, certifierad yogainstruktör.

Utbildning psykologi: Psykologutbildning vid Lunds universitet, examinerad 2012. Utbildad inom KBT och psykodymanisk terapi. Pågående utbildning till specialist inom klinisk psykologi/psykologisk behandling.

Utbildning och erfarenhet yoga/mindfulness: Instruktörsutbildningar i ISHTA yinyoga, Stockholm, 2016. ISHTA-yoga, 2016, ISHTA Yoga, New York (200 hr). Vinyasa/poweryoga, 2012, Gerdahallen, Lund (200 hr). Deltagit i yogaworkshops i Sverige och utomlands för t.ex. Johanna Andersson, Ulrica Norberg, Simon Krohn, David Regelin mfl. Deltagit i mindfulnessretreat för Thich Nhat Hanh, Guranatana mfl. Lyssnat till föreläsningar med John Kabat Zinn, Thich Nhat Hanh, Dalai Lama mfl.

Gör om dagarna: Arbetar på Tellas Consulting med individualterapier och parterapier med inriktning mot KBT, ACT, CFT och mindfulness. Håller i grupper och föreläsningar i mindfulness. Håller grupper i yinyoga och vinyasayoga, främst på Gerdahallen i Lund. Bidrar till forskningen på och utvecklingen av YOMI.

 

Här kan du boka din vistelse. Kontakta gärna oss per e-post eller telefon om någon i sällskapet behöver specialkost eller handikappanpassning, så ser vi till att ordna allt så bra som möjligt.

Vi rekommenderar alltid att boka bord i förväg, så ditt besök blir så bra som möjligt. Tala gärna om ifall någon i sällskapet har specialkost eller allergier, så vi kan förbereda något bra för er.

Här kan du göra din förfrågan på spabehandlingar. Har du ytterligare frågor kan du kontakta gärna oss per e-post eller telefon.

Spaavdelningen erbjuder både sköna och avkopplande bad och välgöranade behandlingar.
Vill du boka ett helt spapaket med övernattning och middag hittar du det här.

Här kan du boka din vistelse. Kontakta gärna oss per e-post eller telefon om någon i sällskapet har specialkost eller allergier så att era måltider också kan bli en fin upplevelse.

Inget möte är det andra likt. Kontakta oss så ser vi till att ert blir precis som ni vill.