Yogahelg med Taudien Training 13–14/10

Yoga, spa och god mat. Namaste.

Upplev en helg med träningsglädje, energi och balans. Den 13–14 oktober 2018 erbjuder vi en yogahelg i samarbete med Taudien Training, som passar både vana yogautövare och nybörjare.

Du kommer att få prova på flera olika yogapass, komma igång eller utveckla din yogapraktik, ta del av en inspirerande workshop, njuta av spa och god mat. Denna yogahelg passar både vana yogautövare och dig som aldrig tidigare har provat yoga. Övningarna anpassas efter deltagarna och det finns hela tiden två instruktörer som kan assistera eller hjälpa dig med enklare alternativ eller utmaningar.

Varför inte ta med din partner, kompisen, kollegan eller åk på yogaresa på egen hand. Många väljer att komma själva, då du aldrig är ensam om du inte vill. Vi äter tillsammans och med gemensamma intressen går det snabbt att hitta likasinnade att samtala med.

om paketet

Detta ingår

Lördag:

 • Ankomstfika
 • Lunchbuffé
 • Eftermiddagsfika
 • Tvårätters middag
 • Övernattning

Söndag:

 • Frukostbuffé
 • Kaffe/ te och nötter
 • Lunch

Båda dagarna ingår:

 • Spa med bastu, varma bad och japanska utomhuspooler
 • Gym inomhus och ute, samt gruppträning

Paketpris

3 000 kr/person i del av dubbelrum.
Uppgradera till svit för 300 kr/person.
Enkelrumstillägg 200 kr.

Spalyx

Du får 10% rabatt på alla förbokade spabehandlingar när du bokar ett träningspaket. Uppge rabattkod “Taudien Trainingshelg” när du bokar.

Förläng njutningen

Njut lite extra och kom en dag tidigare.

 • 1 395 kr/person inkl. övernattning i dubbelrum med frukostbuffé, fri entré till spa och träning, Afternoon Tea och Bistrons trerättersmiddag,
 • 1 040 kr/person inkl. övernattning i dubbelrum med frukostbuffé samt fri entré till spa och träning.
 • 1 680 kr/person inkl. övernattning i enkelrum med frukostbuffé samt fri entré till spa och träning.

Enkelrumstillägg 200 kr.

Program yogahelg 13–14 oktober 2018

Lördag

09:30 Samling

09:45 Tona in helgen
Träffa instruktörerna och dina yogavänner för helgen. Få information om det praktiska och genomgång av
helgens program.

10:30-11:30 Global Yoga Intention med Malin
Sätt intentionen för din yogahelg med denna dynamiska yogaklass där vi arbetar oss igenom de klassiska positionerna. Här finns möjlighet att utmanas – både för dig som nybörjare och van yogautövare.

11:30-12:00 Yoga Nidra
En meditationsteknik som även kallas yogisk sömn. När vi praktiserar denna teknik låter vi kroppen somna
samtidigt som vårt sinne bibehåller fullt fokus och medvetande. Yoga Nidra hjälper oss att hitta en total
djupavslappning som kan bidra till att lösa upp mentala och fysiska spänningar.

12:00-13:00 Hotellets goda lunchbuffé

13:00-13:45 Mental workshop med Malin och Liz
Vilka vinster vill du skapa med din yogapraktik? – Vi tittar på yogans fördelar och hur vi kan föra in dem i vår egen praktisering.

14:00-15:00 Fysisk workshop med Malin och Liz – Surya Namaskar A
En workshop där vi stannar upp i solhälsningens olika moment där du får möjlighet att utveckla din teknik och andning. (Halv grupp. Ena halvan börjar med fysisk workshop och kör därefter Freepower. Andra halvan kör omvänd ordning, detta för att få mer assistans på workshopen).

15:15-16:00 Freepower med Marlene
På det här intensiva och samtidigt meditativa pass kommer du att skapa mer pondus. Du kommer att upptäcka dina olika förmågor; att vara smidig och koncentrerad, skärpt, dansant och avspänd, explosiv och kraftfull samt ha kroppskontroll och vara öppen i sinnet. Vi både börjar och avslutar med meditation. Ett riktigt coolt pass!

16:05-16:30 Mindfulness, Nadabrahma med Malin
Stanna upp och arbeta med din andning och var i nuet. Efter en dag med många nya intryck avslutar vi med att samla oss och skapa full närvaro, kommer ner i varv och landar inför egen tid under eftermiddagen.

16:30 Fika och egen tid med SPA.
Unna dig en härlig behandling (uppge yogahelg så får du 10% rabatt på valfri spabehandling).

19:30 Bistrons 2-rättersmiddag
Förrätt och huvudrätt ingår. Det finns möjlighet att köpa till dessert på plats.

Söndag

07:30-08:15 Yoga Flow, Wake up! med Liz
Börja dagen med att väcka kroppen och sinnet till liv i denna mjuka flödesklass där vi kombinerar andning med rörelse.

08:15-09:15 Frukostbuffé

09:15-10:00 Workshop, Yoga i vardagen med Malin och Liz
Workshopen ger dig tankar och inspiration kring hur du kan få in yoga i din vardag. I denna workshop kommer du även att få prova på kontorsyoga med enkla yogaövningar som du kan utföra med hjälp av en stol istället för en yogamatta.

10:15-11:15 Global Yoga, Kundalini Power med Malin
Temat i denna klass är chakran. Vi arbetar från rotchakrat upp till kronchakrat för att väcka kundalinikraften till liv.

11:30-12:30 Yin Yoga, Open your heart med Liz
I yinyoga fokuserar vi på Yin-delarna i kroppen med bland annat skelett, bindväv och ligament. Denna yoga öppnar sakta upp stela höfter och baksidor av ben som blir smidigare och mer elastiska. I denna klass fokuserar vi även lite extra på att öppna vårt bröst och våra hjärtan. Yinyogan fyller hela dig med färsk, ny energi och lugnar ditt sinne. En perfekt avslutning på helgen.

12:40-13:15 Tona ut helgen, samt överraskning

13:15 Hotellets goda lunchbuffé

Med reservation för ändringar.

instruktörer

Yogalärare

Liz Fristedt
En kreativ och mångsidig instruktör med 30 års erfarenhet av gruppträning. Först som ungdomsledare i dans och gymnastik och därefter som gruppträningsinstruktör, främst i dans och yoga. Hennes energigivande klasser genomsyras av ett fokus på en helhetsupplevelse och varje deltagares välmående.

Till vardags arbetar Liz som lärare, utbildningskonsult och läromedelsutvecklare samt driver ett eget företag där hon reser runt och inspirerar lärare över hela Sverige i Kooperativt lärande. För att koppla av umgås hon med sina barn, yogar eller dansar latindans.

Idag är Liz största drivkraft att både leva och arbeta holistiskt. Att få in yogans olika dimensioner som en naturlig del såväl i privat- som yrkesliv både utmanar, utvecklar och fyller mening i hennes liv.

Malin Fylking
Malin är en yogaglad tjej från Stockholm som hittade hem till Helsingborg 2016. Idag arbetar hon som konsult och entreprenör inom träning och hälsa med starkt intresse för personlig utveckling. Förutom arbetet med egna företaget jobbar hon som personlig tränare, kostrådgivare och instruktör på Filborna Arena. Hon brinner för att hjälpa människor att nå sin fulla potential såväl fysiskt samt mentalt.

2017 började Malin studera vid Global Yoga som är en yogaform anpassad till 2000-talets människa, där fysiska utmaningar varvas med mentala intentioner. Tekniker från både öst och väst blandas i yogaklasser med precision och flöde. Yogan har gjort en helomvändning i hennes liv, från prestationsångest och stress till balans och harmoni.

“På mattan får jag tid för mig själv, mina tankar och känslor – där får jag vara mig själv med alla mina svagheter och styrkor. Jag tror att en hälsosam kropp ger en hälsosam knopp.”

Här kan du boka din vistelse. Kontakta gärna oss per e-post eller telefon om någon i sällskapet behöver specialkost eller handikappanpassning, så ser vi till att ordna allt så bra som möjligt.

Vi rekommenderar alltid att boka bord i förväg, så ditt besök blir så bra som möjligt. Tala gärna om ifall någon i sällskapet har specialkost eller allergier, så vi kan förbereda något bra för er.

Här kan du göra din förfrågan på spabehandlingar. Har du ytterligare frågor kan du kontakta gärna oss per e-post eller telefon.

Spaavdelningen erbjuder både sköna och avkopplande bad och välgöranade behandlingar.
Vill du boka ett helt spapaket med övernattning och middag hittar du det här.

Här kan du boka din vistelse. Kontakta gärna oss per e-post eller telefon om någon i sällskapet har specialkost eller allergier så att era måltider också kan bli en fin upplevelse.

Inget möte är det andra likt. Kontakta oss så ser vi till att ert blir precis som ni vill.