Träna ledarskap – att träna kropp, själ och ledarskap

Att utvecklas som ledare går hand i hand med att utvecklas som människa. Vi tror på helheten och erbjuder två dagar med träning för kropp, själ och ditt ledarskap. Kursen ges i samarbete med Taudien Traning och Rundwall Konsult.

Träna ledarskap på Torekov Hotell, 6–7 november 2019

Bakom alla goda resultat finns massor av genomtänkt planering, träning och målmedvetenhet.

Under dagarna får du konkreta övningar och coachning som utmanar just ditt uppdrag. Tillsammans med andra ledare eller blivande ledare tränar du på verktygen som behövs för att växa i ledarskapet. Föreläsningspassen består av ledarskapsteorier och personliga erfarenheter av ledarskapets utmaningar och glädjeämnen som följs med reflektionsövningar och agerande. Detta kombineras med fysiska träningspass som hänger ihop med temat för dagarna – Att leda sig själv.

Träningspassen är utformade så att du kan utföra dem vart du vill, när du vill i din vardag. De innehåller även mentala inslag där du lär känna dig själv genom din kropp. Innan kursdagarna ges reflektionsfrågor kring ditt ledarskap som följs upp med personlig coachning och tid för reflektion. Insikter, utmaningar, skratt, träningsvärk och härlig pepp i en fin kombination.

För vem?

 • För dig som är chef
 • För dig som är ledare
 • För dig som är blivande ledare

Gemensamt är att du vill utveckla både dig själv och ditt ledarskap.

Allt detta ingår

 • 4 träningspass
 • 5 workshops med ledarskapsutveckling
 • 1 individuell coachning
 • Reflektionsupplägg för fortsatt ledarskapsträning
 • Träningsupplägg för fortsatt välmående
 • 1 hotellövernattning
 • 1 frukostbuffé
 • 2 luncher
 • 1 tvårätters middag
 • 3 hälsomellanmål
 • Kursintyg för din ledarskapsutbildning

Pris i del av dubbelrum: 11 056 kr/person (9 565 kr exkl moms)
Pris i enkelrum: 11 537 kr (9 995 kr exkl moms)

Boka före 1 juli: 1 125 kr rabatt (1 000 kr rabatt exkl moms)

om ledarna

Marlene Taudien

Ansvarar för träningspassen och ger dig konkreta träningstips som du kan använda i din vardag.
Marlene är ägare och vd för TaudienTraining som idag arrangerar 30-talet träningsresor varje år. Marlene är utbildad personlig tränare och kostrådgivare, multigruppträningsinstruktör, föreläsare och inspiratör. Hon har en bred erfarenhet inom rese- och träningsbranschen både genom att ha arbetat inom branscherna i många år, och genom att utbilda och leda andra. Marlene har även arbetat med utbildning, teambuilding samt som rådgivare för företagare. Marlenes styrkor i sina uppdrag är att se alla och att möta deltagarna på deras nivå. Hon har en förmåga att skapa en bra gruppdynamik och att inspirera deltagarna till att vilja och att våga tro på sig själva.
www.taudientraining.se

Ing-Marie Rundwall

Ansvarar för ledarskapspassen och ger konkreta träningstips som du kan använda i ditt ledarskap.
Ing-Marie är ägare och vd för Rundwall Konsult som erbjuder mångfasetterat stöd inom området ledarskap och medarbetarskap, styrning och ledning. Ing-Marie har en Masterexamen inom Ledarskap och organisation samt vuxenpedagogik och beteendevetenskap. Med mångårig erfarenhet av chefskap från olika branscher och verksamheter utmanar hon chefer och ledare att vilja och våga växa i ledarrollen. Chefscoachning, ledningsgruppsutveckling och föreläsningar är forum där Ing-Marie omsätter engagemanget och glädjen i att få människor att utvecklas. Hon gillar utmaningar så mycket att hon både utvecklat ledarskapsmaterial för Svensk Hockey och börjat träna CrossFit, dvs hon lever som hon lär. Utmaningar driver oss, framåt!
www.rundwallkonsult.se

Program

Onsdag 6 november

9.15 Välkomstfika

9.45 Intoning av Träna Ledarskap

10.30–11.30 Workshop: Att vara ledare i förändring och utveckling – I en tid av ständig acceleration förväntas nya actions och kompetenser av dig som ledare och chef. Vi börjar med en överblick av teorier om förändringsarbete och landar i konkreta principer för att navigera in i framtiden.

11.30–12.15 Freepower – På det här intensiva och samtidigt rofyllda pass kommer du att skapa mer pondus. Du kommer att upptäcka dina olika förmågor: att vara smidig och koncentrerad, explosiv och kraftfull samt ha kroppskontroll och vara öppen i sinnet. Vi både börjar och avslutar med meditation. Ett riktigt coolt pass!

12.15 Lunch

13.45–15.30 Workshop: Att utmana sig själv i ledarrollen – Att vilja och våga är stommen i ett gott ledarskap men samma egenskaper behövs för att anta nya utmaningar. Vilka drivkrafter finns i ledarskapet? Genomgång av olika teorier blandas med utmaning till reflektion av ditt eget ledarskap. Passet kan med fördel kopplas till den enskilda coachningen som sker under dagarna.

15.30–16.15 ”Träna hemma” – Denna klass fokuserar på hemmaträningens möjligheter med hjälp utav enkla red-skap som minibands och gummiband. Vi tränar igenom hela kroppen och använder gummibanden som motstånd. Effektivt och skonsamt, men ger dig en rejäl utmaning. Ett träningspass som går att utföra vart som helst, när som helst.

16.30–17.00 Mobility – En klass fylld av effektiva stretchövningar som hjälper dig till ökad rörlighet och bättre kroppskontroll.

17.00–19.00 Paus med hälsofika, spa och egen tid

19.00 Tvårätters middag

20.30 –21.30 Workshop: Coachande förhållningssätt – En rolig timme där vi tränar tillsammans, tränar samtal, i form av grunderna för ett coachande förhållningssätt. Hur kan du som ledare få andra att växa? Hur hittar jag ett personligt bemötande som bidrar till utveckling för både andra och för verksamheten?

Torsdag 7 november

7.30–8.30 Yin yoga – I yinyoga fokuserar vi på Yin-delarna i kroppen med bl.a skelett, bindväv och ligament. Denna yoga öppnar sakta upp stela höfter, baksidor av ben och vader som blir smidigare och mer elastiska. Yinyogan fyller hela dig med färsk, ny energi och lugnar ditt sinne.

8.30 Frukost

9.30–10.30 Workshop: Att formulera strategier för att nå nya mål – Nu gäller det att jobba med kompassen, dvs våga ta ut riktningen, följa pilens spets och låta gruppen dra åt samma håll. Kompassen visar på ledarskapets viktiga uppgift att leda mot mål och skapa strategier som gör att du och organisationen tränar uthållighet för att nå uppsatta mål.

10.30 – 11.15 Reflektion – Reflektionsuppgifter som ger dig egen ”tanke-tid”.

11.15 – 12.00 Löpskolning – Vi går här igenom löpteknik från topp till tå för att bli en mer effektiv löpare. Perfekt för dig som vill komma igång och börja springa eller för dig som vill bättra dina tider. Hållning, armpendling och fo-tisättningen utmanas, steglängden räknas och du får prova på olika övningar för att hitta en skonsamt och effek-tivt löpsteg.

12.00 – 13.45 Dusch och lunch

13.45 – 15.30 Workshop: Att leda sig själv – I uppdraget som ledare förväntas du leda medarbetare, verksamhet och förändring men också dig själv. Tankar om självledarskap utmanar dig att göra det svåra men viktiga: tänka på dig själv. Vilka verktyg finns för ett hållbart ledarskap?

15.30 – 16.00 Tona ut Träna Ledarskap

16.00 Hälsofika

Mindre ändringar i schemat kan förekomma.

Maxantal 20 personer

Här kan du boka din vistelse. Kontakta gärna oss per e-post eller telefon om någon i sällskapet behöver specialkost eller handikappanpassning, så ser vi till att ordna allt så bra som möjligt.

Vi rekommenderar alltid att boka bord i förväg, så ditt besök blir så bra som möjligt. Tala gärna om ifall någon i sällskapet har specialkost eller allergier, så vi kan förbereda något bra för er.

Här kan du göra din förfrågan på spabehandlingar. Har du ytterligare frågor kan du kontakta gärna oss per e-post eller telefon.

Spaavdelningen erbjuder både sköna och avkopplande bad och välgöranade behandlingar.
Vill du boka ett helt spapaket med övernattning och middag hittar du det här.

Här kan du boka din vistelse. Kontakta gärna oss per e-post eller telefon om någon i sällskapet har specialkost eller allergier så att era måltider också kan bli en fin upplevelse.

Inget möte är det andra likt. Kontakta oss så ser vi till att ert blir precis som ni vill.