Precis vid havet,
mitt i skogen

Strandhotell på skånska Rivieran

Hotel Riviera Strand är, precis som namnet avslöjar, ett strandhotell beläget vid havet i Båstad och nordvästra Skåne. Redan på 1930-talet byggdes den första versionen av Riviera Strand – ett hotell i art deco-stil. Det är på samma plats som det nya strandhotellet uppförts. Den gamla stilen har inspirerat arkitekturen och de tidstypiska detaljerna från förr hittas i de nya byggnaderna.

När du närmar dig hotellet från stora vägen, leds du av en vacker allé ner mot havet och stranden där hotellet är placerat. Från receptionsbyggnaden når du Restaurang Riviera och den mysiga loungen. I denna byggnad hittar du också gym, lekrum och möteslokaler.

Hotellområdet består av ytterligare två byggnader i tre plan med lägenhetssviter och flera loungeområden med utsikt över Malens strandskog, Stensån, stranden och havet.

Hotellet har rymliga trädgårdsytor med plats för volleyboll, fotboll, pingis och mycket annat. Placerat i mitten av hotellområdet hittar du poolhuset som rymmer pooler för både vuxna och barn, bastu, japanska utebad och ett stort pooldeck.

50 steg till strand och hav

Hotel Riviera Strand ligger i en lugn del av Båstad, precis vid den finkorniga långa sandstranden som också kallas Sveriges Riviera. Stranden följer Laholmsbukten och är Sveriges längsta sandstrand. Här kan du bada både direkt från stranden men också från badbryggor som görs i ordning sommartid.

Stranden och havet är också platsen för massor av uteaktiviteter, lek och skoj för hela familjen. Det strandnära läget ger dig naturligtvis möjlighet till vattensporter som kitesurfing, segling, optimistjolle för de mindre, havskajak, SUP och surfing – precis som det ska vara på ett strandhotell.

20 steg till mitt i skogen

Malenskogen som ligger precis vid hotellområdet genomkorsas av stigar och motionsspår kantade av tallar och lövskog. Fågellivet i området är både rikt och spännande och från hotellet kan du höra ett rogivande fågelkvitter stora delar av året. Stensån som rinner precis bakom hotellområdet är klassad som riksintresse på grund av sina lax- och öringsstammar. Fiskekort behövs för att fiska, och det kan du lösa på hotellet.

Historieintresserad? I Malenskogen ligger ett gravfält från bronsåldern och utmed Stensån finns gränsstenar som uppfördes i samband med freden i Brömsebro. Dessa fungerade som gränsmärke mellan Sverige och Danmark fram till 1658.

Nära till Båstads shopping och nöjen

Båstad centrum ligger 2 km från hotellet. Du kan följa stranden hela vägen dit eller ta en härlig cykeltur längs stigarna vid havet. I centrum finns det gott om butiker, caféer, restauranger, nattklubbar och
Sveriges tennismuseum.

Båstad är beläget allra högst upp i nordvästra Skåne och samhället omges av hav till tre fjärdedelar. Båstad är idag känt som nöjesmetropol och för de internationella tennisturneringarna som spelas varje sommar. Byn har cirka 5 000 bofasta invånare och varje år besöks Bjärehalvön av cirka 1,2 miljoner turister.

Strandhyddor Rivera, Båstad

Hvad vil du bestille? ->