VISION54

VISION54 TOREKOV HOTELL

Spelar du golf och vill hitta nya sätt att utveckla ditt spel? I vår – innan golfsäsongen ens har börjat i större delen av Sverige – finns två unika chanser att checka in på Torekov Hotell och ta del av en exklusiv kurs i den hyllade metoden VISION54.

– VISION54 fokuserar på människan som spelar golf, inte bara de tekniska aspekterna av spelet, förklarar Stefan Condé, pro på Torekovs GK och kursledare.

Han är en av få i Sverige som är certifierad i metoden, vilken skapats av två av världens främsta golftränare (och coacher till bland annat Annika Sörenstam), Pia Nilsson och Lynn Marriott.

– Det handlar om ett helt nytt sätt att ta sig an sitt golfspel, menar Stefan Condé och förklarar att man i Sverige traditionellt bara har tagit tag i tekniken och sedan tragglat. VISION54 är en annan ingång som ser människan och inte en robot, och som kräver att spelaren är redo att tänka nytt.

Spelarens prestation genom ett golfslag delas in i tre delar: vad som händer före slaget, under slaget och efter slaget. De tre delarna kallas think box, play box och memory box. Under kursen presenterar Stefan olika sätt att hantera de tre delarna.


Bild över Torekovs Golfklubb. 

– Vi börjar med vad som händer före slaget. Hur kan du bäst förbereda ditt slag? Vad står i vägen för att du återigen ska kunna genomföra det kanonslag du fick till förra veckan? Detta är think box. Sedan går vi igenom slaget i sig – play box. Och så, det som många golfare i någon grad kan relatera till, nämligen hur du hanterar din prestation efter slaget. Är du frustrerad, dömer du dig själv? Detta är memory box. Vi går igenom en rad olika sätt att hantera de olika delarna av ett slag.

Med nya verktyg används sedan metoden i praktiken på golfbanan, i spel. Genom att lägga ihop kunskap om spelteknik med kunskap om mänskliga utmaningar, kan du ta med ditt bästa spel ut på banan, menar Stefan Condé och berättar om en kursdeltagare från förra sommaren.

– Hon hade en fantastisk sving, men dålig bollträff. På kursen var en uppgift att under själva utförandet av slaget nynna på en melodi. Plötsligt hörde jag ljudet av slag efter slag med perfekt träff på bollen. Jag frågade henne vad som hände, och hon sa att “min man försvann”. Det visade sig att hennes man hade ovanan att coacha henne genom varje slag och hade gjort så i många år. När hon nynnade sin melodi – och hon var körsångare och älskade att sjunga – så hände det grejer.

Den som gynnas mest av VISION54, tror Stefan Condé, är en dedikerad spelare med 36 eller mindre i handicap, och som är öppen för förändring och nytänk. I vår finns två chanser att kicka igång säsongen med en knall, nämligen 30–31 mars 2019 och den 25–26 maj 2019. Paketet på Torekov Hotell inkluderar kursavgift, spel på Torekovs Golfklubb, logi, alla mål mat enligt program samt entré till spa.

Se filmen med Stefan här.  

Här kan du boka din vistelse. Kontakta gärna oss per e-post eller telefon om någon i sällskapet behöver specialkost eller handikappanpassning, så ser vi till att ordna allt så bra som möjligt.

Vi rekommenderar alltid att boka bord i förväg, så ditt besök blir så bra som möjligt. Tala gärna om ifall någon i sällskapet har specialkost eller allergier, så vi kan förbereda något bra för er.

Här kan du göra din förfrågan på spabehandlingar. Har du ytterligare frågor kan du kontakta gärna oss per e-post eller telefon.

Spaavdelningen erbjuder både sköna och avkopplande bad och välgöranade behandlingar.
Vill du boka ett helt spapaket med övernattning och middag hittar du det här.

Här kan du boka din vistelse. Kontakta gärna oss per e-post eller telefon om någon i sällskapet har specialkost eller allergier så att era måltider också kan bli en fin upplevelse.

Fyll i ditt namn, företag och kontaktuppgifter, så kontaktar vi dig snarast (vanligtvis samma dag).