Ny köksmästare i Bistron

Torekov Hotell har fått en ny kökschef – Oliver Nilsson, som är född och uppvuxen på Bjärehalvön, och har stor kärlek för bygden.

Oliver, vad har du gjort tidigare i din karriär?
– Mitt senaste jobb var som souschef på Hamnplats 3 i Båstad, och en liten sväng på Restaurang Sand, innan jag kom hit som kökschef till Torekov Hotell.
Men jag började jobba i köket redan vid 14 års ålder på Sommarsol i Vejbystrand. Jag hade mycket matlagning med mig hemifrån, så jag har alltid tyckt det varit kul med mat. Därför sökte jag sedan in till att bli kock.

I skolan fick jag med mig hur ett kök fungerar, men jag lärde mig laga mat på Grand Hotel i Mölle. Jag var väldigt ung men fick snabbt mycket ansvar. På Grand Hotel fick jag lära mig hur man steker kött och fisk och hur köttet faktiskt är uppbyggt och fungerar. Det var helt fantastiskt när fiskaren kom upp till hotellet med färska havskräftor och sprattlande fisk och gav oss sina knep. Sedan kom det en annan leverantör med svampen, ytterligare en med lammet och så vidare. Jag värdesatte fort lokala råvaror i matlagningen.

I Mölle lärde jag mig också grunderna för sushi vilket jag idag nästan kan säga att jag är lite expert på och har bland annat lärt ut i Sälen, där jag jobbat många säsonger, och tagit fram koncept för restaurang Hamnplats 3 i Båstad.

På vilket sätt kommer det att märkas att Torekov Hotell har en ny kökschef?
Alla som jobbar med mig skall känna en stolthet och vi ska ha kul tillsammans. Det blir bättre mat när man har roligt tillsammans. Vi kommer att höja kvalitén, från bra till WOW. Majonnäsen på äggen skall inte vara ”köpemajonnäs” utan den skall vara hemmagjord. Smaken gör skillnaden och så skall det vara hela vägen.

Från jord till bord, vad betyder det för dig?
Vi måste arbeta med det lokala så gott det går. Det vi har runt oss måste också ligga på våra tallrikar. Sparrisen här borta hos Söderman skall komma hit med jorden på sig fortfarande. Vi skall även ha möjligheten att gå ut och hämta potatis själva hos våra grannar bönderna.

Om du bara fick välja en förrätt, en huvudrätt och en dessert att äta i resten av ditt liv, vad skulle det då vara?
Förrätt: Sashimi lax med ponzusås, salladslök och koriander.
Varmrätt: Vit fisk med en syrlig, kraftig, smörig sås, potatispuré och fräscha grönsaker.
Dessert: Klassisk svensk jordgubbstårta så som gammelmormor gjorde den. Den skall ha stått en dag så den satt sig lite.

Om du skall imponera på någon, vad lagar du då?
Asiatiskt! Då lägger alla sig på knä (skratt).

Vem tycker du är världens mest inspirerande kock?
I Sverige finns det många kockar som inspirerar, men det finns också en del som är arroganta i sin stil tyvärr. Om jag skall välja någon så tycker jag väl att Jamie Oliver är helt ok.

Tack Oliver och välkommen till Torekov Hotell!

Boka ett hotellpaket så ingår tillgång till spa och/eller middag i Bistron på kvällen.

Om någon i sällskapet behöver specialkost eller handikappanpassning, kontakta oss via e-post eller telefon.

Här bokar du en vistelse med boende och frukost.

Vill du även vill ha tillgång till spa och/eller middag i Bistron på kvällen, rekommenderar vi våra hotellpaket.

Om någon i sällskapet behöver specialkost eller handikappanpassning, kontakta oss via e-post eller telefon.

Boka bord online via knappen nedan.

Du kan också kontakta hovmästaren på telefon +46 431-47 16 53 eller skicka ett meddelande via formuläret.

 

Här kan du göra en bokningsförfrågan på spabehandlingar.

Har du frågor om vilken behandling som passar dig bäst, kontakta gärna oss gärna på telefon så hjälper vi dig.

Fyll i ditt namn, företag och kontaktuppgifter, så kontaktar vi dig snarast (vanligtvis samma dag).