Maten i Bistron

Maten i Bistron

Sedan oktober förra året är Oliver Nilsson kökschef på Torekov Hotell. Med energi och nytänk vill han stärka Bistrons ställning som ett pålitligt litet gömställe väl värt en omväg. Sedan han tillträdde har mycket tid ägnats åt att bygga upp relationer med lokala producenter, som står för merparten av råvarorna.

  • Även om själva maträtten inte är svensk så vill jag att råvarorna ska komma från Bjäre och att smakerna är präglade av var vi befinner oss. Vår tartar innehåller till exempel ekologiskt nötkött från Lindegrens i Sinarpsdalen, majrova och skånsk senap.

Oliver Nilsson är uppvuxen i trakten och är väl medveten om vilka skatter som finns bland lokala odlare och producenter. Han är en ung, medveten kökschef som är trött på “säkra kort” som ryggbiff och pommes. På vintermenyn är det exempelvis bara 20% av förrätterna och varmrätterna som har kött som huvudingrediens – och då är det just lokalproducerat kött av högsta kvalitet.

  • Fisk och vegetariskt känns mer tidsenligt och passar dessutom bättre här i Torekov, menar Oliver, som gärna vill överraska sina gäster.


I sommar lägger han därför till sushi ett par dagar i veckan. Sushi är Oliver Nilssons stora passion som han ser fram emot att presentera på sitt eget vis. Fram till dess kan du njuta av Bistrons nya fräscha mat både på lunch, middag och Afternoon Tea.

  • Lunchen är ärlig och har mer vegetarisk prägel än förut. Dagens soppa och en stor salladsbuffé ingår alltid.

Lunch serveras veckodagar, men vintertid inte alla dagar i veckan. Titta in på hemsidan och boka bord innan du sätter dig i bilen, tipsar Oliver. Afternoon Tea serveras fredagar och lördagar, bygger på hembakta godsaker och välkomnar även dig som inte är gäst på hotellet. Middagarna – just nu med bland annat friterat ostron, smörstekt havsöring och gravad regnbåge med vaktelägg, serveras normalt måndag till lördag från klockan 18.

  • Jag hoppas att vi förblir en härlig mötesplats för producenter, Torekovsbor och hotellgäster, med god stämning och god mat som man vill rekommendera sina bästa vänner. Jag hoppas också att vi kan sälja lokala råvaror utanför hotellet och på sikt ha plats för ännu fler gäster, avslutar Oliver Nilsson.

Boka ett hotellpaket så ingår tillgång till spa och/eller middag i Bistron på kvällen.

Om någon i sällskapet behöver specialkost eller handikappanpassning, kontakta oss via e-post eller telefon.

Här bokar du en vistelse med boende och frukost.

Vill du även vill ha tillgång till spa och/eller middag i Bistron på kvällen, rekommenderar vi våra hotellpaket.

Om någon i sällskapet behöver specialkost eller handikappanpassning, kontakta oss via e-post eller telefon.

Boka bord online via knappen nedan.

Du kan också kontakta hovmästaren på telefon +46 431-47 16 53 eller skicka ett meddelande via formuläret.

 

Här kan du göra en bokningsförfrågan på spabehandlingar.

Har du frågor om vilken behandling som passar dig bäst, kontakta gärna oss gärna på telefon så hjälper vi dig.

Fyll i ditt namn, företag och kontaktuppgifter, så kontaktar vi dig snarast (vanligtvis samma dag).