Mat på tallrik

Våra menyer

På den här sidan hittar du alla våra menyer.

After Work

Välkommen på After Work i Bistron, varje fredag från 16:30! Njut av bra priser i baren, 20% på loungemenyn och härliga miljöer i gott sällskap. Några utvalda dagar kan du njuta av livemusik från artisterna på mame productions

Livemusik schema:
Fredag 25 oktober, 16:30-19:00 med trubadur Michael Abrahamsson
Fredag 29 november, 16:30-19:00 med trubadur Jonas Eklöf

 

 

Nyårsdagsbrunch

Starta det nya året med en härlig brunch i Bistron. Vi dukar upp en stor buffé med bland annat lax, äggrätter, sliders, pannkakor och våfflor, kallskuret och säsongens sallader. Avsluta brunchen med kaffe och en oemotståndlig dessertbuffé.

Brunch serveras mellan 12.00 – 15.00

Barn upp till 12 år 165 kr

 

Vi jobbar med lokala och svenska råvaror i säsong, varför rätter i menyn kan bytas ut efter tillgång.

Lunch

Dagens lunch serveras i Bistron måndag–fredag 11.30–14.00, lördag–söndag 12.00–14.00.

Måltiden inleds med en liten salladsbuffé med grönsaker, röror, inläggningar, bröd, ost och smör. Därefter serveras du varmrätten på tallrik vid bordet.
Kaffe och liten kaka ingår att avrunda måltiden med.
Pris 185 kr för vuxna, 95 kr för barn upp till 12 år.

LUNCH VECKA 49

Veckans fisk: Bakad regnbåge, brynt fänkål, citronslungad morot och potatis, smörsås med miso
Veckans vegetariska: Linskrokett, baba ganoch, picklad lök, grönkål och böngroddar

Måndag
Biff Lindstöm, rödbetor, kapris, rostad potatis, skysås, wasabicrème

Tisdag
Kalvfrikassé, örtsås, mirin, rostad palsternacka, potatispuré

Onsdag
Nötfärsbiffar, sojastekt lök med five spices, rostad zucchini, örtig skysås

Torsdag
Fläskkarré med gou chu jang, sesamrostad morot, skysås med miso, stekt potatis

Fredag
Stekt kycklinglår från Bjäre, mild röd curry, broccoli, bönor, Jasminris med örter

Lördag & Söndag
Helstekt Rostbiff, Sichuanpepparsås, brynta svampar, potatiskaka

 

Dessert
Veckans glass  45:-
Chokladpralin  40:-/st
Crème Brûlée  85:-

Vi jobbar med lokala och svenska råvaror i säsong, varför rätter i menyn kan bytas ut efter tillgång.

À la carte

Serveras kvällstid i Bistron

Är ni 8 personer eller fler, kommer vi att kontakta er för förbeställning av maten.

FÖRRÄTT
Hummer ”Skagen”, yuzu kosho, smörstekta briochekrutonger med chili, grillad lime, koriander – 225
Chawanmushi, tångcaviar, baljväxter, rädisa, Wrångebäcksost – 175
Sotad tartar av gulbeta och shiitake, sojamajonnäs, salladslök, friterad potatis, Gotlandstryffel, Havgus – 175
Sashimi av Fröyalax, wasabimajonäs, ponzu, koriander, sesamfrö, gurka – 225
Sotad tartar av innanlår från Lindegrens, sojamajonnäs, inlagd shiitake, friterad potatis, Gotlandstryffel, Havgus – 195

VARMRÄTT
Smörstekt röding, fänkål och kronärtskocka, gurka, forellrom, smörsås med sudashi – 305
Hälleflundra, brynt smör med miso, pepparrot, vattenkrasse, savoykål, potatis från Bjäre – 335
Bjärekyckling ”pot au feu”, saltbakad beta och majrova, spetskål, rostad jordärtskocka, salladslök, sesam – 275
Dovhjortsrostbiff och långkokt lägg, svartrot, glaserad rödbeta med fermenterad kampotpeppar, potatispuré, örtstekt panko – 305
Svampdumpling, smörmonterad dashi av svamp, rostad jordärtskocka, hasselnöt, korianderolja – 255

DESSERT

Chokladcrème och blåbärsglass, mousse med citrongräs, miso, matcha – 135
Citrusbavaroise, salt kolasås, vit chokladsmul, äpplecrème – 125
Björnbärssorbet, färskostkräm med mandelmassa, pistagecrumble, färska örter – 135
Chokladpralin -55
Bistron´s utvalda ost, Skottorps Alpost, blå thise, sesamkak med honung från Båstad – 155

VINPAKET
2 rätter – från 295
3 rätter – från 415


BISTROMENY 5 RÄTTERS 749:-


Hummer ”Skagen”, yuzu kosho, smörstekta briochekrutonger med chili, grillad lime, koriander
.
Sotad tartar av innanlår från Lindegrens, sojamajonnäs, inlagd shiitake, friterad potatis, Gotlandstryffel, Havgus
.
Smörstekt röding, fänkål och kronärtskocka, gurka, forellrom, smörsås med sudashi
Dovhjortsrostbiff och långkokt lägg, svartrot, glaserad rödbeta med fermenterad kampotpeppar, potatispuré, örtstekt panko
Svampdumpling, smörmonterad dashi av svamp, rostad jordärtskocka, hasselnöt, korianderolja
.
Bistron´s utvalda ost, Skottorps Alpost, blå thise, sesamkak med honung från Båstad
.
Chokladcrème och blåbärsglass, mousse med citrongräs, miso, matcha

Vinpaket till ovan meny – 572

I Bistron är vi lyckligt bortskämda med att kunna erbjuda närproducerat kött, fågel, grönsaker, ost, frukt och bär. Ibland vänder vi oss längre bort för att komplettera smakerna i menyn, men det allra mesta som ligger på din tallrik har vuxit eller strövat på Bjärehalvöns åkrar och ängar.

Vi jobbar med lokala och svenska råvaror i säsong, varför rätter i menyn kan bytas ut efter tillgång.

Paketmeny

Serveras kvällstid i Bistron. Ingår i hotellpaket med 3-rätters middag.

 

BISTRONS PAKETMENY

 

FÖRRÄTTER

Hummer ”Skagen”, yuzu kosho, smörstekta briochekrutonger med chili, grillad lime, koriander
Chawanmushi, tångcaviar, baljväxter, rädisa, Wrångebäcksost
Sotad tartar av gulbeta och shiitake, sojamajonnäs, salladslök, friterad potatis, Gotlandstryffel, Havgus
Sashimi av Fröyalax, wasabimajonäs, ponzu, koriander, sesamfrö, gurka
Sotad tartar av innanlår från Lindegrens, sojamajonnäs, inlagd shiitake, friterad potatis, Gotlandstryffel, Havgus

HUVUDRÄTTER

Smörstekt röding, fänkål och kronärtskocka, gurka, forellrom, smörsås med sudashi
Hälleflundra, brynt smör med miso, pepparrot, vattenkrasse, savoykål, potatis från Bjäre
Bjärekyckling ”pot au feu”, saltbakad beta och majrova, spetskål, rostad jordärtskocka, salladslök, sesam
Dovhjortsrostbiff och långkokt lägg, svartrot, glaserad rödbeta med fermenterad kampotpeppar, potatispuré, örtstekt panko
Svampdumpling, smörmonterad dashi av svamp, rostad jordärtskocka, hasselnöt, korianderolja

DESSERTER

Chokladcrème och blåbärsglass, mousse med citrongräs, miso, matcha
Citrusbavaroise, salt kolasås, vit chokladsmul, äpplecrème
Björnbärssorbet, färskostkräm med mandelmassa, pistagecrumble, färska örter
Chokladpralin
Bistron´s utvalda ost, Skottorps Alpost, blå thise, sesamkak med honung från Båstad

EXTRA RÄTTER

Hummer ”Skagen”, yuzu kosho, smörstekta briochekrutonger med chili, grillad lime, koriander – 225
Chawanmushi, tångcaviar, baljväxter, rädisa, Wrångebäcksost  – 175
Sotad tartar av gulbeta och shiitake, sojamajonnäs, salladslök, friterad potatis, Gotlandstryffel, Havgus – 175
Sashimi av Fröyalax, wasabimajonäs, ponzu, koriander, sesamfrö, gurka – 225
Sotad tartar av innanlår från Lindegrens, sojamajonnäs, inlagd shiitake, friterad potatis, Gotlandstryffel, Havgus – 195

VINPAKET

Vinpaket 2 rätter – från 295
Vinpaket 3 rätter – från 415

UPPLEV MER AV BISTRONS MENY

Uppgradera till Bistromeny med 5-rätter – 255
Vinpaket – 572

–––––
I Bistron är vi lyckligt bortskämda med att kunna erbjuda närproducerat kött, fågel, grönsaker, ost, frukt och bär. Ibland vänder vi oss längre bort för att komplettera smakerna i menyn, men det allra mesta som ligger på din tallrik har vuxit eller strövat på Bjärehalvöns åkrar och ängar.

Nyårsafton i Bistron

Fira in det nya året på bästa sätt i stämningsfulla Bistron! Njut av en välkomponerad nyårsmeny samt livemusik av gitarrist Andreas Lindh från mameproductions.

Meny

Snacks:
Ostron, tigers milk, sojatapioka
Brioche, löjrom, smetana, gurka med yuzu
Tartelette, havskräftstartar, Chorizoemulsion, hibiskus

Gravad Hälleflundra
Citronemulsion, sojatapioka, picklad finhackad rödlök, migaskryddat panko, dill, gräslök

Biff Tataki
trattkantarell, picklad röd steklök, bakad jordärtskockamajonnäs, krispig potatis, isad silverlök

Helstekt svensk Oxfilé
portvinssky med Sichuanpeppar, pommes anna, confiterad och grillad morot, tryffel

Struva
kräm av havgus, yuzucurd

Bakad Snövit från malmö choklad
Cremé av tangor med tonkaböna, havtorn, ”rhum baba”

Loungemeny

Serveras dag och kväll i Bistrons lounge och bar.

LOUNGEMENY

HAMBURGARE   (KÖTT/VEG) – 245
Skottorps cheddar, BBQ-sås, grönsaker från Bjärehalvön, picklad rödlök, pommes frites, citronmajonäs och ketchupdipp
Burger with Skottorp cheese, BBQ-sauce, vegetables from Bjäre Peninsula, pickled onion, French fries, lemon mayonnaise and ketchup

RÄKSMÖRGÅS  (HEL/ HALV – 245/175
Majonnäs, ägg, råhyvlad morot, gurka, picklad rödlök, citron och sesamfurikake på danskt rågbröd
Shrimp sandwich, mayonnaise, egg, raw sliced carrot, cucumber, pickled red onion, lemon and sesame furikake on Danish rye bread

LÄTTRÖKT BJÄREKYCKLINGSALLAD – 245
Picklade rotfrukter efter säsong, kokt potatis med gremolata, Skottorps ostdressing, rostade frön och smörgåskrasse
Lightly smoked chickensalad, pickled vegetables, boiled potato with gremolata, Skottorp cheese dressing, roasted seeds and crees

 

SNACKS

BJÄRECHIPS MED LÖJROMSDIPP – 95
Lightly salted Bjäre chips with roe dip

OLIVER – 45
Olives

ÖLKORV – 45
Smoked dry sausage

NÖTTER – 45
Nuts

CHIPS – 45
Crisps

 

 

Barnmeny

Barnens meny i Bistron

Kycklingnuggets från Bjäre med pommes och majonnäs 95

Hamburgare med svenskt nötkött och pommes 95

Spaghetti Bolognese 95

Salladsskål 35

Pannkakor med sylt och grädde 65

Vaniljglass med chokladsås 65

Vi jobbar med lokala och svenska råvaror i säsong, varför rätter i menyn kan bytas ut efter tillgång.

Grupp- och konferensmeny

MENY 1

FÖRRÄTT / STARTER
Hummer ”Skagen”, yuzu kosho, smörstekta briochekrutonger med chili, grillad lime, koriander
Lobster “Skagen”, yuzu kosho, butter-fried brioche croutons with chili, grilled lime, coriander

VARMRÄTT / MAIN
Bjärekyckling ”pot au feu”, saltbakad beta och majrova, spetskål, rostad jordärtskocka, salladslök, sesam
Bjäre Chicken ”Pot au Feu”, salt-baked beetroot and turnip, pointed cabbage, roasted Jerusalem artichoke, spring onion, sesame

DESSERT
Citrusbavaroise, salt kolasås, vit chokladsmul, äpplecrème
Citrus bavarois, salted caramel sauce, white chocolate crumble, apple cream

MENY 2

FÖRRÄTT / STARTER
Sotad tartar av innanlår från Lindegrens, sojamajonnäs, inlagd shiitake, friterad potatis, Gotlandstryffel, Havgus
Seared tartare och beef sirloin from Lindegrens. soy mayonnaise, pickled shiitake, potato crisp, Gotland truffle, Havgus cheese

VARMRÄTT / MAIN
Smörstekt röding, fänkål och kronärtskocka, gurka, forellrom, smörsås med sudashi
Butter-fried Arctic Char, fennel and artichoke, cucumber, trout roe, butter sauce with sudachi

DESSERT
Chokladcrème och blåbärsglass, mousse med citrongräs, miso, matcha
Chocolate cream and blueberry ice cream, mousse with lemongrass, miso, and matcha

MENY 3

FÖRRÄTT / STARTER
Sotad tartar av gulbeta och shiitake, sojamajonnäs, salladslök, friterad potatis, Gotlandstryffel, Havgus
Seared tartare of yellow beetroot and shiitake, soy mayonnaise, spring onion, potato crisp, Gotland truffle, Havgus cheese

VARMRÄTT / MAIN
Svampdumpling, smörmonterad dashi av svamp, rostad jordärtskocka, hasselnöt, korianderolja
Mushroom Dumpling, Butter-enriched mushroom dashi, roasted Jerusalem artichoke, hazelnut, coriander oil

DESSERT
Björnbärssorbet, färskostkräm med mandelmassa, pisagecrumble, färska örter
Blackberry sorbet, cream cheese with almond paste, pistachio crumble, fresh herbs

___________

Vi använder lokala och svenska råvaror i säsong som kan komma att bytas ut beroende på tillgång
We use local and Swedish seasonal ingredients that may be subject to change depending on availability

Viner

Vi är mycket stolta över vår vinlista med ett stort urval av ekologiska och biodynamiska viner.

Picknick

Beställ ett picknickpaket och ta med på turen! Maten görs i ordning precis innan du ska ge dig ut och packas i en behändig picknickryggsäck. Du kan även låna en härlig filt för turen.

LUNCHKORG VÅR/SOMMAR 250 kr/person (maj–september)

Kockarna i Bistron tillreder en härlig matsäck med lokala råvaror och inspiration från Asien I matsäcken ingår:

Dag 1

  • Lättrökt Bjärekyckling ”Teriyaki” Pokebowl
    (Picklade rotfrukter, mango, sojabönor, färska primörer från Bjäre smaksatta med sojavinägrett och rostade sesamfrön, friterad schalottenlök och Noriblad)
  • 1 burk Englamust Äppelmust
  • 1 frukt i säsong
  • 1 powerbar
  • Kaffe/te
  • 2 flaskor Ramlösa vatten

Dag 2

  • Matig sallad från loungemenyn
  • 1 burk Englamust Äppelmust
  • 1 frukt i säsong
  • 1 powerbar
  • Kaffe/te
  • 2 flaskor Ramlösa vattenDenna lunchkorg ingår i våra vandringspaket 4 juli – 4 september.

LUNCHKORG HÖST OCH VINTER 250 kr/person (oktober–april)

Under den kalla årstiden får du med dig en härligt värmande soppa med tillbehör:

  • Ramlösa
  • Kaffe/te
  • Bistrons värmande soppa
  • Färdigbredd fralla
  • Bistrons powerbar
  • Hel frukt

Denna lunchkorg ingår i våra vandringspaket 1 oktober–30 april.

BESTÄLL PICKNICK

Beställ din matsäck på +46 431 47 16 10, via e-post eller på plats i receptionen eller Bistron. Om du beställer via e-post, tänk på att beställningen är bekräftad först när du har fått svar tillbaka.

Meddela eventuella allergier och specialkost vid beställning, så anpassar vi matsäcken efter dina behov.

Vad vill du boka? >